Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B"— Transkript prezentace:

1 Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B
The World Trade Center Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B

2 Dvojčata (Twins) Dělily se na severní a jižní věž též známé jako věž č.1 a č.2 Budovy byly součástí známého World Trade Center Budovy byly postaveny v letech Povrch budovy tvořil systém prefabrikovaných mříží, které se při stavbě mrakodrapu zasouvaly navzájem do sebe. Na stavbu byla použita vysoce kvalitní ocel, certifikovaná prestižní firmou Underwriters Laboratories (UL), která splňovala velmi náročné normy Věže k sobě byly orientovány úhlopříčně, aby si nepřekážely ve výhledu. Budovy každý den navštívily desítky tisíc (podle některých zdrojů uváděno až 100 000) lidí.

3 Budova č.7 Budova č. 7 (World Trade Center 7) byl mrakodrap, postavený v letech jakožto poslední budova komplexu Mrakodrap o počtu pater 47 se tyčil do výšky 186m Místo pro své kanceláře si zde pronajali i FBI, CIA,  U.S. Secret Service a ministerstvo obrany  Mrakodrap byl ve 23. patře též vybaven zástavbou zvanou doomsday bunker se zpevněnými zdmi, neprůstřelnými skly, vlastními generátory elektřiny a vlastní ventilací a zásobami vzduchu, jídla a vody.

4 Útoky na světové obchodní centrum
Bombový útok Na světové obchodní centrum byl útok podniknut již v roce 1993 a to dne 26. února Islámští teroristé odpálili 680 kilogramovou improvizovanou nálož dodávky Ford v garážích pod Severní věží Výbuch, ačkoliv způsobil 30 m díru, budovu nijak nenarušil ovšem budovu skrz díru vyplnil kouř a musela být evakuována

5 11. Září Dvojčata byla zničena o osm let později, při teroristickém útoku z 11. září 2001, kdy byla zasažena letadly Boeing typu společnosti American Airlines - let č.11,(který zasáhl Severní věž) United Airlines - let č.175 (Jižní věž) a 56 resp. 102 minut po zásazích se věže zřítily. Téhož dne v 17:25 východo-pobřežního času se zřítila budova č. 7 Světového obchodního centra (tuto budovu žádné letadlo nezasáhlo). Budovy 3, 4, 5 a 6 vydržely, ale byly natolik poškozeny troskami spadlých dvojčat, že během záchranných prací byly strženy. Nedlouho poté byl celý komplex WTC navržen na přestavbu.

6 Památník obětí Vítězným projektem pro stavbu památníku obětí se stalo dílo architektů Michaela Arada a Petera Wolkera. Jejich práce s názvem Reflecting Absence (Odraz nepřítomnosti) počítala s vytvořením dvou nepříliš hlubokých „nádrží“ přesně na místech kde stály věže WTC. V těchto nádržích, obklopených listnatými stromy, jsou po vnitřních stranách instalovaná jména všech obětí z 11. září 2001 a také 6 obětí teroristického útoku na WTC z 26. února 1993. Památník byl otevřen 11.září 2011


Stáhnout ppt "Made by : Matěj Votápka, Lukáš Koželuha 8.A.B"

Podobné prezentace


Reklamy Google