Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

Hotelová dokumentace Vypracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Informační systém hotelu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Účetní zápisy a účetní knihy
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO2000 – program vedení daňové evidence – úhrada vystavené faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
FAKTURA "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vaňková, Základní škola Kolín III., Masarykova 412 Dostupné na
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_612 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty – souvislý.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_600 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : P ÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_565 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Skladní karta zásob-příklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW POS pracovní postup Jméno.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1263Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_567 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Kniha pohledávek a závazků-příklad.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_613 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty Jméno autora:
EVIDENCE DLOUHODOBÉHO MAJETKU
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_607 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty Jméno autora:
EVIDENCE ZÁSOB.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_603 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_604 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý účetní příklad.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_614 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty – souvislý.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_608 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemné opakování Jméno.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_566 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Téma: Skladní karta zásob-příklad Jméno autora:
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_619 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_610 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Rozvahové účty – souvislý.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_570 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Písemné opakování Jméno autora:
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_618 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_602 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_617 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Souvislý příklad na zaúčtování.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Peníze a finanční trh ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Check- in.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV PROJEKTU: ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_591 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FINANČNÍ GRAMOTNOST Peníze a finanční trh 2.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Účetní dokumentace a její náležitosti
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Název projektu: ICT ve výuce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Evidence peněžních prostředků a obalů
Evidence peněžních prostředků
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134 Ročník: 3./4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Recepce finanční evidence Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  16.8.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – rozložení a objasnění prvků ve finanční evidenci na hotelu

Finanční evidence hotelu

Seznam finanční evidence Hotelový deník Hotelový účet Hotelová stvrzenka + pořadník hotelových účtů Kniha komisních pochůzek ( placené služby) Bonovací kniha Voucher

Hotelový deník Zachycuje celou činnost recepce ve finančních částkách Hotelový deník musí souhlasit s recepční pokladnou Každý večer se uzavírá ( žurnalista ) Recepce přebírá i tržby z jednotlivých středisek, které se promítnou také v hotelovém deníku

Hotelový účet Na každý hotelový pokoj se zakládá hotelový účet Musí být podrobný a přehledný Měl by být alespoň ve třech jazycích a s volbou měny Jednotlivé služby se natěžují na základě dokladů ze středisek účet se uzavírá až před hostem po předložení náhledu jestli je vše v pořádku.

Další důležitosti u HU Recepční si může před uzavřením připravit náhled Host musí mít možnost kdykoliv nahlédnout na stav účtu ( televizní obrazovka ) Před uzavřením kontrola minibaru Originál dostane host ( do obálky ) Kopie se ukládá na hotelu

Náležitosti hotelového účtu Název a adresa hotelu Jméno a příjmení hosta Číslo pokoje Datum od- do Podrobné částky Forma úhrady Kdo účet vystavil (recepční) Podpis hosta

Formy úhrady hotelového účtu V hotovosti – vložit částku na účet Kreditní kartou – předautirizace Šekem – jestli je krytý Fakturou – kontrola údajů a splatnosti Voucherem – kontrola údajů

Hotelová stvrzenka + pořadník Každá stvrzenka za jednotlivé služby ze středisek musí být uchována po celou dobu pobytu hosta Každou stvrzenku ( účet) musí podepsat vystavovatel a host Pouze u účtu za telefon a za praní prádla nemusí být podepsán host , protože při provádění těchto služeb není host přítomen Náležitosti: datum, zboží, cena, podpisy, někdy i číslo pokoje

Souhrn účtů ke kontrole Tyto účty se shromažďují na recepci, kde jsou zařazeny do pořadníku hotelových účtů Pořadník jsou desky označené číslem pokoje,kde se účty uchovávají za celý pobyt hosta , aby se mohly dohledat popřípadě nedostatky

Voucher Vystavovatelem je CK Je to úvěrový list Je to poukaz na čerpání určité služby, nebo kombinaci služeb Je pro skupinu nebo jednotlivce Host se sním prokazuje na recepci při příjezdu Recepční( fakturant) musí okamžitě překontrolovat správnost náležitostí

Kontrolní otázky Co je to finanční evidence Jaké má jednotlivé podklady/doklady Zvolte určitý podklad a popište nám ho

zdroje http://www.google.cz/imgres?q=jahodov%C3%A9+mojito&start=143&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=r_AFg7AI9IDv-M:&imgrefurl=http://cz.123rf.com/photo_8678255_strawberry-mojito-isolated-on- http://www.google.cz/imgres?q=ka%C4%8Der+donal&start=89&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&addh=36&tbm=isch&tbnid=A2BBF8ZFGxKeIM:&imgrefurl=http://blog.nepropasni.cz/2008/12/27/kacer-donald-jak-