OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO: Pořízení nových technologií s vyššími technickými a užitnými parametry KDE: strukturálně postižené regiony ČR KDO: MSP vhodné CZ-NACE (především zpracovatelský.
Advertisements

Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost stav přípravy – listopad 2013 Mgr. Renata Kořínková vedoucí Oddělení koordinace Strukturálních.
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2013, Ostrava Operační program Podnikání.
Průřez financováním podnikatelských projektů ze strukturálních fondů EU.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Podpora inovací ze strany CzechInvestu Ing. Lada Kratochvílová
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Informace o budoucím programovacím.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV NOVÉ PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ NA OBDOBÍ 2014 – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV 20 let jsme partnerem.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Dotační tituly pro IT/ICT sektor O eNovation Vznik v první polovině roku 2007 Poradenská činnost v oblasti eGovernmentu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Strategie MPO v oblasti podpory inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Aktuální stav přípravy OP PIK Možnosti podpory podnikatelů.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Transkript prezentace:

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik) 2014 - 2020 26.5.2015

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) ALOKACE OP PIK: 120 mld. Kč (celkově pro strukturální fondy cca 650 mld. Kč) ÚZEMNÍ VYMEZENÍ: celá ČR kromě Prahy, u některých programů vymezené regiony VHODNÍ ŽADATELÉ obchodní společnosti všech velikostí působící ve zpracovatelském průmyslu, v IT sektoru a pro vybrané aktivity také v energetice a v dalších podnikatelských odvětvích zaměřeno nejvíce na malé a střední podniky - MSP (do 249 zaměstnanců) Orientace na VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE, NA EKOLOGICKÁ ŘEŠENÍ V PODNICÍCH, ICT SEKTOR VÝŠE PODPORY - předpokládaná míra podpory podle programu a velikosti žadatele MÍRA PODPORY NIŽŠÍ oproti minulému období 2007 - 2013 VELKÝ/ STŘEDNÍ/ MALÝ PODNIK – 25/ 35/ 45 % v některých programech odlišnosti

PRIORITNÍ OSY PROGRAMU OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Prioritní osa 1 - Rozvoj výzkumu a vývoje – 38 mld. Kč prostředků - nejvíce z programu OP PIK Prioritní osa 2 - Podpora podnikání malých a středních firem – 25 mld. Kč Prioritní osa 3 - Efektivnější nakládání energií – 34 mld. Kč Prioritní osa 4 - Rozvoj informačních a komunikačních technologií – 21 mld. Kč Prioritní osa 5 - Technická pomoc – 2 mld. Kč (podpora administrace, úředníků)

OPPI A OP PIK – porovnání 1. OP Podnikání a inovace 2007 - 2013 OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 - 2020 Potenciál Inovace Spolupráce Rozvoj Mikropodniky/ Technologie Poradenství Školící střediska Školící střediska – nově pouze MSP Eko-energie Úspory energií Nemovitosti Nemovitosti – nově pouze MSP

OPPI A OP PIK – porovnání 2. OP Podnikání a inovace 2007 - 2013 OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 - 2020 ICT a strategické služby ICT a sdílené služby ICT v podnicích Nebude !!!!! - Modernizace a rozvoj energetických přenosových a distribučních soustav Výzkum, vývoj a inovace v energetice Ministerstvo průmyslu a obchodu – národní zdroje Nově v rámci OP PIK TIP (české financování - MPO) APLIKACE (EU fondy - OP PIK)

PRIORITNÍ OSA 1: Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace ZVÝŠENÍ INOVAČNÍ VÝKONNOSTI PODNIKŮ POTENCIÁL: Podniková výzkumná a vývojová centra (navazuje na program Potenciál) INOVACE: Inovace výrobků a služeb a jejich uvedení na trh, ochrana duševního vlastnictví v podnicích (navazuje na program Inovace) APLIKACE: Průmyslový výzkum a vývoj – nový prototyp či užitný vzor (navazuje na národní programy TIP a ALFA) PODPORA SPOLUPRÁCE VE VĚDĚ A VÝZKUMU SPOLUPRÁCE: Klastry, technologické platformy, podpora spolupráce podnikatelských subjektů a vědeckovýzkumné sféry

PRIORITNÍ OSA 2: Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti malých a středních podniků (MSP) TATO OSA JE URČENA POUZE PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY DO 249 ZAM.!!! TECHNOLOGIE (BÝVALÝ ROZVOJ) - Zvýšení konkurenceschopnosti začínajících a rozvíjejících se podniků formou nákupu technologií územní vymezení - hospodářsky problémové regiony výzva červen 2015 - pouze pro mikropodniky do 10 zaměstnanců, bez územního vymezené NEMOVITOSTI - Rekonstrukce výrobních objektů a brownfields nově pouze pro MSP ŠKOLICÍ STŘEDISKA - Rozvoj kapacity pro odborné vzdělávání malé projekty, nově pouze MSP a režim de minimis, podpora max. 200 tis. EUR MARKETING - Podpora vstupu MSP na zahraniční trhy PORADENSTVÍ – odborné poradenství pro rozvoj inovací zejména v začínajících podnicích

PRIORITNÍ OSA 3: Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání s energií a druhotných surovin navazuje na program Eko-energie 1/ Zvýšení podílu výroby energie z obnovitelných zdrojů energie (program OZE) 2/ Zvýšení energetické účinnosti podnikatelského sektoru a zavedení úspor energie v podnicích (program Úspory energie) 3/ Aplikace prvků inteligentních sítí v distribučních soustavách (program Smart grids) – pro provozovatele distribučních sítí 4/ Podpora nízkouhlíkových technologií (program Nízkouhlíkové technologie) – zavádění nízkouhlíkové dopravy, technologií v budovách, výrobních technologií 5/ Zvýšení účinnosti soustav zásobování teplem - pro výrobce a dodavatele (kombinovaná výroba tepla a nelektřiny) 6/ Posílení energetické bezpečnosti přenosové soustavy – modernizace soustavy

PRIORITNÍ OSA 4: Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií 3 stěžejní aktivity: 1/ Tvorba nových IS/ICT řešení - tzn. tvorba moderních digitálních služeb, aplikací a firmware např. v oblasti komunikace, zábavy, obchodování, vzdělávání, zdravotnictví, přístupu k zaměstnání nebo i v oblasti kulturních a kreativních průmyslů včetně související implementace Pořízení hardware a software pouze v režimu de minimis! 2/Zřizování a provoz center sdílených služeb 3/Budování a modernizace datových center – pořízení pozemků, budov, staveb, hardware, software atd.

Přehled prvních výzev OP PIK - červen 2015 PRIORITNÍ OSA NÁZEV PROGRAMU SBĚR ŽÁDOSTÍ ALOKACE KČ PO 1 SC 1.1 Aplikace kolová 2 mld.Kč PO 1 SC 1.1 Potenciál kontinuální 1,5 mld. PO 1 SC 1.1 Inovace – In. projekt kontinuální 4 mld. PO 1 SC 1.2 Partnerství znalost. transferu kolová 300 mil. PO 1 SC 1.2 Spolupráce – klastry kolová 500 mil. PO 2 SC 2.1 Technologie (mikropodniky) kontinuální 250 mil. PO 2 SC 2.2 Marketing kolová 300 mil. PO2 SC 2.4 Školicí střediska kolová 500 mil. PO 2 SC 2.3 Nemovitosti kontinuální 1,5 mld. PO 3 SC 3.2 Úspory energie kontinuální 5 mld. PO 4 SC 4.2 ICT a sdílené služby kolová 1,5 mld.

JAK BUDEME ŽÁDOSTI PODÁVAT ??? Jednotný monitorovací systém pro všechny OP Dle požadavků EU má být jednotný monitorovací systém pro všechny OP ZPOŽDĚNÍ v zavádění Monitorovacího systému Strukturálních fondů Dodavatel systému - společnost TESCO SW a.s. …….?????????????????????? systém Monit2014+ je dosud „v plenkách“

Děkuji za Vaši pozornost Ing. Zdeněk Mištera Eurovision a.s praha@eurovision.cz 724 795 737 Děkuji za Vaši pozornost