TinWeb v12 Nové rysy TinWeb v12 RNDr. Vladimír Pávek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Webové rozhraní pro datové úložiště
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Volné texty na faktuře přednáší: Ondřej Suk Skalský dvůr
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Tabulkový procesor.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
R ESEARCH S TARTERS V EBSCO D ISCOVERY S ERVICE Tutoriál support.ebsco.com.
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Access Formuláře, cvičení
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce se šablonami v MS Word 2007
WWW – hypertextový informační systém
EBSCO - základní vyhledávání Lze nastavit jiné zobrazování výsledků.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Bezpečnostní technologie I
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Textový Editor.
Vstup a zpracování speciálních znaků v UIS
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Vytvoření formuláře Access (11).
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EBSCO - základní vyhledávání
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

TinWeb v12 Nové rysy TinWeb v12 RNDr. Vladimír Pávek

2 Tinweb v12 - index 1.Vyhledává se podle indexu, který si Tinweb z databáze Tinlibu sám vytváří tak, jak si ho knihovna nastaví. TinwebTinweb  Je možné vyhledávat podle jakéhokoliv pole, které si knihovna nadefinuje a pro tinweb tak už nadále není podstatné, jestli se jedná o vazbová nebo nevazbová pole. Vyhledávání podle obojího je teď stejně rychlé.

3 Tinweb v12 – vyhledávání/listování 2.Formulář pro vyhledávání/listování byl rozdělen na dva nezávislé formuláře = = = Tinweb Tinweb  Toto rozdělení bylo uživateli požadováno

4 Tinweb v12 – rejstřík, slovník 3.K validačnímu tlačítku "rejstřík" ve vyhledávacím formuláři přibylo tlačítko "slovník", které validuje jednotlivá slova z vlastního indexu Tinwebu. = = = Tinweb Tinweb  "slovník" ( validace po jednotlivých slovech) "rejstřík" (validace po celých výrazech, jak to známe z předchozích verzí).  Pro každé přednastavené prohledávané pole může administrátor libovolně nastavit zda jsou vidět tlačítka obě, jedno, nebo žádné;

5 Tinweb v12 – velký seznam 4.Pokud se uživatel pokusí otevřít příliš velký tabulkový seznam v prohlížeči MS Explorer, Tinweb zobrazování záznamu po určitém počtu položek ukončí s upozorněním, že tento prohlížeč neumí tabulku zobrazovat průběžně a že úplný výsledek může získat vyhledáváním. (Implicitně není omezeno) = = =  Knihovna si může sama nastavit, po kolika položkách může být zobrazování tabulkového seznamu takto ukončeno.

6 Tinweb v12 – chování Enter 5.Pokud je kurzor v okénku pro vyhledávání a stiskneme Enter, aktivuje se vždy tlačítko pro vyhledávání, bez ohledu na to, jak komplikovaný (víceřádkový) formulář zrovna v té chvíli je. = = =  Je k dispozici wildchar "*" na konci kteréhokoli ze zadaných slov;

7 Tinweb v12 – vyhledávání ISBN/… 6.Při vyhledávání podle ISBN/ISSN/ISMN se ignorují pomlčky. = = =  Tinwebu je jedno, jestli byl zadán dotaz s pomlčkami nebo bez a jestli data v dané databázi jsou s pomlčkami nebo bez - najde vždy relevantní výsledek.

8 Tinweb v12 – html šablony 7.Design Tinwebu je řízen html šablonami. = = = Tinweb Tw-SVKOS TinwebTw-SVKOS  takže výsledný vzhled, umístění ovládacích prvků, tlačítek doprovodných textů, barev a pod. je plně v rukách spravující knihovny.  Možnost použít v šablonách kaskádové styly CSS

9 Tinweb v12 – uživatelský formát 8.volitelný uživatelský formát zobrazení bibliografických záznamů = = =  takže knihovna si může zvolit jiné zobrazení např. pro monografie, jiné pro hudebniny, články, seriály,…

10 Tinweb v12 – dopňkové texty 9.uživatelská možnost vkládání libovolně dlouhých vícejazyčných doplňkových textů = = =

11 Tinweb v12 – vícejazyčný help 10.možnost vícejazyčného dvoustupňového helpu = = = Tinweb Tinweb  Bublina nebo celé zvláštní okno u každé důležité položky vyhledávacího formuláře.  Pokud se Vám např. nelíbí krátký formát s otazníky, můžete tuto možnost administrátorsky vypnout.