TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODPADY.
Advertisements

TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
SBĚRNÝ DVŮR DOLNÍ BOUSOV
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Životní prostředí a domácnost
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
DEN ZEMĚ TEST.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
1 Třídění odpadů, druhotné suroviny, recyklace Prevence vzniku odpadů, obalové materiály.
Problematika třídění a likvidace odpadů. Zásady domácí ekologie.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 27. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 4
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 9. 3
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 9
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 6. 10
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. 10
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 8. 6
VELKOOBJEMOVÝ A NEBEZBEČNÝ ODPAD
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 7. 12
Třídění odpadů,recyklace
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 8. 12
EKOŠKOLA.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 24. 3
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Transkript prezentace:

TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831

Třídění odpadu Odpady bychom měli třídit přímo doma, pozdější roztřídění odpadu není často možné – smícháním se odpad znečistí nebo slepí. Např. zamaštěný papír už není možné zpracovat Třídění v domácnosti by mělo být prováděno podle toho, na jaké druhy odpadů jsou kontejnery na tříděný odpad v blízkosti naší domácnosti Je důležité podívat se na samolepky na třídicích kontejnerech

Plasty Kontejnery na plasty mají žlutou barvu a můžeme do nich odhodit PET láhve od nápojů – kelímky, sáčky, fólie, výrobky a obaly z plastů Musí se vždy před vhozením sešlápnout! Nevhazujeme: odpady z PVC, novodurové trubky, obaly od nebezpečných látek (motorové oleje, chemikálie, bary)

Sklo Kontejnery na sklo bývají zelené a můžete do nich odhodit láhve od nápojů, skleněné nádoby a skleněné střepy – tabulové sklo. Nevhazujeme: keramiku, porcelán, drátěné sklo a zrcadla.

Papír Kontejnery na papír bývají modré a můžeme do nich odhodit noviny, časopisy, kancelářský papír, reklamní letáky, knihy, sešity, krabice, lepenku, kartón, papírové obaly (např. sáčky).  Nevhazujeme: mokrý, mastný nebo jinak znečištěný papír, uhlový a voskovaný papír, použité plenky a hygienické potřeby.

Objemné odpady To jsou odpady, které se nevydají do popelnice, např.: starý nábytek, koberce, linolea, umyvadla, toalety, kuchyňské linky, elektrotechnika a drobný stavební odpad. Tyto odpady můžete buď odvézt na sběrný dvůr nebo v těch obcích, kde sběrný dvůr není, bývají několikrát do roka přistavovány velké kontejnery.

Nebezpečný odpad Tyto odpady mají nebezpečné vlastnosti, proto se nesmí vyhazovat do popelnice, ale odevzdávají se také do sběrných dvorů Patří sem plechovky od barev, lepidel, olejů a nádoby od chemikálií, akumulátory, galvanické články (baterky).

Použitá elektrozařízení z domácností Patří sem ledničky, mrazničky, televizory, rádia a různé přehrávače, staré počítače a monitory, ale i elektrické hračky či telefony Odevzdáváme také do sběrných dvorů nebo je můžeme bezplatně odevzdat ve vybraných prodejnách nebo prodejnách elektrozařízení.

Další specifickou oblastí týkající se odpadů jsou LÉKY: Léky nevyužívané nebo s prošlou lhůtou spotřeby můžeme odevzdat v lékárně Neměli bychom je vyhazovat do popelnic.

Soutěže, hry a programy pro děti Abychom děti více zaujaly tématem třídění odpadů, je dobré vymyslet různé soutěže, zajímavé hry a programy které se toho tématu týkají. Mohou být například na téma: co do lesa nepatří hry na opakování znalostí o odpadech různé soutěže družstev nebo jednotlivců v třídění odpadu soutěže na téma – co se dá z tříděného odpadu vyrobit