Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_417 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy MN Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností barmana a seznámení se všemi informacemi, které barman potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ3.A
Pousse café Charakteristika: Příprava:přímo do skla Sklo:pousse café nebo shot glass Postup:jednotlivé nápoje opatrně vrstvíme na sebe, aby se nesmíchaly. Nerozhoduje hustota nápoje, ale obsah cukru! Čím sladší, tím těžší. krátký vrstvený nápoj
Punch Charakteristika: Příprava:vařením, v šejkru, přímo do skla Sklo:skleněné šálky, tumbler Postup:připravují se z ovoce, ovocných šťáv, vína, lihovin a koření. horký i studený MN
Shooter Charakteristika: Příprava:přímo do skla (i vrstvené) nebo i míchací medium Sklo:shot glass krátký nápoj do 5cl, pije se „na ex“ a promíchá se v ústech
Sour Charakteristika: Příprava:šejkr Sklo:V-shape, flétna MN připravovaný z lihoviny, citrusové šťávy a cukrového sirupu
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura:BAR, Alexander Mikšovic, ISBN Obrázky:v každém obrázku je hypertextový odkaz na jeho zdroj Pozadí: