HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Advertisements

Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
Kostelec nad Černými lesy
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Prezentace Ústecký kraj.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cestovní kancelář Silesia
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Gotická kultura.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Pardubický kraj - procvičování
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Kouřim– naše domovské město
Česká románská kultura
Památky UNESCO v České republice
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Krajské město: Pardubice
LUHAČOVICE
Brno.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Praha Andy Poláková.
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Český Brod.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Trasa č. 13 Jičín - Jilemnice - Vrchlabí - Jánské Lázně - Pec pod Sněžkou Petra Schwarzerová 3.B
Heřmanův Městec Vlastivědné zajímavosti, které bychom měli znát.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
Téma: Gotika v českých zemích Vypracovala: Ing. arch. Marie Nosková.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
FOTOGRAFIE 2017.
Pardubický kraj.
Česká republika – České Budějovice
Metodický list / anotace:
Česká republika - Kutná Hora
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Česká republika - Pardubice
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Královské město Rakovník
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Transkript prezentace:

HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA Alena Stejskalová Třída: 3. B Školní rok: 2014/2015

Topografická příprava

Topografická příprava Hradec Králové – Kunětická Hora 18,4 km Kunětická Hora – Pardubice 8,1 km Pardubice – Lázně Bohdaneč 9,9 km Lázně Bohdaneč – Kutná Hora (historické centrum) 38 km Kutná Hora (historické centrum) – Kutná Hora (hotel U Kata) 2 km Kutná Hora (hotel U Kata) – Kostnice Sedlec (a zpět) 4 km celkem = 80,4 km

Itinerář

Itinerář - pokračování

Excerpční lístek

Excerpční lístek – zadní strana Prvním vlastníkem byl na začátku 14. století Púta z Dubé Závěť z roku 1340 je prvním dokladem o existenci Pardubic jako poddanského městečka Povýšení na městečko se uskutečnilo mezi lety 1332-1340 Další rozvoj města přišel až v roce 1845, kdy do Pardubic přijel první vlak Ve druhé polovině 19. století vznikly další železniční tratě a vznikly průmyslové podniky (lihovar, cukrovar) 5. listopadu 1874 se zde poprvé běžel světoznámý dostih Velká pardubická Roku 1909 bylo postaveno Městské divadlo 13.5.1911 – inženýr Jan Kašpar uskutečnil první dálkový let z Pardubic do Velké Chuchle u Prahy Po první světové válce vznikly firmy Explosia, Synthesia, Telegrafa a později také Tesla V roce 1931 byl postaven hotel Grand a Průmyslové muzeum Roku 1952 byla ve městě zavedena trolejbusová doprava

Trasa vycházky 1. Pernštýnské náměstí – nároží s reliéfem 2. Barokní sousoší a neorenesanční radnice 3. Dům u Jonáše – nejobdivovanější barokní památka Pardubic. V přízemí se dochovala cenná sklípková klenba z počátku 16. století. 4. Kostel Zvěstování Panny Marie – založil ho v polovině 14. století pražský arcibiskup Arnošt z Pardubic. Podzemní prostory byly využívány jako pohřební katakomby, jejichž větší část pak za 2. světové války sloužila jako kryty protiletecké ochrany. 5. Pernštýnská ulice – Dům Pod Sklípky 6. Kostel svatého Bartoloměje – kostel měl sloužit jako chrám pro klášter řádu minoritů, který Vilém z Pernštejna založil, a jako pohřebiště pro českou větev rodu pánů z Pernštejna. Dominantu chrámu dodnes tvoří mohutná pískovcová tumba, zakrytá náhrobním kamenem s postavou Vojtěcha z Pernštejna. 7. Ulice Svaté Anežky České 8. Automatické mlýny – budovy mlýna na sila jsou zapsány na seznamu národních technických památek

Trasa vycházky 9. zámecká ulice 10. Přihrádek – to je středověké předpolí zámku se zbytky nejstarší městské fortifikace. Rozkládá se na trojúhelníkovém půdorysu a je přístupný kulisovou branou směrem z Pernštýnského náměstí a městskou branou směrem od zámku. V raném novověku se jeho opevňovací funkce postupně proměňovala na roli hospodářského zázemí zámku s dílnami, sýpkou, později konírnou. 11. Mostek na hrázi mezi Přihrádkem a zámkem 12. Velké nádvoří zámku 13. Zelená brána – jedna z nejznámějších dominant Pardubic a spolu se zámkem vévodí historickému centru města. Ve skutečnosti jde o 2 objekty – bránu a věž, vysokou zhruba 60 m.

Trasa vycházky Celkem: 2,5 km Celkový čas: 1 hodina

Kalkulace zájezdu podklady: Autobus pro 45 osob, cena za 1 km 30 Kč, riziko neobsazení 20 % - 35 osob Čekací čtvrthodina 20 Kč - celkem 47 – 940 Kč Cena oběda 200 Kč, cena večeře 250 Kč Vstupné: 120+75+45+60+80+140= 520 Kč Odměna pro průvodce 1000 Kč Ubytování 595 Kč objížďky 20 % z celkové počtu ujetých km – 4 km

Nepřímé náklady na celou skupinu

Přímé náklady na účastníka

Celková cena zájezdu na 1 osobu