Informační systémy v personálním řízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Advertisements

Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Základní koncepty systémové integrace
Podnikové informační systémy úvod
managementu znalostí podle
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Procesy Informační proces
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Informační systémy ZMVŠ. ERP ERP (Enterprise Resource Planning) –Enterprise Resource Planning (ERP) je informační systém, který integruje a automatizuje.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Význam informací v podnikání
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Organizace logistiky Ivan Gros
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Ekonomika informačních systémů
1 Informační strategie Zlínského kraje a první etapa její realizace Hynek Steska David Melichar
Předmět: Řízení podniku 1
Globální architektura IS/ICT
Význam informací a dat a znalostí
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu. Řízení po linii výkonu 2 PODNIKATELSKÝPROCES Vnitropodnikové útvary a jejich členění  každý útvar má.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Předávání dat a komunikace s OTE
0.0 Projekt Odborné vzdělávání pracovníků zemědělství v oblasti financí a procesů (opatření I.3.1) Podkladové materiály ke školení FINANCE.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Dobré odpoledne.
Informační systémy v personálním řízení
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Moderní personalistika Úvod
Moderní personalistika I. BLOK
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Business Inteligence 2. přednáška pro DS
Moderní personalistika I. BLOK
ECM – Enterprise Content Management
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
Moderní personalistika
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Struktura podnikatelského plánu
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
KEM / PEPL2 Finanční plán Jan Cedl Finanční plánování Finanční plánování je „formalizované rozhodování o způsobu financování (získávání kapitálu),
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Strategie regionu, obce
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Ekonomika malých a středních podniků
Přednáška pro DS Business Inteligence.
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Transkript prezentace:

Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA 2. 10. 2009

Organizační záležitosti Časová dotace – 2/0, 1/1 Komunikace, konzultace jzufan@volny.cz http://hris.wz.cz Podmínky atestace

Obsah předmětu Podnikové informační systémy Informační a komunikační technologie Třídění a zpracování dat Modely a architektura databázových systémů Význam ICT v personálním řízení podniku Personální informační systémy Personální procesy podporované PIS Implementace PIS Šance a rizika implementace PIS ve firmě Přehled řešení na trhu v ČR Aktuální trendy v oblasti PIS

Podnik a jeho informační systémy Informace, data Význam informací v řízení organizace Organizace (podnik) a okolí Řízení podniku Informační systém podniku

Informace a data Informatio (lat.) – představa, obrys Informare (lat.) – formovati, tvořiti, upravovati Data – označení jakýchkoliv údajů zpracovávaných programem

Význam informací v řízení organizace Vrcholový management (strategické řízení) strategie podniku informování vlastníků přehledné a agregované informace informace o okolí podniku manažerský informační systém nadstavby ERP apod. Střední a liniový management (výkonné řízení) zajištění procesů v okruhu působnosti řízení lidí řízení nákladů útvarů informace pro operativní a střednědobé řízení informace lidských zdrojích informace o nákladech a výnosech integrovaný informační systém ERP specializované informační systémy (PIS, FIS,…) Specialisté (tvorby koncepcí, projekce, uzavírání obchodů, …) návrhy procesů a činností analýzy kontroly specializované informace o zdrojích, technologiích … informace o zásobách, kapacitách, … informace o průběhu procesů a činností technologický SW (CAD, PDM, …) Výkonní zaměstnanci (výrobní a obslužné činnosti) realizace činností sběr dat z průběhu činností informace pro vlastní práci (technologie, logistika, účtování, …) provozní terminály NC systémy

Podnik a jeho okolí Dodavatelé Zákazníci Trh práce Zdroje financování Procesy Činnosti Společenské podmínky (legislativa, infrastruktura, …) Přírodní podmínky (zdroje, klima, komunikace,…)

Informační systém podniku Obecný informační systém podniku Formalizovaný IS Automatizovaný IS (IS podporovaný ICT)

Základní druhy podnikových IS ERP – navazuje na MRP (material resource planing) a MRP II (manufacture resource planing). Obsahuje ekonomická data, propojuje věcné řízení výroby s ekonomikou FIS – financování, plánování, controlling, účetnictví – integrace do ERP PIS/HRIS – lidské zdroje, především interně, ale dnes i propojování s internetem, integrace do ERP e-Procurment, SCM – nákup, tržiště CRM/CIS ECM/DMS – správa podnikového obsahu, knowledge management