Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
CENTRUM SOCIÁLNÍ REHABILITACE Diakonie Dubá. Kdo jsme? jsme pobytové zařízení pro lidi se zdravotním postižením se sídlem v Dubé (okres Česká Lípa) provozovatelem.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Plánovaný rozvoj služeb
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Rozvoj sociálních služeb (IROP) Mgr. Jan Vrbický.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Ústav vs. Komunitní služba
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Sociálně terapeutické dílny
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Aktivní senior v České Skalici.
Domov se zvláštním režimem
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Domov se zvláštním režimem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Domov se zvláštním režimem
Ústav vs. Komunitní služba
Náš domov.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889 Domovy pro osoby se zdravotním postižení Ústí nad Labem, příspěvková organizace Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889

Motto,,Domy , ve kterých se dobře žije“ Adresa: Za Humny 580 Trmice Gorkého 889 Trmice Zřizovatel : Ústecký kraj Vznik: 1.12.1991 Kapacita : 26 lůžek Ičo: 75149541 Domovy se nacházejí v klidné části města Trmice, od centra ÚL jsou vzdálené 15min. jízdy MHD č. 3, 6, 19

Poslání a cíle organizace Posláním DOZP Trmice je poskytování pobytové služby lidem s mentálním postižením případně kombinovaným s dalšími tělesnými či smyslovými vadami za účelem začlenění do společnosti, zachování a rozvinutí jejich potenciálu, dosažení maximální možné míry samostatnosti a nezávislosti, životem ve čtyřech skupinových domácnostech. Celé toto snažení je charakterizováno mottem zařízení: Domy, ve kterých se dobře žije“.   Cíle: Začlenění uživatele do běžného života s takovou mírou samostatnosti, která odpovídá individuálním možnostem uživatele prostřednictvím: Rozvoje jeho dovedností a schopností v následujících oblastech: péče o vlastní osobu (o věci, sebe, komunikaci), činnosti spojené s chodem domácnosti, vzdělávání, pracovních dovedností, zaměstnávání na otevřeném trhu práce využívání volného času, využívání běžně dostupných veřejných služeb, upevňování vztahu s rodinou a přáteli upevňování partnerských vztahů. Rozvoje spolupráce s jinými organizacemi a institucemi, které mohou podpořit integraci klientů do běžného života. Odbourávání bariér mezi společností a občanem s postižením. Přechodu do chráněného nebo podporovaného bydlení.

Cílová skupina Cílovou skupinou jsou osoby od 18- ti let věku s mentálním postižením, případně kombinovaným s dalšími tělesnými či smyslovými vadami, kteří potřebují pomoc a podporu při realizaci a naplňování individuálních potřeb, osobních cílů, úkonů a činností běžného života. Osobám ve věkové kategorii „mladší senioři (65 - 80 let)“ a „starší senioři (nad 80 let)“ je služba poskytována pouze v případě, že smlouva o poskytování sociální služby s nimi byla uzavřena před dosažením věku 64 let (tj. že tyto osoby žily v zařízení před dosažením této věkové hranice).  

Služby pro klienty Ubytování, stravování a další služby s tím spojené(praní prádla, úklid) Za Humny 580 Trmice – dvoulůžkové a jednolůžkové pokoje – objekt není bezbariérový

Gorkého 889/14 , jednolůžkové pokoje , objekt je bezbariérový

Další služby pro klienty Propojení zájmů organizace s přáními klientů a jejich rodin Sociální integrace Zajištění vzdělání Vyhledávání pracovních příležitostí Kvalitní volnočasové aktivity Zajištění zdravotní péče Spolupráce s dalšími poskytovateli a návaznost služeb

Rehabilitace , odpočinek Relaxační místnost Zahrada Terasy

AKTIVITY Pracovní rehabilitace v domově i mimo

RODINNÝ ŽIVOT společné oslavy a svátky

Rekreace a sport dle přání klientů sportovní hry, zimní a letní rekreace

VÝLETY

Péče o domácnost s podporou úklid vaření

Život v komunitě využití služeb –kadeřník, masáže, pedikúra vzdělávání – kurzy, kroužky, práce – v rehabilitačních dílnách i na otevřeném trhu práce, účast v projektech