Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace"— Transkript prezentace:

1 EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace
Gabriela Mikulková 2011 VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace Žáci vyhledávají a doplňují informace.

2 EVROPA - poloha Napiš, alespoň 4 moře, která obklopují Evropu.
Evropa je druhý nejmenší světadíl. Z větší části je obklopena Atlantským a Severním ledovým oceánem. Na východě sousedí s Asií. Napiš, alespoň 4 moře, která obklopují Evropu. Nápověda Úkol jsem zvládl sám. Úkol jsem zvládl s nápovědou

3 K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici !
EVROPA – ostrovy a poloostrovy POLOOSTROVY jsou části pevniny vybíhající do moří nebo oceánů. OSTROVY jsou malé pevniny ze všech stran obklopeny vodou. K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! Na kterém poloostrově leží Itálie? Na kterém poloostrově leží Španělsko? Jak jsi na tom?

4 EVROPA – vysočiny Z nápovědy, pod názvem pohoří, vyber název nejvyšší hory. Do bílého rámečku vepiš stát, ve kterém se hora nachází. 1. Alpy 5. Karpaty 2. Pyreneje 6.Skandinávské pohoří 3.Balkán 7. Ural Odpovědi hledej zde. 4. Apeniny Jak jsi na tom?

5 K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici !
EVROPA – vodstvo V levém dolním rohu obrazovky si „vezmi“ pero a na obrázku obtáhni řeky: Ebro – červeně Labe – žlutě Dunaj – fialově Rýn – zeleně Dněpr - růžově K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! Jak jsi na tom?

6 K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici !
EVROPA – vodstvo V levém dolním rohu obrazovky si „vezmi“ pero a na obrázku zakroužkuj: Biskajský záliv – červeně Lamanšský průliv – žlutě Černé moře– zeleně Jaderské moře - růžově K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! Jak jsi na tom?

7 K vyplnění úkolu potřebuješ GOOGLE
EVROPA – nejdelší řeky Zjisti, které 4 řeky jsou v Evropě nejdelší. Připiš k nim jejich délku a název moře, do kterého ústí (úmoří). Název řeky Délka řeky v km^ Úmoří K vyplnění úkolu potřebuješ GOOGLE Google Jak jsi na tom?

8 K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici !
EVROPA – vodní doprava Jakými cestami popluješ z České republiky do Středozemního moře, když se nalodíš na řeky: MORAVA LABE ODRA Po které řece vypluješ, aby tvá cesta byla nejkratší? STŘEDOZEMNÍ MOŘE K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! STŘEDOZEMNÍ MOŘE STŘEDOZEMNÍ MOŘE

9 10 INFORMACÍ, KTERÉ JSEM SI ZAPAMATOVAL

10 KONEC ostatní obrázky jsou vlastní
ostatní obrázky jsou vlastní


Stáhnout ppt "EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace"

Podobné prezentace


Reklamy Google