Než začnete podnikat Kdo je můj klient. Kdo je můj klient? S touto otázkou souvisí spousta dalších: Jak velký je „můj trh“? Je tam pro mě místo? Kolik.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Advertisements

Černoch Michal Školoudová Lenka
Využití ICT technologií pro posílení ekonomické a finanční gramotnosti
Ekonomická gramotnost
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
Marketing VY_32_INOVACE_ Marketing - metoda řízení, která se zaměřuje na potřeby zákazník - každý výrobek je totiž určen jiné cílové skupině (cílová.
OBCHOD A HOSPODÁŘSTVÍ Vyzkoušejte si samostatně obchodovat…
StrongFutureInternational. Jednodušší to již nebude ! Nechte se vést úspěšnými! Začněte budovat svůj business ještě dnes !  Chcete být sami svým šéfem?..
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_19_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
Rozumíme penězům Buštěhrad Projekt Rodina Splátkova  Sociální postavení  Ekonomická situace  Příjmy  Výdaje  Finanční produkty / stavební.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Firmy Firmy iGoBidWin.com aukce stránek, které členové pracují, aby v internetových zákazníků, vydělávat si provize - Stejně jako účast v našich 3 vlastnických.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Podnikatelský plán struktura plánu.
Autor: Ing.Holenda Jiří
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
1 PROGRAM PŘEDSTAVUJEME VÁM. 2 Je program, kde můžete získat auto s 0% akontací a příspěvek až 100% na splátky leasingu. Strategie programu Freedom spočívá.
Cenové strategie. Cenové cíle Cíle orientované na zákazníka Cíle orientované na finanční potřeby firmy Cíle orientované na okamžité požadavky trhu.
Witam na prezentace Layoness. Chci vám ukázat jakým způsobem můžete dostavat peníze spět z vaších nákupů.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Tržní prostředí.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Jakub Petr. Bez možnosti vyzkoušet si oblečení Větší výběr sortimentu Nižší cena Ušetření času Nakupování z pohodlí Nakupování z pohodlí domova Problémy.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
Finanční řízení podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
KAŽDÝ Z VÁS SE NARODIL JAKO VÍTĚZ! VZPOMEŇTE SI NA SVÉ SNY, NIC NEBYLO NEMOŽNÉ!
Marketingový plán Jak marketingově plánovat Příprava podkladůSestavení plánu Realizace plánu Cíle podniku Marketingové strategie Pozice produktu Marketingový.
Materiál pro výukovou oporu zpracovanou v rámci projektu Informační technologie proti bariérám ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.
Petr Mikšovič CEO, SOVA NET, s.r.o. Význam on-line strategie v B2B.
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
VZDĚLÁVÁNÍ VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Lenka M. Maléřová.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Sisel International je společnost, která světu přináší: Zdraví, Krásu, Dlouhověkost a kvalitu Sisel Kaffe. Nyní jsme již na 40 trzích světa a skvěle využíváme.
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
 Jak zaměstnanci tráví pracovní dobu?  Zneužívají vaši techniku k vlastnímu podnikání?  Tisknou soukromé dokumenty?  Vynášejí interní data ke konkurenci?
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Yekaterina Vanina Yelena Vanina Arina Kositskikh Maxim Kim.
Ing. Veronika Dostálková MBA Finance a peníze v podniku Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Session 2 RONALD BLUE & CO., LLC Plánuj své výdaje.
ZPŮSOBY PLACENÍ – platební styk
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
American Diamond Traders inc.
Aplikace marketingového mixu na vybraný podnik
Struktura finančního trhu
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Katedra řízení podniku
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Talent marketingových komunikací
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
AUKRO.cz Ladislav Majdič Dobrý den,
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
POHYB PENĚZ 1-3% 7-15% 7-15% DANĚ BANKA POJIŠŤOVNA PRŮMYSL KLIENT
Cenové strategie.
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
Střední škola obchodně technická s. r. o.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ JAKO PARTNER PRO NEZISKOVKY Gabriela Sedláčková
Transkript prezentace:

Než začnete podnikat Kdo je můj klient

Kdo je můj klient? S touto otázkou souvisí spousta dalších: Jak velký je „můj trh“? Je tam pro mě místo? Kolik mě bude stát investice do trhu? Má to celé smysl?

Jak velký je můj trh? Ideální je sednout si k počítači a začít hledat Nezjistíte úplně přesná čísla, ale dostane min. odhad kolik peněz se točí v daném segmentu v ČR nebo v regionu kde chcete podnikat Dostanete info, jak si daný typ trhu vede v posledních letech Získáte základní přehled ohledně konkurence

Je tam pro mě místo? Samozřejmě si myslíme, že ano Bude tam pro mě místo i za dva roky? Co se stane např. při změně platné legislativy? Co mě odlišuje od konkurence? Pokud se jenom přidáte do stávající skupiny firem,které mají podobné produkty nebo oblast zájmu bez zajímavé přidané hodnoty, tak se jen těžko budete prosazovat

Kolik mě bude stát investice do trhu? V ČR bez online světa – web, sociální sítě apod., nemůžete existovat Vyplatí se investovat do člověka, který tento svět ovládá, je to váš základní pilíř Jedná se o investice v řádu desítek tisíc v závislosti na obsahu Přítel, který umí nastavit tiskárnu pravděpodobně není ten správný odborník na webové stránky pro firmy nebo eshopy

Kolik mě bude stát investice do trhu? Správní a jiné poplatky Zdravotní a sociální pojištění Cestovní náklady Výroba neprodejných vzorků a prototypů, nákup zboží – většinou platba v hotovosti Pronájem obchodu, kanceláře a vybavení Výpočetní technika, mobilní telefon Vlastní náklady na živobytí než dostanu zaplaceno – nikdo neví jak dlouho tahle etapa bude trvat Osobní život Náklady na marketing

Kolik mě bude stát investice do trhu? Mějte připravenou částku na 6 měsíců života Jako začínající firma/podnikatel jen těžko dostanete první dva roky finanční podporu od banky Omezte své životní výdaje na skutečné minimum a připravte rodinu na utahování opasku

Ještě pořád chcete podnikat? Pokud ano, tak nás sledujte a pustíme se do obchodního plánu Kdy? Červen 2015 Máte už teď dotazy? Chcete spolupráci na uvedení vašeho projektu? Pište na