Elektronická pošta E-mail Informatika 5. třída.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Outlook Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Vizuální Systém Fotbal
Elektronická učebnice - II
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Základní pojmy v informatice –II.
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_3 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Hromadná korespondence
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
TEXTOVÝ EDITOR.
Elektronická komunikace
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Úvod  Při psaní vzorců se můžeme dopustit různých chyb.  Pokud se dopustíme chyby kterou Excel odhalí, bude nás informovat chybovým hlášením.  Chyby.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Kontakty, kalendář a úkoly 3. ročník oboru Sociální péče MS Outlook.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Groupware Lotus Notes , SB 305, – h
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Píšeme Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Elektronická pošta Pokročilé nastavení. Práce se skupinou Kontakty Zvolíme možnost Kontakty.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – elektronická pošta Jak vytvořit vlastní ZDARMA?
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
MS Excel – Chyby ve vzorcích
INTERNET Pro 5. ročník.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
MS WORD 2010 – úvod do programu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Tvoření složek a zástupců
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Transkript prezentace:

Elektronická pošta E-mail Informatika 5. třída

Emailová schránka obsahuje hlavní navigační panel, který je umístění v levé části. Najdeme zde: NOVÁ ZPRÁVA DORUČENÁ POŠTA ODESLANÁ POŠTA KONCEPTY SPAM KOŠ

NOVÁ ZPRÁVA pokud chceme napsat nový mail, tak klikneme na toto tlačítko DORUČENÁ POŠTA zde najdeme všechny e-maily, které nám někdo poslal Odeslaná pošta zde najdeme všechny emaily, které jsme někomu poslali my

Koncepty Nebo také rozepsaná pošta Koncepty Nebo také rozepsaná pošta. Pokud nestihneme e-mail odeslat, tak se uloží do konceptů. Zde ho můžeme znovu otevřít, dopsat a odeslat SPAM Nebo také nevyžádaná pošta. Většinou obsahuje reklamu. Koš Odstraněné e-maily se přesouvají do koše. Zde čekají zhruba 30 dní a pak jsou úplně smazány. Dokud nejsou emaily z koše odstraněny, tak je lze obnovit.

KONTAKTY Abychom si nemuseli všechny emailové adresy pamatovat, tak si je můžeme uložit do adresáře kontaktů. Z adresáře si je snadno vybereme a vložíme do políčka „KOMU“. V kontakte si můžeme vytvořit přehledné skupiny např: spolužáci, žáci, učitelé, oblíbení, rodina, atd. Kontakty také využijeme při posílání hromadných E-mailů.