Hardware 5 verze 2.6.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
Monitory.
Roman Kysel Obrazovky.
Skener.
LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo.
PRVKY ELEKTRONICKÝCH OBVODŮ
Petr Urbánek. Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – základní principy
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
CRT monitory Základní princip, na němž pracuje klasický monitor CRT (Cathode Ray Tube), se od počátku století, kdy byl objeven, příliš nezměnil.
Počítače XVII – monitory
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – technologie Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento.
OLED technologie Úvod OLED = Organic Light Emitting Diode
Monitory.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vendula Smékalová VŠLG
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Netradiční zobrazovací prostředky
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Hardware 5 verze 2.6.
Informační a komunikační technologie
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vznik přechodu P- N Přechod P- N vznikne spojením krystalů polovodiče typu P a polovodiče typu N: “díra“ elektron.
Zobrazovací zařízení.
4. DISPLEJE.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Druhy monitorů.
Rozklad světla optickým hranolem, barvy
Displeje.
MONITORY.
TELEVIZOR.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Monitory Plazma – OLED - SED
HARDWARE.
Hardware 3 verze 2.6.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
OBRAZOVKY CRT - LCD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu:Moderní škola Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_12_MONITORY.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Moderní obrazovky Moderní obrazovky.
Tomáš Hink2 Co se dnes dozvíte Dělení v diagramu CRT (klasická vakuová obrazovka) LCD (tekuté krystaly) Plazmová obrazovka OLED Projektory Penetron.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Světelná technika Světelné diody.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Transkript prezentace:

Hardware 5 verze 2.6

Princip zobrazování na CRT monitoru na obrazovce jsou luminofory tří základních barev (červená, zelená a modrá), jednotlivé barevné body jsou umístěny buď do trojúhelníku (Delta) nebo v řadě vedle sebe (Inline, Trinitron) každý paprsek se "trefuje" do luminoforu s "jeho" barvou skládáním (mícháním) těchto tří barev vznikají ostatní barvy – podívejte se na monitor lupou a uvidíte to na vlastní oči! Delta Inline Trinitron míchání barev

Vlastnosti CRT monitorů flat screen – plochá obrazovka funkce Green – po určité době nečinnosti se monitor přepne do pohotovostního režimu (příkon se z 125 W sníží na 8 – 15 W) LR (Low Radiation), TCO – normy zaručující snížené vyzařování škodlivého záření

Princip zobrazování na LCD monitoru monitor je stabilně podsvícen bílým světlem z katodové trubice (zářivka) toto světlo je polarizováno, pak prochází přes vrstvu tekutých krystalů, pak přes červený, zelený a modrý filtr (pro každý bod), následně pak opět přes polarizační filtr vlivem napětí mění tekuté krystaly své natočení a mění polarizaci světla, které pak je či není schopno projít přes druhý polarizační filtr struktura LCD displeje základní stav krystalů změna struktury krystalů

Ukázka ohebného OLED displeje. je typ displeje využívající technologii organických elektroluminiscenčních diod. Technologie pochází z roku 1987, kdy ji vyvinula firma Eastman Kodak. Nyní se používají především v přístrojích jako mobilní telefony nebo MP3 přehrávače. Princip Mezi průhlednou anodou a kovovou katodou je několik vrstev organické látky. Jsou to vrstvy vypuzující díry, přenášející díry, vyzařovací vrstva a vrstva přenášející elektrony. V momentě, když je do některého políčka přivedeno napětí, jsou vyvolány kladné a záporné náboje, které se spojují ve vyzařovací vrstvě, a tím produkují světelné záření. Struktura a použité elektrody jsou uzpůsobeny, aby docházelo k maximálnímu střetávání nábojů ve vyzařovací vrstvě. Proto má světlo dostatečnou intenzitu. Existují dva základní druhy, displeje : s pasivní matricí (PMOLED - Passive Matrix Organic Light Emitting Diode) s aktivní matricí (AMOLED - Active Matrix Organic Light Emitting Diode). Ukázka ohebného OLED displeje.

Jak připojit monitor k počítači Záleží na možnostech grafické karty a monitoru VGA DVI VGA – analogové propojení DVI – digitální propojení (kvalitnější)

Další zajímavé vlastnosti monitorů širokoúhlý obraz (16 : 9) možnost otočení o 90o zabudované reproduktory a mikrofon USB rozbočovač pro připojení dalších USB zařízení