Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_6.EVROPA Téma: EVROPA (Úvod do učiva) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Tento materiál slouží k procvičení a upevnění znalostí o nejdůležitějších zeměpisných místech Evropy, které by měl žák znát i bez použití mapy Evropy.

2 Evropa – úvod do učiva Pracovní list

3 Doplň v textu chybějící pojmy.
Evropa je v pořadí světadílů podle velikosti na ………. místě. Světadíly, které jsou k Evropě nejblíže, jsou …………a ……………. Břehy Evropy omývají ……………………. a …………………….oceán. Nejvyšším pohořím Evropy jsou ……………. s nejvyšší horou ………………, která měří ………………. m. Na jihu Evropy se vyskytují i činné sopky. Nejvyšší a nejznámější je ………… na ostrově …………… . Na severu Evropy se nachází největší ostrov ……………… i největší poloostrov ………………………. Nejdelší řekou Evropy je ………………., která ústí do ………………………. moře. Největší jezero se jmenuje …………………… Evropu dělí od Afriky ………………………………. průliv. Většina území Evropy patří do podnebného pásu.

4 Správné řešení: Evropa je v pořadí světadílů podle velikosti na 5. místě. Světadíly, které jsou k Evropě nejblíže, jsou Asie a Afrika. Břehy Evropy omývají Severní ledový a Atlantský oceán. Nejvyšším pohořím Evropy jsou Alpy s nejvyšší horou Mt. Blanc, která měří 4810 m. Na jihu Evropy se vyskytují i činné sopky. Nejvyšší a nejznámější je Etna na ostrově Sicílie . Na severu Evropy se nachází největší ostrov Island i největší poloostrov Pyrenejský. Nejdelší řekou Evropy je Volha, která ústí do Kaspického moře. Největší jezero se jmenuje Ladožské. Evropu dělí od Afriky Gibraltarský průliv. Většina území Evropy patří do severního mírného podnebného pásu.


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google