Nietzsche + Terorismus

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POLITICKÁ GEOGRAFIE Teoretické základy.
Advertisements

Den D.
EVROPA SE PŘEDSTAVUJE Mgr. Iva Lulayová.
Svět na rozcestí Evropa Supervelmoci – SSSR, USA Atomové zbraně.
Diversita lidské populace II
TERORISMUS.
Friedrich Nietzsche Kamil Závorka C4B.
Starověká Palestina.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
Klíčovým faktorem je vyvolávání strachu a paniky a upoutání pozornosti za pomoci násilí.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_414.
Terorismus.
Globalizace Konflikty 20. století
Válka V Tichomoří a důsledky 2. sv. války
Úvod do rozvojových studií
Středověk Úvod.
-nejmodernější budoucnost
Asie - obyvatelstvo. Asie - obyvatelstvo Světadíl s největším počtem obyvatel na světě (asi 4 mld. lidí) Světadíl s největším počtem obyvatel na světě.
Společenské a hospodářské prostředí
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
KŘESŤANSTVÍ.
I. světová válka – konec války
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
RUSKO Jan Vaněk.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Nováčková Kateřina, Nováčková Dominika C2A
Arabové a jejich výboje
Suezská krize Jan Wolf, Ov/Vv, IV. r..
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
Československo po 2. světové válce
Nový svět Petr Machala. Jaké byly výsledky II. světové války?
II. světová válka 1942 Petr Machala.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Podívejte se v r do největší jeskyně.
8:45 NY - teroristický útok; únosci převzali násilím řízení a narazili s letounem do severní věže World Trade Centre. Počet obětí ? 92 na palubě.
Velká francouzská revoluce
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Dějepis Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Dnes žijeme v samostatném státě a jako úřední jazyk používáme češtinu. Problémy.
UKRAJINA Vypracovala: Monika Hrnčířová UČO:
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_26_10_Z9_Skála AUTOR : Mgr. Aleš Skála TÉMA : Co je a co není město? Základní škola Libina,
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
M. Kryška.  41/A  1. Porovnej počet zapojených států v I. a II. světové válce. O kolik se lišil?  2. Kolik států bylo během II. světové války neutrálních?
Islám a západ HISTORICKÁ PAMĚŤ A SOUČASNÁ KRIZE Duchovní kultura Evropy Král, Špála.
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
Versailleská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Versailleská.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B
Rusko vs USA Porovnání.
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
Název Ohniska politických, národnostních a náboženských konfliktů
Immanuel Kant Kritik čistého rozumu.
EVROPA OBYVATELSTVO VY_32_INOVACE_07-46 Ročník: VIII. ročník
Náboženství a fanatismus
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
OHNISKA NAPĚTÍ A KONFLIKTŮ VE SVĚTĚ 2.POLOVINY 20.STOLETÍ
Friedrich Nietzsche Tak pravil Zarathustra
TERORISMUS.
Terorismus.
TERORISMUS.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Nietzsche + Terorismus Radion Drozdov

Kdo to řekl? Co vás nezabije to vás posílí. Bůh je mrtev a my jsme ho zabili.

Základní informace *15. říjen 1844 Prusko Röcken u Lützenu + 25. srpen 1900 (55 let) Německé císařství Výmar Vysoce nadaný žák, profesorem deskriptivní jazykovědy v Basileji už ve věku 22

Osobní život Nevycházel se svojí rodinou Ženy ho pořád omítali Za jeho života se jeho knihy vůbec neprodávali Psychicky se zhroutil ve 44, kdy viděl jak vozka ubil svého koně a Nietzsche křičel: „CHÁPU TĚ!“

Jeho Filozofie Zvěstoval Selbstüberwindung (sebe překonání) a lidé budou Übermensch (nadčlověk) Chtěl lidem ukázat kým doopravdy jsou Největšími překážkami podle něj jsou: náboženství a alkohol

Jak se stát Übermenschem 1. Přiznejte a oslavujte svou závist. 2. Nebuďte teista (Pilát) a nemějte sklavenmoral. 3.Nikdy nepijte alkohol. „Dvě velké evropské drogy: alkohol a křesťanství.“ F.N 4.Bůh je mrtev. Nietzsche chtěl nahradit náboženství kulturou.

Člověk musí tohoto velikého a znamenitého muže (myšlen Fridrich Nietzsche) milovat, zná-li ho tak dobře jako já.

Definice terorismu Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických cílů.

Rozdělení • Státní - 3.říše, SSSR • Revoluční - cílem rozpad státu, změna politického režimu ( Kuba, Rusko 1917) • Separatistický - Ukrajina – DNR, UK - IRA • Globální - Al Kaida • náboženský - spory mezi různými náboženskými skupinami •etnický - konflikty mezi rozdílnými rasami, národy • válečný terorismus - toho se dopouští stát útočící na civilní obyvatelstvo protivníka (USA ve Vietnamu).

Příklady terorismu Útoky z 11. září 2001 Al - Kajda unesla 4 letadla Dvě z nich narazila do věží Světového obchodního centra v New Yorku Třetí letadlo narazilo do Pentagonu, sídla Ministerstva obrany USA Čtvrté letadlo se zřítilo v neobývané oblasti v Pensylvánii po souboji mezi teroristy a pasažéry o letadlo Letadlo letělo na Washington, D.C. a spekuluje se, že mělo za cíl zasáhnout Bílý dům

Bombové útoky na obytné domy v Rusku 1.útok 4. září 1999 ve městě Bujnaksk v Dagestánu, blízko čečenských hranic 9. září o půlnoci došlo k druhému útoku, kdy asi 350 kg nálož vybuchla v přízemí Moskevského paneláku 13. září opět v Moskvě, v obytném komplexu, nálož ukrytá v suterénu 8 patrové budovy vybuchla o 5. hodině ráno K poslednímu útoku došlo 16. září 1999 ve městě Volgodonsk, před panelákem vybuchl náklaďák naložený výbušninami Další dvě bomby umístěné v panelácích v Moskvě (13. září) a ve městě Rjazaň (22. září) byly v čas odhaleny a zneškodněny. Již druhý den po zneškodnění bomby místní policie zadržela tři lidi podezřelé, přičemž se ukázalo se, že šlo o agenty ruské služby FSB.

Děkuji za pozornost