Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1291Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Členění dlouhodobého majetku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor: VY _32 _INOVACE _PJ/3. KA, 3. KN/EK/6 Název výukového materiálu: PODNIK – MAJETEK PODNIKU Anotace: Majetková a kapitálová výstavba podniku.
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý majetek – pojem, členění Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.10 Ročník2. ročník.
Majetek Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK
Dlouhodobý majetek Charakteristika, členění, oceňování
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
EKONOMIKA DLOUHODOBÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_MAJETEK.
Majetek podniku Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Majetek podniku Označení materiálu:VY_32_INOVACE_UCE1.OA
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Oceňování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_262.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DM.  Dlouhodobý majetek  Dlouhodobý majetek je svým charakterem ur č en k dlouhodobému pou ž ívání ve firm ě (déle ne ž jeden rok) a zárove ň  musí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_263.
Majetek podniku a zdroje financování
Úvod do podnikových financí 2. přednáška Majetková struktura podniku.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1110Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně podle §
Bilance DLM. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1293Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Bilance dlouhodobého.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1283Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob. FIFO.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1300 Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Koeficienty DLM, výrobní.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1145Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu PO a účetní závěrka.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1153Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
BILANCE MATERIÁLU.
ČLENĚNÍ ZAMĚSTNANCŮ.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1282Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Oceňování zásob Jméno autora:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1284Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob - VAP.
EVIDENCE DLOUHODOBÉHO MAJETKU
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1108Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně podle §
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1150Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1109Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně podle §
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1155Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1112Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně podle §
ODPISY – TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ
INFORMAČNÍ ZDROJE FINANČNÍ ANALÝZY
LEASING. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1295Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma:Leasing Jméno autora:
PŘÍKLADY VÝPOČTU daně – různé slevy
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244_TÉMA_ Dlouhodobý majetek Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Účetnictví – dlouhodobý majetek
Aktiva a pasiva podniku
Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výnosy nezahrnované do ZD
Investiční majetek VY_32_INOVACE_41_828
MAJETEK PODNIKU Kateřina dušáková.
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Majetek podniku VY_32_INOVACE_44_895
EKONOMIKA VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
Transkript prezentace:

Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1291Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Členění dlouhodobého majetku Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora výkladu v hodině. Prezentace seznamuje žáky s problematikou členění DLM v souladu se Zákonem o dani z příjmu

= majetek organizace, který určuje tržní hodnotu celé firmy - neustále se opotřebovává (tzn. že předává svou pořizovací cenu do výrobku ve formě odpisů)

 výrobní = používá se ve výrobních odvětvích ( průmysl, zemědělství, nákladní doprava ) aktivní - přímo se podílí na přeměně materiálu ve výrobek – stroje  pasivní - napomáhá k hladkému průběhu výrobního procesu ( garáže, budovy, doly)  nevýrobní = uspokojuje potřeby v nevýrobních odvětvích národního hospodářství ( školství, zdravotnictví, bankovnictví )

 v používání = běžně se na něm vyrábí, účastní se výrobního procesu  v rezervě = pro nerušený chod firmy, z důvodů případné poruchy jsou další stroje připraveny k okamžitému použití  v opravě = je dočasně vyřazen z výrobního procesu z důvodu opravy  v konzervaci = je nějakým způsobem dobře zakonzervován ( promaštěn, zabalen ), z nejrůznějších důvodů se zatím nepoužívá, ale při případné změně výrobního programu se během krátké doby uvede do provozu

1. Dlouhodobý hmotný majetek 2. Dlouhodobý nehmotný majetek 3. Dlouhodobý finanční majetek

 Např.: budovy, stavby, stroje, dopravní prostředky, atd.  Cena vyšší než ,-  Doba používání delší než 1 rok  Odepisuje se (kromě půdy a uměleckých předmětů)  Dále členěn na movitý (auto) a nemovitý (budova)

 Např.: licence, software, firemní značka, atd.  Cena vyšší než ,-  Doba používání delší než 1 rok  Odepisuje se (účetní a daňové odpisy)

- Zřizovací výdaje (soudní a notářské poplatky, náklady na pracovní cesty,mzdy, odměny za zprostředkování, nájemné) - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje (receptury, technologické postupy, projekty) - Software - Ocenitelná práva (výrobně technické poznatky (know-how), licence, předměty průmysl. práv a jiné výsledky duševní tvořivé činnosti) - Goodwil (dobré jméno podniku) - Ostatní dlouhodobý nehmotný majetek (technické zhodnocení)

 Např.: dlouhodobé cenné papíry (akcie, obligace, atd.)  Minimální cena není stanovena  Neodepisuje se  Doba používání delší než 1 rok

 Zařaďte: › počítač v hodnotě ,- › Software v hodnotě ,- › Výrobní hala › Cenný papír držený do splatnosti (2 roky)

› Zásoby › Dlouhodobý nehmotný majetek › Dlouhodobý hmotný majetek › Dlouhodobý finanční majetek

 Ekonomie, stručný předhled - Jana Švarcová a kolektiv, 2012