LEKCE 1: Linecký kole č ka Vánoční cukroví
INGREDIENCE: 420 gram ů mouky 280 gram ů másla 120 gram ů práškovýho cukru 4 žloutky od Rokytenskejch slepic Š ť áva z p ů l citróna Marmeláda Možno strouhnout trochu citrónový k ů ry
INŠTRUMENTY a další potřebné: Váha Válek Vále č ek Vypichovací kole č ka Struhadýlko Pracovní síla (bábinka)
VŠE NAVÁŽÍME A NAHRNEME NA VÁLEK
MÁSLO NESMÍ BÝT Z LEDNICE TVRDÝ (nezapomenout včas vyndat – já přes dvojí připomenutí zapomněl)
… A MÍCHÁME A MÍCHÁME…
… ŠUP TAM ŽLOUTKY A HNĚTEME A HNĚTEME…
KDYŽ SE TO ZDÁ BÝT SUCHÝ, TO TĚSTO, PŘIKÁPNEM CITRONOVOU ŠŤÁVU
KDYŽ UVADÁ PRACOVNÍ SÍLA, PŘILOŽÍME SAMI RUKU K DÍLU…
UHNĚTENÉ TĚSTO VYVÁLÍME…
… A VYPÍCHNEME KOLEČKA (NEBO JINÝ TVAR)
NO A TAK FURT DOKOLA VÁLÍME A VYKRAJUJEME
(KDYŽ SE TO TĚSTO LEPÍ, POSYPEM TO MOUKOU)
A JSME VE FINÁLE
TEĎ TO VŠE FOUKNOUT DO TROUBY A HLÍDAT…
PAK TO SUNDAT Z PLECHU
A NECHAT VYCHLADNOUT
A PAK, AŽ TO VYCHLADNE, ZAČÍNÁME LEPIT…
NA PLNÝ KOLEČKO MARMELÁDU…
… A KOLEČKO S DÍRKOU NA TO PŘILEPIT…
… A JE HOTOVO
P.S. Nechte si chutnat! KONEC 1. LEKCE