Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Kariérové poradenství
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jak se uplatnit na trhu práce
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
k přijímacímu řízení pro školní rok
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
2015/2016.  výuka volby povolání v 8. a 9. ročníku  návštěva IPS při ÚP ve Žďáře n. S.
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
PORADENSTVÍ K VOLBĚ POVOLÁNÍ VE SLUŽBÁCH ZAMĚSTNANOSTI
Určeno rodičům Odkazy na informační zdroje VOLBA POVOLÁNÍ
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Personální mamagement
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Personální plán pro podnikatelský plán
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Volba povolání = volba studijní cesty. PŘÍPRAVA NA PŘÍJÍMACÍ ZKOUŠKY ŽŠ –KROUŽEK M A ČJ
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Stručný průvodce přijímacím řízením
Ing. Veronika Dostálková MBA
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Volba povolání postřehy, postupy, doporučení…
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Transkript prezentace:

Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou

Zdůvodnění CÍLE, proč rodičům žáků 6. a 7. roč.. Včasnějším předáním informací, vytvořit časový prostor, který mohou rodiče využít ke svému seznámení se s infor. možnostmi, o které se později mohou opřít při hledání vhodného povolání pro své dítě. Cíl – stát se svému dítěti dobrým průvodcem při jeho cestě k volbě povolání.

Určeno žákům, rodičům, výchovným poradcům, široké veřejnosti, která se o problematiku volby povolání zajímá Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou

Malý průvodce v několika větách Dostali jste do rukou několik odkazů na internetové adresy, vždy s upozorněním na hlavní sdělovanou oblast. Jedná se o výběr programů, které se kromě jiného zabývají světem práce, volbou povolání. Zvolené pořadí jednotlivých programů není náhodné, programy jsou řazeny od jednodušších ke složitějším. První tři internetové adresy se zabývají především představováním povolání a určitou konfrontací typu JÁ a PROFESE. Zbylé dvě adresy poskytují přehled o školách a vyučovaných oborech z celé ČR. Doporučujeme začít s programem Jedná se o jednoduchý hravý program, který vás neodradí, ale může naopak získat váš zájem o následné prohlubování vědomostí o světě práce. Žáka může přivést k zamyšlení nad sebou samým, rodiče k zamyšlení nad svým dítětem, a nastartovat tak společný zájem o objevování a nalézání vhodného povolání. Pokud se podaří vytvořit spolupracující dvojici, dítě – rodič, následně trojici, když si přimyslíme jako spolupracujícího partnera pracovníka školy, pak si můžeme říci, že naše kroky při tvorbě tohoto materiálu měly smysl. V případě nejasností či potřeby konzultace oslovte výchovného poradce školy nebo využijte odkazu na pracovníka Úřadu práce uvedeného na poslední straně tohoto materiálu.

V případě zájmu je možno termín setkání domluvit na tel. čísle Informační a poradenské středisko pro volbu povolání – IPS, Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou, Strojírenská 28, IPS – v následujících listech poskytuje internetové adresy k pro- gramům využitelným v období přípravy k volbě povolání !!! Dále nabízí spolupráci dětem i rodičům při nastartování cesty k volbě povolání Seznámení s internetovými programy umožňujícími sledování aktuální nabídky škol a oborů Seznámení s internetovými programy nabízejícími náhled na profesi přes různě volená kritéria Představení tištěných materiálů informujících o školách, oborech, povoláních

Průvodce světem povolání Stručné popisy povolání Výběr povolání dle zvolených kritérií Dotazník zájmů Dotazník dovedností Pomoc při vstupu na trh práce např.: - žádost o zaměstnání - zpracování životopisu - příprava na přijímací pohovor aj.

Charakteristiky zájmových oblastí povolání najdete na … Zde naleznete: - Seznam oblastí povolání - Odpovíte si na otázky vztahující se k vám a ke zvolené oblasti povolání Další informace jsou : - Jak se pracovníci určitých profesí podílejí na práci ve vámi zvolené oblasti / tzn. provázanost a spolupráce jednotlivých profesí a povolání / - Jaký je hlavní charakter činnosti - Jaké vzdělání vás přivede k jednotlivým povoláním

Integrovaný systém typových pozic KTP - Kartotéka typových pozic nabízí: náhled na profesi skrze pracovní činnosti, charakter práce, pracovní podmínky, osobnostní a kvalifikační požadavky JOBTIP – Analýza osobního potenciálu umožňuje: vytvoření osobního profilu a vyhledávání pracovních pozic DATCZ - Databáze dalšího profesního vzdělávání informuje o: možnostech vzdělávacích a rekvalifikačních kurzů

ATLAS ŠKOLSTVÍ Základní informace o školách a nabízených oborech v daném školním roce. Informace typu: název oboru, kód oboru přijímací zkoušky počty přihlášených a přijatých žáků z minulého školního období plánovaný počet přijatých žáků pro aktuální školní rok www stránky škol, adresy, kontakty, aj.

Jednoduchý vyhledávací program Kromě jiného nabízí: informace o školách a oborech Informace o oborech rozšířeny o: charakteristiku oboru profil absolventa učební plán

Bližší informace můžete získat : Informační a poradenské středisko pro volbu povolání při Úřadu práce ve Žďáře nad Sázavou Strojírenská 28 Žďár nad Sázavou Telefonní číslo Za IPS zpracovala Jaroslava Synková