Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE 20.6.2014 Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE 20.6.2014 Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze."— Transkript prezentace:

1

2 GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE 20.6.2014 Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze

3 Přírodní rezervace Turold

4 Jeskyně na Turoldu se nachází v přírodní rezervaci vrchu Turold (385 m n.m.), který leží na severním okraji města Mikulova a patří k nejstarším přírodním rezervacím na území dnešní chráněné krajinné oblasti a biosferické rezervaci Pálava.

5 Krápníky v jeskyni

6 Biologická exkurze Biologické exkurze se zúčastnili žáci tříd Kvarta a 1.A, společně s učiteli R.Šebestou a J. Čeperovou dne 20.6.2014 Jeli jsme autobusem od naší školy až do Mikulova. Tam jsme se vydali do Turoldské přírodní rezervace. Cílem exkurze byl geopark a jeskyně na Turoldu K dokumentaci naší práce jsme využili aplikace iPadu ( projekt CCL) Přírodní objekty jsme také fotili fotoaparátem z projektu Fotoškola

7 Program exkurze Rozdělili jsme se na 2 skupiny. Jedna skupina poznávala horniny v geoparku a získané informace zapisovala do pracovních listů a druhá skupina byla na exkurzi v jeskyni. Poté se skupiny vystřídaly. Dále jsme se šli podívat do historického centra Mikulova, kde jsme strávili asi hodinu a tuto hodinu jsme využili především k občerstvení a k pořizování fotografií na školní tablety.

8 Na následujících stranách fotky z tabletu, zachycující práci žáků, jeskyni Turold a město Mikulov

9

10

11

12 Jeskyně na Turoldu v Mikulově

13 Mikulov

14 AUTOR: MICHAL NEMEŠKAL (KVINTA) ZDROJE: HTTP://CS.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/TUROLD#MEDIAVIEWER/SOUBOR:0 03_NA_TUROLDU(MIKULOV).JPG HTTP://CS.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/TUROLD#MEDIAVIEWER/SOUBOR:0 03_NA_TUROLDU(MIKULOV).JPG A FOTOGRAFIE Z VLASTNÍHO ALBA KONEC


Stáhnout ppt "GYMNÁZIUM T.G.MASARYKA HUSTOPEČE 20.6.2014 Přírodní rezervace na Turoldu – biologická exkurze."

Podobné prezentace


Reklamy Google