INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Místní akční skupina Rakovnicko
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ing. Jan Šild, Mgr. Michal Bajer, HOPE-E.S., v.o.s.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Model intenzivní podpory
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Magistrátu města Jihlava

Vymezení Jihlavské sídelní aglomerace (JSA)  celkem 75 obcí (včetně Jihlavy)  rozloha JSA 903,68 km ,2 % rozlohy Kraje Vysočina  v JSA žije (SLDB 2011) – 19 % obyvatel Kraje Vysočina  rozdrobená sídelní struktura území – 76 % malé obce do 500 obyvatel  téměř 2/3 obyvatel JSA ve městech

Vize - Jihlavská aglomerace v roce 2023: „Konkurenceschopná aglomerace krajského města Jihlavy jako živý organismus prosperující z klíčových hospodářských odvětví, z místní znalostní ekonomiky a z dobré dostupnosti a nabízející vysokou kvalitu života ve zdravém a bezpečném životním prostředí.“ Jak toho docílíme?  ve spolupráci s partnery (obce, školy, hospodářská komora, Kraj Vysočina, nestátní neziskové organizace, církevní organizace, příspěvkové organizace, …)  připravené projektové záměry za cca 2 mld. Kč

Prioritní osy IPRÚ Jihlavské sídelní aglomerace Ekonomická síla aglomerace 1.1 Vytvářet podmínky pro efektivní a flexibilní propojení nabídky a poptávky na trhu práce v aglomeraci ve vazbě na specializaci regionu a zatraktivnění technického vzdělání 1.2 Podpořit místní zaměstnanost a podnikání a podnikavost v klíčových oborech (spolupráce s výzkumnými pracovišti, školami a dalšími vzdělávacími organizacemi apod.) Integrovaná a ekologická mobilita 2.1 Posílit multimodalitu a provázanost dopravy aglomerace (vč. řešení dopravy v klidu a preference hromadné dopravy) 2.2 Rozvíjet cyklodopravu jako ekologický a bezpečný prostředek pro dojížďku za prací i do školy 2.3 Dobudovat klíčovou regionální silniční infrastruktur u a zavést opatření pro zvýšení prostupnosti a bezpečnosti Kvalitní a funkční prostředí 3.1 Podporovat regeneraci brownfields 3.2 Rozvíjet technickou infrastrukturu a realizovat protipovodňová opatření 3.3 Zlepšit kvalitu a atraktivitu městského prostředí

Návrh integrovaného projektu v oblasti vzdělávání – podpora rozvoje přírodovědeckých a technických předmětů v JSA  Zkušenosti města:  s realizací projektů - Vlastním hodnocením Ke zvyšování kvality, Přírodní vědy v Jihlavě, Otevřená škola  s administrací projektů  Cíle projektu:  Vybavení zapojených škol ICT technikou, měřicími přístroji a robotickou technikou  Vytvoření metodických výukových materiálů  Vzdělávání pedagogických pracovníků  Tvorba centrálního úložiště experimentů

Návrh integrovaného projektu v oblasti vzdělávání – podpora rozvoje přírodovědeckých a technických předmětů v JSA  Přínosy projektu  Zvýšení kvality vzdělávání v přírodovědných a technických předmětech, zvýšení kompetencí pedagogů  Zvýšení zájmu žáků o tyto předměty  Využití při profesní orientaci s vazbou na současný trh práce aj.  Stanovisko ŘO OP VVV:  Realizace není možná v rámci IPRÚ

Cíle do budoucna:  Připravit palubní deník - do konce roku 2015  Vyplout z přístavu – leden 2016  Klidná plavba –  Zpět do domovského přístavu – 2023

DĚKUJEME ZA POZORNOST Tereza Chloupková Odbor rozvoje města Magistrát města Jihlavy Tomáš Koukal Odbor školství, kultury a tělovýchovy Magistrát města Jihlavy