Propozice volné střelecké soutěže

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

T 3 – Základy a pravidla střelby
Teorie tréninku střelby začátečníků v moderním pětiboji
Základní pohybový systém
Jak přežít sezení u počítače?
Pravidla fotbalu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Běh na 60 m s překážkami - přebor jednotlivců
Stanovení úrovně vybraných herních dovedností v tchoukballe jako základní předpoklad jejich kultivace Ladislav Bláha KTV PF UJEP, Ústí nad Labem.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Rozvázání kontaktu s nepřítelem
ZÁKLADY ZACHÁZENÍ SE ZBRANÍ airsoftové zbraně spadají do kategorie D dle zákona o zbraních č. 119/2002 Sb.
Jakub Nagy ODSTŘELOVAČ. Odstřelovač je střelec, který se specializuje na přesnou střelbu na střední a dlouhou vzdálenost. Obvykle ke svým akcím používá.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
se silnějším protivníkem
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Závod požárnické všestrannosti
Jak správně sedět u počítače
Členství v SSK Louny. Máte zájem střílet z pistole či revolveru? A nevíte jak a kde? Zájemcům o tuto střelbu nabízíme členství ve Sportovním střeleckém.
Štafeta požárních dvojic
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pivní víceboj verze pro pány.
BEZDRÁTOVĚ OVLÁDANÉ POJEZDY TERČŮ STŘELNICE
VY_42_INOVACE_407_KRUŽNICE OPSANÁ TROJÚHELNÍKU Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM duben 2012 Ročník použití VM 6. ročník Vzdělávací.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Pivní víceboj verze pro pány.
Pravidla atletiky 2014/2015.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOZP – Práce s počítačem
Testování silových schopností © Tom Vespa.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Co nového v oblasti posuzování dopadů spojení soutěžitelů Martin Vitula Úřad pro ochranu.
© Tom Vespa. Měkota 1) reakční rychlostní schopnost: a) jednoduchá: od podnětu do začátku pohybu (podněty mohou být dotykové - taktilní, sluchové - akustické,
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
NÁZEV SŠ:SŠ-COPT Uherský Brod AUTOR:Radek Beníček NÁZEV PREZENTACE:3. Vývoj a význam střelných zbraní NÁZEV SADY:Odborné vyučování pro 3. ročník oboru.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Ruční manipulace s pacienty je součástí pracovní náplně většiny zdravotnických zaměstnanců. Odstraňování této fyzicky namáhavé práce je nutné zejména.
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
18. Nastřelování, montáž puškohledu
Korfbal.
Ukázka Výklad pravidel Bodování
NÁVOD A DOPORUČENÍ PRO CVIČENÍ „XXL “ volně stojící pytel.
16. Konstrukce nejdůležitějších částí A
Metodika náborových akcí
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
ČMMJ z.s. -Okresní myslivecký spolek Chrudim se sídlem
Hodina pohybu navíc - Ragby
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Pohybová úloha řešená s využitím počítače
STARTOVNÍ SKOK Z BLOKU Lekce č. 21
8. Výroba jednoduché zámkové desky
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
1. Základní ustanovení nošení zbraní a BOZP
DENNÍ BRIEFING DEN 8 ( ).
DENNÍ BRIEFING DEN 1 ( ).
DENNÍ BRIEFING DEN 2 ( ).
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
DENNÍ BRIEFING DEN 7 ( ).
Transkript prezentace:

Propozice volné střelecké soutěže 2015

Situace číslo 1 - mířená střelba na přesnost Popis střelecké situace: Střelba mířená na přesnost Vzdálenost terče od palebné čáry - 25 m.   Terč - „Mezinárodní 50/20 Počet nábojů -  5 nábojů nástřel v čase 1 min. - 10 nábojů soutěžních v čase 6 min. Hodnocení: Součet dosažených bodů. V případě sporného hodnocení započítává se střelci lepší výsledek!  

Situace číslo 2 – rychlopalba Popis střelecké situace: 1. Vzdálenost terčů: 10 – 20 m 2. Terče: 3x terč „Nekrytě ležící figura, 3x gong – padací terč, 3. Počet nábojů: 9 nábojů 4. Startovní pozice: V sedě za stolem. Zbraň i zásobník ležící na stole, ruce za hlavou. Na signál uchopí střelec zbraň, zasune zásobník, natáhne a střílí po dvou ranách do každého terče, gongy do spadnutí. Střeleckou situaci řeší pouze v sedě. Po dostřílení vyjme zásobník a odloží ho na stolek a předloží zbraň ke kontrole. 6. Hodnocení: Terče – 10,9,8,7,6,5. Gongy – 10 bodů za každý sestřelený Součet bodů x 100/dosažený čas

Situace číslo 3 – bojová úloha Popis střelecké situace: 1. Vzdálenost terčů: 10 – 20 m 2. Terče: 2x terč „Pachatel s pistolí“, 3x poper – padací terč, 1 x útočník s pistolí (10,9,8,7,6 …) 3. Počet nábojů: 9 nábojů 4. Startovní pozice: V sedě na židli ve vzdálenosti cca 5 m od stolu. Zbraň ležící na stole, zásobník s náboji v pistoli, nenatažená – bez náboje v komoře 5. Popis: Střelec sedí na židli, ruce na kolenou. Na signál běží ke stolku, uchopí zbraň, natáhne a střílí vymezeným oknem po dvou ranách do každého terče a po jedné do každého poperu. Postup plnění disciplíny je libovolný. Pokud střelec nesestřelí všechny popery, nesmí pokračovat ve střelbě na terče. 6. Hodnocení: Terče – 1x (10,9,8,7,6,5) 2x (5,4,3, …) Popery – 10 bodů za každý sestřelený poper Součet bodů x 100/dosažený čas

Bezpečnostní ustanovení: pohyb se zbraní na střelnici mimo určené prostory je povolen pouze v opaskovém pouzdru bez zásobníku, nebo v přepravní krabici. zbraň je možné vyjmout pouze na povel řídícího střelby, nebo rozhodčího. Po ukončení střelby má střelec povinnost uložit bezpečnou zbraň do pouzdra, nebo přepravní krabice a poté opustit stanoviště. zásobníky a válec revolveru se vkládají do zbraní až na povel rozhodčího. manipulace se zbraní je povolena v určeném prostoru – „Bezpečnostní zóně“. V tomto prostoru je zákázáno manipulovat s náboji i cvičnými. střelci, instruktoři střelby a rozhodčí soutěže jsou povinni používat chrániče sluchu a ochranu očí, a to i v prostoru určeném pro diváky. při pohybu se zbraní v ruce při řešení situace musí být prst očividně mimo spoušť a zbraň vždy namířena směrem k terčům. v případě závady – selhání zbraně při řešení střelecké situace nechá střelec zbraň namířenou směrem k terčům a po zvednutí paže a hlasitém zvolání „závada“ vyčká na příchod rozhodčího. Poté s jeho pomocí závadu odstraní a pokračuje v plnění střelecké disciplíny. po dostřílení je střelec povinen vyjmout zásobník nebo válec revolveru a zbraň předložit ke kontrole. Závěr pistole ponechá střelec v zadní poloze, válec revolveru vykloněn. po kontrole zbraně rozhodčím vypustí střelec na jeho povel („zbraň v pořádku, rána jistoty, do pouzdra“) závěr zbraně vpřed (válec revolveru zaklopí do zbraně) a provede výstřel jistoty směrem k terčům. Poté zbraň zasune do opaskového pouzdra nebo přepravní krabice a opustí palebnou čáru. porušení bezpečnostních pravidel soutěže je důvodem pro diskvalifikaci střelce ze závodu. Všichni účastníci této soutěže jsou povinni řídit se ustanoveními těchto propozic a řádem střelnice.