VY_I/2_INOVACE_70_E-mail E-mail Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s e-mailem Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
Advertisements

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
INTERNET A ELEKTRONICKÁ POŠTA
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_07.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Elektronická komunikace
Informatika Internet.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Online a Offline komunikace
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Thunderbird.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Elektronická pošta Název školy
Píšeme Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Elektronická komunikace Radek Pinc
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Školní y v Office 365 Nastavení Outlooku Pavel Broža, srpen 2015 © ZŠ Mánesova Otrokovice.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – elektronická pošta Jak vytvořit vlastní ZDARMA?
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informační a komunikační technologie
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok

OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly

Prostřednictvím webového rozhraní – např. Seznam.cz, Atlas.cz, Centrum.cz … Prostřednictvím poštovního klienta – např. Microsoft Outlook Prostřednictvím mobilního klienta z mobilního telefonu

PŘÍKLAD REGISTRACE Seznam.cz KLEPNI ZDE Vyplň údaje označené hvězdičkou podle návodu. NEZAPOMEŇ uživatelské jméno a heslo !!!

PŘÍJEM POŠTY Odkazy na doručenou poštu, koš … Seznam příchozí pošty Upozornění – zpráva ze strany serveru Odhlášení Do u se přihlásíme prostřednictvím jména – hesla a tlačítkem přihlásit.

ODESLÁNÍ POŠTY Klepnutím na Nová zpráva začínáme Komu: napiš ová adresu příjemce (příjemců), např. Předmět: stručný obsah zprávy Přiložit soubor, přílohu: lze vybrat soubor, který se odešle em. Nutno nalézt v PC Můžeme měnit text a písmo. Zde se píše obsah zprávy. Odeslat . POZOR na velikost přílohy!

ÚKOLY Jaký nemůže být ? Co nepatří do elektronické komunikace? CHAT – – SKYPE – DOPIS – ICQ Vysvětli rozdíl mezi textovou a audiovizuální komunikací. Pokus se říci výhody a nevýhody elektronické komunikace.