JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alpská oblast Berchtesgaden Národní park Prohlížení:
Advertisements

Evropská nej….
PŘÍRODNÍ OBLASTI EVROPY
,,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je.
LAGO DI GARDA Gardasee, Gardalake.
Norsko.
Krkonošský národní park
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.
Vodní nádrže.
Krkonoše Robin Plch IX.A
Česká republika Horopis IV.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
VODSTVO ASIE charakter vodstva je dán rozlehlostí Asie, tvarem reliéfu, a podnebím Asie leží v úmoří všech čtyř oceánů přibližně 40 % jejího povrchu představují.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
AZ KVÍZ Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
největší v ČR a ve střední Evropě
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Vývoj Karpat.
Afrika – poloha, rozloha
Odpovězte na následující otázky
ISLAND.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Šumavská subprovincie
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Denali národní park Alaska USA.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3.4.
Pojmy – východní Evropa
RISKUJ!.
Maďarsko Natálka.
Rybníky a rybníkářství
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_10_Pohoří ČR- Šumava TÉMATICKÝ.
EVROPA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_01_Evropa Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
RAKOUSKO M O N T A F O N.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Chorvatsko Open Presentation.
VY_32_INOVACE_Z7. 11 ASIE Autor: Mgr
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Ústecký kraj.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_národní park Podyjí TÉMATICKÝ.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Dana Motyčková Číslo
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace
zpracovaný v rámci projektu
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Transkript prezentace:

JEZERO KONIGSSEE

Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými srázy a vysokými horami, mimo jiné i věhlasným Watzmannem, nad jezerem se vzpíná 2km vysoká východní stěna.

Watzmann je třetí nejvyšší horou v Německu.

Po jezeře jezdí lodní doprava až k poutnímu kostelíku sv. Bartoloměje, stojícímu na malém poloostrově v zadní části jezera. Odsud začíná řada turistických stezek do okolních hor.

Nedá se po břehu obejít, vysoké sklaní stěny spadají přímo do jezera. Na délku jezero měří 7,7 km, největší šířka je 1,2 km. Se svou rozlohou 5,2 km čtverečních patří k nejmenším bavorským jezerům, ale svou hloubkou 185 m se zařadilo k nejhlubším jezerům ve středí Evropě.

Poutní kostelík sv. Bartoloměje

Nejhlubší jezero v Německu, bylo vytvořeno ledovcovou činností. Estetický půvab jezera a jeho břehů dal popud ke vzniku Národnímu parku Berchtesgaden, který obklopuje velkou část jezera.

Jezero je plné pstruhů, sivenů alpských a je obhospodařováno profesionálními rybáři.

JEZERO OBERSEE

UMÍŠ ODPOVĚDĚT NA OTÁZKY? JAKÉ HLOUBKY DOSAHUJE JEZERO, KONIGSSEE? JE MOŽNÉ OBEJÍT JEZERO PĚŠKY? JAK SE JMENUJÍ RYBY ŽIJÍCÍ V JEZEŘE?