Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Středočeské Inovační Centrum Středočeské inovační centrum, spolek, Pražská 636, Dolní Břežany,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Inovační think-tank (TA ČR)

Vznik v červnu 2005 transformací Oddělení inovací Jihočeské hospodářské komory do obecně prospěšné společnosti. Jediným zakladatelem Jihočeské agentury pro podporu inovačního podnikání, o.p.s. je JHK Posláním společnosti je vytvářet podmínky pro rozvoj výzkumu, vývoje a inovačního podnikání v regionu V orgánech společnosti jsou – zástupci Jihočeského kraje, Města ČB, Jihočeské univerzity, Vědecko-technických parků, zástupci podnikatelů atd.

Požadavek EU - každý evropský region musí mít svou Regionální inovační strategii s důrazem na aspekty inteligentní specializace (S3) Česká republika = 1 Národní S3 strategie se 14 regionálními přílohami S3 strategie provázána s novými operačními programy (především OP Výzkum, vývoj a vzdělávání a OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost) a je nutnou podmínkou pro vpuštění EU peněz do ČR (ex ante kondicionalita) Důraz kladen na spolupráci firem – vědeckovýzkumných institucí – regionální samosprávy

Krajská příloha k národní RIS3 za Jihočeský kraj schválena dne 26. června 2014 Zastupitelstvem Jihočeského kraje 3 Klíčové oblasti změn: Kvalitní lidské zdroje Spolupráce a technologický transfer Rozvoj podnikání

Cíl: Zvýšení relevance a dostupnosti lidských zdrojů ve vztahu k potřebám regionálního trhu práce. Příklady aktivit: dlouhodobá práce s talenty s cílem jejich uplatnění v kraji zvýšení zájmu o vzdělávání a pracovní uplatnění v technických i přírodovědně orientovaných vědních oborech zkvalitnění přípravy na budoucí povolání formou spolupráce vzdělávacích institucí a firem stínování manažerů ve firmách

Cíl: Posílení vzájemně se doplňujících partnerství mezi firemní a vědecko-výzkumnou sférou. Příklady aktivit: inovační vouchery servisní aktivity Jihočeského vědeckotechnického parku v ČB týkající se propojení firem a VaV institucí „Knowledge transfer partnership“ – stáž výzkumníka ve firmě jednotná propagace odvětví – klastry, web přeshraniční a meziregionální spolupráce

Cíl: Zkvalitnění nabídky podpůrných nástrojů, které provázejí nositele inovační myšlenky od zrodu jeho nápadu, k vytvoření firmy až po distribuci hotových výrobků na zahraniční trhy. Příklady aktivit: zvýšení kvality služeb pro začínající firmy (např. inkubační programy) rozvoj inovačního potenciálu ve firmách formou specializovaných poradců vznik kompetenčního centra podpora v oblasti ochrany duševního vlastnictví zvýšení internacionalizace firem- specializovaná poradenství o cílových trzích, podnikatelské mise

Biotechnologie pro udržitelný rozvoj společnosti Strojírenství a mechatronika Elektrotechnika

Specializované prostředí, jehož podstatou je spolupráce veřejných VaV kapacit a komerčních subjektů Zaměřeno na začínající podnikatele (start-up) i zavedené firmy s inovačními nápady ( k dispozici 620 m2) Laboratorní služby Kancelářské prostory Poloprovozní hala

Celková užitná plocha – m 2. Navrhované prostory k pronajmutí tvoří: kancelářské prostory laboratoře poloprovozní prostory víceúčelový sál

Cílem je propojení podnikatelské a vědecko-výzkumné sféry I. výzva v Jihočeském kraji Vhodní žadatelé – MSP se sídlem v Jihočeském kraji Poskytovatelé znalostí - VaV instituce z celé ČR schválené RVVI Max výše podpory: ,-- (75 % N), celková alokace: ,-- Kč Příklad uznatelných nákladů – vývoj produktu, návrh prototypu, materiálová analýza, technologický audit, optimalizace procesů Počet podpořených žádosti v I. výzvě: 16 projektů II. výzva – otevřena koncem dubna 2015!!! Více info na

Souhrnná nabídka regionálních vědecko-výzkumných kapacit katalogy přístrojů a expertních služeb zapojení Center pro transfer technologií při VaV institucích příklad Jihočeské univerzity v ČB – Knowledge transfer partnership osvědčený britský model podpora partnerství mezi univerzitním pracovištěm a firmou, která sama nemá kapacity a znalosti na vyřešení své specifické potřeby program podpoří působení vědeckého pracovníka ve firmě po určitou dobu

Portál gate2Biotech – brána do českých biotechnologií Dvě nezávislé jazykové verze a ww.gate2biotech.comwww.gate2biotech.czww.gate2biotech.com Sekce zpravodajství, autorské články Novinky ze světa biotechnologií Nabídky ke spolupráci Biotechnologický report Zaměstnání.

3 prioritní osy (PO): PO1 - Podpora kapacit pro kvalitní výzkum PO2 - Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj PO3 - Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Hlavní příjemci v OP VVV: Školy, vědecko-výzkumné instituce, veřejná správa Cílové skupiny: Mimo jiné u PO1 – výzkumní pracovníci v soukromém sektoru

Cíl: Vytvoření a zvýšení kvalifikace kapacit TA ČR pro metodické řízení, sběr zkušeností a informací a koordinace virtuální národní platformy inovační politiky (platforma tzv. „think-tanků“ s expertízou v konkrétních oblastech inovační politiky), tzv. Inovační think-tank (ITT). Hlavní výstupy: Funkční platforma inovačního think-tanku s nastaveným systémem pravidelné komunikace a rámce činnosti na aktuální inovační témata.

Děkuji za pozornost! Michaela Novotná Tel: