Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Křižánky Vítejte u nás.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Vysočina.
Pozděchov Vendula Křupalová.
ÚSTÍ U VSETÍNA.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Jihomoravský kraj.
Volnočasové projekty a EU financování
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Informační kiosky přínosy nasazení Zbyněk Grepl
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Českomoravská vrchovina
Zlínský kraj.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.a.okoli.
EDITA HUDEČKOVÁ, 9.D VYSOČINA.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
VYSOČINA.
Město Brno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Fyziogeografická sféra
Jihomoravský kraj.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Vsetín Město ve kterém žiji
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
SNĚŽNÉ.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
Symboly města Pečky..
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Domov - Obce.
Město a příměstské oblasti
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Linhartice - moje obec, můj domov Materiál slouží k výkladu učiva.
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Transkript prezentace:

Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního okraje okresu Blansko (kraj Jihomoravský). Okolí města sousedí s moravským okresem Žďár nad Sázavou (kraj Vysočina) a českým okresem Svitavy (Pardubický kraj). Město se nachází na moravské straně zemské hranice.

Informace o městě Obyvatelsvo a poloha v regionu V městečku žije obyvatel v 460 trvale obydlených domech s 560 byty. Celkem bylo vydáno na 590 čísel popisných. S Olešnicí sousedí kromě jiných vesnic několik menších obcí propojených s Olešnicí vazbami, které jsou dány dějinami regionu a vzdáleností od dalších center.. Poloha města na okraji blanenského okresu z pohledu vzdálenosti místa správy již není tak nevýhodná po změně kompetencí a přesunu většiny úřadů z Blanska do historického okresního města Boskovice. Boskovice jsou vzdáleny 22 km.

Ski areál V roce 2002 byl zastupitelstvem města Olešnice schválen projekt „Modernizace lyžařského areálu a vybudování turistické ubytovny“.

Kulturní poměry Vydáno dne (2813 přečtení) Centrem, kde se odbývá větší část kulturních akcí pořádaných různými institucemi, organizacemi a spolky je kulturní dům, otevřený v roce 1988 po nákladné rekonstrukci Sokolovny. Vedle sálu s galeriemi a jevištěm je tu i kinosál, dvě oddělení knihovny s více než svazky a výletiště na zahradě. Místem spolkové kulturní činnosti je Katolický dům. Ke sportu se v Olešnici nabízí hned několik možností, pro letní měsíce fotbalové hřiště, tenisový kurt, volejbalová hřiště, koupaliště a pro zimní měsíce hala katolického domu, nová tělocvična u základní školy, kluziště s přírodním ledem a především nový, v roce 2006 postavený Ski-areál na kopci Kopaniny. Historickými dominantami obce jsou kostely. Kostel sv. Vavřince na náměstí postavený v roce 1839 na místě původního kostela z 15. století, kostel sv. Mikuláše z roku 1725 na Moravské straně, který byl zmodernizován v roce 1852 a evangelický kostel postavený v roce 1868.Kostel sv. Vavřincekostel sv. Mikulášeevangelický kostel

FOTOGRAFIE