POZDRAV KAPITÁNA MUDr. Jiří Běhounek, předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Regionální rady Jihovýchod ROP Jihovýchod ve finále?
Advertisements

Pozitivní dopady dotací v regionu, příští programové období MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina Evropská unie.
Krizový stav čerpání evropských fondů Jiří Paroubek předseda NS-LEV http://
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Roman Vacho Předseda krajské sekce Národní federace hotelů a restaurací ČR generální ředitel Grandhotel PUPP Karlovy Vary, a.s. Karlovy Vary
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Hudba ABBA, Money, Money, Money Představte si, že Vám banka otevře účet s €, přitom je potřeba dodržet jen 2 pravidla.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PARTNERSKÁ DOHODA Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Představte si, že vám banka otevře účet s €, Přičemž je třeba dodržet jen 2 pravidla.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
1 Tiskový brífink Pokrok v čerpání z fondů EU 2. března 2010.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
1 Tisková konference Aktuální stav čerpání ČR z fondů EU Legislativní změny urychlující čerpání Přelouč, 22. března.
Aktuální informace o programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Cíle 3 období Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Výzva Vládě ČR: Zajistěte budoucnost Regionálních operačních programů ČR v letech 2014−2020.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Prevence a řízení rizik –
ROP JV – informace o novém programovém období
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Dotační nabídka Fondu kinematografie
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Setkání regionálních výrobců
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Změny v soutěži Vesnice roku
Výsledky Společného regionálního
3. výzva „kotlíkových dotací“
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

POZDRAV KAPITÁNA MUDr. Jiří Běhounek, předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina

Směr a cíl plavby  k dispozici jsme měli 18,8 miliardy korun  zbývá proplatit 4,5 miliardy korun  vše je pod smlouvou – všechny dotace už našly své projekty  certifikováno ¾ prostředků – více než ¾ dotací už bylo zaplaceno i z EU nám  ukončeno máme 750 projektů, 196 se ještě realizuje  veškeré dotační peníze budou proplaceny a celá alokace bude využita – tím jsme si jistí!

Poslední míle Co nás ještě čeká kromě proplácení posledních projektů?  závěrečná Evaluace dopadů programu, která zhodnotí, kde a jak ROP Jihovýchod na jižní Moravě a na Vysočině pomohl  celý proces uzavírání programu =  připravit závěrečný účet  projít komplexním auditem Auditního orgánu  vyřešit otevřené nesrovnalosti a z toho plynou finanční opravy ... a mnohé další - závěrečná zpráva, archivace všech projektů, pomyslné zamčení dveří úřadu...

Varování kapitána Poslední proplácení vašich projektů – dejte pozor na termín březen 2016, do tehdy můžeme proplácet my. Vy můžete proplácet dodavatelům pouze do prosince 2015! Pozor, není kam uhnout, není kam posouvat, dodržujte harmonogramy!

Pozdrav kapitána… „ Naučili jsme se společně plout na rozbouřeném moři a šlo nám to velmi dobře. To je vidět na výsledcích ROP Jihovýchod. Vzali nám naše regionální lodě, nahradili je národní flotilou, to už nezměníme. Přeji vám všem, aby vaše další plavby pod dohledem jiného kapitána byly co nejméně bouřlivé, co nejméně překvapující. Naopak, aby vám přinášely pouze a jen radost a užitek.“ Za Výbor i Úřad Regionální rady se už pomalu loučí kapitán a všichni jeho námořníci.

Děkuji za pozornost MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod hejtman Kraje Vysočina