Projektový den 8.A Zaječí skok nejstarší přírodní rezervace na Vysočině (botanická a jiná zkoumání)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Advertisements

Přírodovědný projekt 2. tříd
BOŘEŇ Česko.
Barvy podzimu Podzim Sluníčko se rozloučilo s kytičkami, s travičkou, na cestu jim zamávalo paprskovou ručičkou. Jděte všichni honem spát, musím podzim.
Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.
I SBĚR ODPADKŮ A SMETÍ VYŽADUJE SPORTOVNÍ VZEPĚTÍ!
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Podmět (Po) - opakování
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Výprava za skřítkem Zavadílkem B. Cestou skřítka ZAVADÍLKA jsme se vydali hledat MÝTINU.
ZŠ Voděrady v projektu Školy pro venkov. Školní podprojekt manažerka ŠP: Drahomíra Urbanová geografická a turistická část: Jožan Kovaříček historická.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Užití podobnosti v praxi
Keře a jejich plody.
Závěrečný projekt Stránská skála Václav Janda a Václav Hrabovský.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 2. skupina.
GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Přírodovědné školní portfolio
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Projektové dopoledne.  Dnešním tématem bylo naučit se bezpečnému pohybu po internetu.  Nejdříve nás pan učitel seznámil s tímto projektem a pustil zajímavé.
URČOVÁNÍ STROMŮ modul – Prostředí školy
ANGLIE
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
Klub českých turistů Bedřichov Jihlava pořádá dne studánkovou vycházku Luka nad Jihlavou - Bítovčice. Sraz v Lukách nad Jihlavou na nádraží.
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Den Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 2. skupina.
Oddíl Příliv Ahojky všichni, děkujeme, že jste si našli chvilku na shlédnutí tohoto dokumentu… Na následujících snímcích uvidíte naše fotky z různých.
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
Pátek Pátek to je slavný den To tam všichni dojedem Tam budeme jísti, píti Místní zdroje pokoušeti Hamu a papu ze společných zásob Bumbání možno.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
První objevná plavba Jamese Cooka
Terénní cvičení Voda kolem nás Bc. Kateřina Smrčková.
Purkyňovo gymnázium Strážnice
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ 17. LEDNA – 22. LEDNA 2016 SŠ Rokycany, Jeřabinová 96/III, Rokycany.
Letní tábor Pumprnákl I. turnus. Naše tábořiště ve Vratěníně.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.07_prirodni_pomery_cr_povrch Ročník: osmý.
Výskyt masožravých rostlin
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Poznáš místa v našem městě?
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Vetřelci vs. vodníci.
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Závěrečná zpráva projektu Karmelka
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_10_Práce s chybou
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Denní tábor Křinice – a –
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
ZIMA II.E Domeček
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
GeoGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Poznáš místa v našem městě?
Nedvědová, Kotlárová, Bannertová
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Projektový den 8.A Zaječí skok nejstarší přírodní rezervace na Vysočině (botanická a jiná zkoumání)

Rantířov naše botanická vycházka začíná…  účastníci projektu se rozdělili do 2-3 členných skupin  zadání úkolů, základní informace o rezervaci, rozdání atlasů, lup a pracovních listů  překvapila nás zima, ale i přesto vyrážíme na cestu

Poznej místo práce s mapou  na trase Rantířov – Zaječí skok (vyhlídka) máme za úkol podle fotek zaregistrovat 9 míst  místa zakreslujeme do mapy  některá místa jsme našli bez problémů, u jiných jsme to zvládli až na druhý pokus  foto jako důkaz, že jsme tam byli …

Na vyhlídce Zaječí skok 522 m  na vrcholu byl krásný výhled  nebezpečnou vyhlídku s obezřetností i zvědavostí navštívili všichni  odkud se vzal otisk podkovy na skále jsme se dozvěděli z Legendy o Zaječím skoku

Poznej strom práce s atlasem  podle fotek a za použití atlasu jsme se seznámili s místními stromy i těmi, které tu najít nemůžeme

Poznej mechy práce s lupou … i když z fotky je zřejmé, že někteří z nás, vzhledem k velikosti vzorků, lupu ani nepotřebovali …  pod vyhlídkou u řeky jsme zkoumali mechové porosty  vzhledem k široké škále druhů to nebylo vůbec lehké  vyzkoušeli jsme si, že práce botanika je pěkná dřina

A co jsme ještě viděli …

Závěrečné zhodnocení kontrola pracovních listů  „u kulatého stolu“ na okraji jihlavské cyklostezky jsme si na závěr projektu zhodnotili práce  proběhla kontrola správnosti určování vzorků a závěrečné opakování

Zaječí skok se loučí s 8.A Děkujeme rezervaci, za poučnou rekreaci Za to naše dopuštění, prosíme o odpuštění!