1Podávání návrhu projektu v 7.RP únor 2009, Masarykova univerzita Brno Seminář k 7. RP – Specifický program LIDÉ Podávání návrhu projektu Kateřina Slavíková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
ČVUT1 Jak podat žádost na MŠMT o dofinancování projektů mezinárodní spolupráce ve VaV K AM PUŠ+
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2012.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Hodnocení projektů a návody pro žadatele - IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Struktura personální směrnice
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
7. rámcový program ES pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace „Den komunitárních programů“ České Budějovice, LENKA HAVLÍČKOVÁ TECHNOLOGICKÉ.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
1 Akce Marie Curie (Lidské zdroje a mobilita) Technologické centrum AV ČR Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Jak připravit konkurenceschopný návrh v programu Horizon 2020?
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Seminář k 7.RP – Specifický program LIDÉ Vyjednávání podmínek a podpis grantové dohody s EK Únor 2009,
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Metodický výklad výzvy
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Součásti:  základní škola – 15 žáků(1 třída s 5-ti postu- povými ročníky)  mateřská škola – 34 dětí (2 třídy)  školní družina – 15 žáků  školní jídelna.
7. RP – specifický program Lidé akce Marie Curie - aktuální výzva program na podporu mobility, profesního růstu a odborného vzdělávání výzkumných pracovníků.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO „Program na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických.
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
K omunitární programy- zkušenosti
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Fast Track to Innovation
Lidské zdroje a mobilita
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
NCP pro finanční a právní záležitosti, TC AV ČR
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Již v roce 1707 byla v Praze založena Česká stavovská inženýrská škola
Individuální stáže 7.RP Marie Curie (výzva pro rok 2011) „Pravidla financování a návrh projektu“ 31. března 2011, Praha Seminář „7. rámcový program EU.
KA 05 Evaluace CZ /0.0/0.0/15_001/
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Transkript prezentace:

1Podávání návrhu projektu v 7.RP únor 2009, Masarykova univerzita Brno Seminář k 7. RP – Specifický program LIDÉ Podávání návrhu projektu Kateřina Slavíková NCP pro finanční a právní záležitosti, TC AV ČR

2Podávání návrhu projektu v 7.RP  EPSS systém  Struktura podávaného návrhu projektu  Část A  Část B  Databáze URF

3Podávání návrhu projektu v 7.RP Od návrhu projektu k podpisu grantové dohody - obecné schéma

4Podávání návrhu projektu v 7.RP  Návrh projektu je podáván elektronicky pouze do otevřené výzvy (Call for Proposal), která je zveřejněna na internetových stránkách CORDIS  Struktura návrhu projektu: Část A: administrativní část návrhu, rozpočet – bude dále použito při hodnocení a dalším zpracování návrhu; nedílná součást návrhu projektu Část B: samotný návrh projektu, obsahová část – popis projektu, jednotliví řešitelé, aktivity, cíle a dopady projektu. Guide for Applicants pro konkrétní výzvu obsahuje instrukce pro sestavení části B a navrženou strukturu.  Je důležité oběma částem projektového návrhu věnovat patřičnou pozornost Návrh projektu (Project Proposal)

5Podávání návrhu projektu v 7.RP  Internetová aplikace na podávání projektových návrhů   Součástí každé otevřené výzvy Cordis  FP7  Find a call  EPSS EPSS – Electronic Proposal Submission Service (I)

6Podávání návrhu projektu v 7.RP  Do systému lze nahrávat data a měnit je – nové uložení přepíše původní verzi  Projekt není odeslán, dokud není stisknuto tlačítko SUBMIT  Hodnocena je vždy poslední odevzdaná verze! EPSS – Electronic Proposal Submission Service (II)

7Podávání návrhu projektu v 7.RP  Registrace do systému EPSS u konkrétní výzvy Koordinátor (v tomto případ fellow researcher) obdrží přihlašovací jméno a heslo do systému EPSS  Část A (1-4) Administrativní formuláře, nutno vyplnit  Uložení dokumentů (Upload documents) Část B návrhu projektu Vždy pouze jeden soubor ve formátu PDF Velikost souboru (MB, počet stran) je určena pro konkrétní výzvu, nutno dodržet!  (Přílohy – v některých výzvách (Annexes)) Stejná pravidla jako pro vkládání části B Odlišný název od souboru ukládaného jako část B!  Kontrola (Validation Check) Před odeslání návrhu upozorní na chyby, varování  Odeslání návrhu (Submit proposal) Návrh projektu je možné měnit až do uzávěrky výzvy EPSS – Electronic Proposal Submission Service (III)

8Podávání návrhu projektu v 7.RP  Návrh projektu podává fellow researcher společně se školící institucí (IEF, IOF) a školící institucí ze třetí země (IIF) při podávání návrhu projektu je fellow researcher v pozici koordinátora IEF – školící instituce v EU nebo asociovaném státě (host organisation) podepisuje s EK grantovou dohodu IIF – školící instituce v EU nebo asociovaném státě (incoming host organisation) podepisuje s EK grantovou dohodu, v případě return phase podepisuje také return host organisation v třetí zemi IOF – školící instituce v EU nebo asociovaném státě, kde bude probíhat return phase (return host organisation) podepisuje grantovou dohodu s EK, samotné školení probíhá v instituci v třetí zemi (outgoing host organisation) EPSS – Electronic Proposal Submission Service (IV)

9Podávání návrhu projektu v 7.RP Struktura projektového návrhu – část A  Část A.1 – informace o návrhu projektu (Proposal) Číslo návrhu projektu (Proposal number) Zkratka (Proposal Acronym) Název (Proposal Name) Typ projektu (Marie Curie Action Code) Odborná komise (Scientific Panel) Délka trvání projektu Kód výzvy Klíčová slova Abstrakt Etické otázky (ano/ne) …

10Podávání návrhu projektu v 7.RP Struktura projektového návrhu – část A  Část A.2 – informace o školící instituci (host institution) Název, kontaktní údaje, právní status, scientist in charge U IIF – školící instituce v EU nebo asociovaném státě je vždy na prvním místě, následuje školící instituce z třetí země (pokud je return phase)  Část A.3 – informace o výzkumníkovi (Researcher) Jméno, kontaktní údaje Dosažené vzdělání, délka postgraduální výzkumné praxe …  Část A.4 – finanční požadavky (Funding Request) Mzda nebo stipendium (living allowance) Příspěvek na mobilitu (mobility allowance) Příspěvek na cestovní náklady (travel allowance) Laboratorní výzkum (ano/ne) Délka postgraduální výzkumné praxe

11Podávání návrhu projektu v 7.RP

12Podávání návrhu projektu v 7.RP

13Podávání návrhu projektu v 7.RP

14Podávání návrhu projektu v 7.RP  IEF – délka měsíců  IIF – délka měsíců + eventuální return phase 12 měsíců  IOF – délka měsíců + povinná return phase 12 měsíců

15Podávání návrhu projektu v 7.RP Struktura projektového návrhu – část B  Část B návrhu projektu obsahuje hlavní část návrhu projektu – popis práce, cíle, dopady, atp.  Struktura části B je podrobně uvedena v Guide for Applicants dané výzvy  Finální dokument v pdf (maximální velikost souboru uvedena v EPSS, resp. Guide for Applicants) – uloží koordinátor (resp. fellow researcher).  Struktura části B (např. IEF, call FP7-PEOPLE-IEF-2008) Vědecká a technická kvalita (S&T Quality) Školení a přenos znalostí (Training) Kvalita uchazeče o stáž (Researchers) Realizace (Implementation) Vliv, profesní růst a vědní obor (Impact) Etické otázky (Ethical Issues)  Annex I grantové dohody

16Podávání návrhu projektu v 7.RP URF – Unique Registration Facility  Centrální registr pod správou EK  Data o institucích, které se účastní projektů 7. RP Právní status, existence, kontaktní údaje, jména 

17Podávání návrhu projektu v 7.RP URF  Institucím je přidělen 9-ti místný identifikační kód, tzv. PIC (Participant Identification Code)  Jedna instituce (IČ) = jeden PIC (Masarykova univerzita – PIC )  Použití PIC Registrace do EPSS Negociace (vyjednávání o podmínkách grantové dohody)  Instituce nebude muset opakovaně prokazovat existenci a právní statut při účasti na projektech 7.RP – veškeré relevantní údaje a dokumenty jsou uloženy pod PIC, aktualizaci a správu dat provádí tzv. LEAR  LEAR (Legal Entity Appointed Representative): Jediná osoba za instituci, jmenována statutárním orgánem Aktualizuje data v PIC a URF, komunikuje s EK Informuje výzkumníky a řešitele o PIC v rámci instituce

18Podávání návrhu projektu v 7.RP Užitečné odkazy  EPSS Helpdesk Tel (pracovní dny 8-20 hod.)  URF (URF helpdesk) (centrální validační tým)  CORDIS (AJ) (Call for Proposals)  Informace o 7. rámcovém programu (ČJ)

19Podávání návrhu projektu v 7.RP Technologické centrum AV ČR Rozvojová 135, Praha Děkujeme za pozornost