Seminář MK k první veřejné soutěži programu NAKI-II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Informace z oblasti výzkumu (Předsednictvo RVŠ, ) Tomáš Opatrný.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži vyhlášené v roce 2016 v Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 – 2025,
VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH.
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v roce 2015 o podporu na projekty výzkumu a vývoje v programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
1 Strategický plán Leader Partnerství venkova – Prosperita regionu Zadávání zakázek – výběrová řízení v rámci LEADRU a PRV Evropský zemědělský fond pro.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Dotační možnosti pro výzkumníky aktuální i plánované Miloslava Náplavová Lektor projektu Mendelova univerzita v Brně Projektové centrum.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář MK k druhé veřejné soutěži programu NAKI-II
79. Zasedání KHV Jiří Málek.
Seminář pro žadatele IROP
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
Aktuální informace Ministerstva kultury
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Publikace versus patenty, úskalí licencování
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Seminář MK k první veřejné soutěži programu NAKI-II 1. veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 (NAKI II) MK ČR Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK MK ČR - „Konírna“ – 7. dubna 2015

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Program NAKI-II: vychází z vládou schválené Meziresortní koncepce aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 (usn. vlády č. 886/2013), schválen vládou (usn. vlády ze dne 2. 1. 2014 č. 11), prenotifikován Evropskou komisí (nevyužívá výjimky GBER, řídí se pouze Rámcem pro státní podporu VaVaI), překrývá se z programem NAKI (v letech 2016 a 2017), navazuje na něj a rozvíjí ho. Znění programu NAKI-II je součástí vyhlášení 1. veřejné soutěže .

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Program NAKI: 2011 – 2017 Celkem 1 730 mil. Kč – pouze VO (až 100 % podpora). Bylo podpořeno 106 projektů (průměr 16,3 mil. Kč/projekt). Veřejná soutěž = VS 2011 (38 % výdajů programu), VS 2012 (42 %) a VS 2013 (20 %). Program NAKI-II: 2016 – 2022 Celkem 2 857 mil. Kč – pouze VO (až 100 % podpora). Minim. 170 projektů (průměr 16,8 mil. Kč/projekt). Předpoklad VS 2016 (cca 50 % výdajů programu), VS 2018 (cca 20 %) a VS 2020 (cca 30 %) – bude upřesněno dle výsledků 1. VS, zdrojů SR VaVaI atd.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Uchazeči/příjemci programu NAKI-II Uchazeči/příjemci a spoluuchazeči / dalšími účastníky mohou být pouze výzkumné organizace uvedené v Seznamu VO zveřejněném 31. 1. 2015 RVVI (viz www.vyzkum.cz). Podpora pouze na nehospodářské činnosti VO dle Rámce pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací. Nehospodářské činnosti – zde aplikovaný výzkum a část transferu poznatků dle podmínek programu NAKI-II. Zákaz práce pro podniky (smluvního výzkumu). Omezené další využití majetku pro hospodářské činnosti (do 20 %) a musí mít přesně stejné vstupy (lidi, materiál, majetek) jako hlavní činnost ve výzkumu, např.: ANO – prodej vstupenek na výstavu, NE – komerční služby.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Srovnání priorit a cílů NAKI a NAKI-II

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Tři základní typy (varianty) projektů NAKI-II Zůstávají stejné jako u NAKI: J – projekt jediného uchazeče/příjemce, D – projekt jednoho uchazeče/příjemce a dalších spoluuchazečů/ další účastníků projektu, K – „konsorciální“ projekt více uchazečů/příjemců, kde jeden z nich plní úlohu příjemce-koordinátora projektu. Tato var. K je nezbytná u státních příspěvkových organizací (SPO), které nemohou být příjemci projektu u var. D. Jednotlivé varianty mají odlišné přihlášky návrhů projektů a rozpočtu. Musí být vyplněny všechny části návrhu rozpočtu.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (1/7) Formuláře Jsou zamčené s výjimkou částí, které je nutné kopírovat (pro více spoluuchazečů, pro výsledky atd.). V první verzi byla technická chyba – omluva, aktualizována přihláška návrhu projektu k 23. 3. 2015. Důvod uzamčení je zejm., aby omylem nedocházelo k smazání částí návrhu projektu (vzorců v rozpočtu atd.) a tím k nutnosti jeho vyřazení. Všechny části se předkládají elektronicky ve stejném formátu, v jaké byly zveřejněny = *. doc a *.xls (nikoliv *.pdf, scan apod.).

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (2/7) Všechny přílohy návrhu projektu jsou uvedeny v příloze č. 8 zadávací dokumentace – uvádí se v ní: Kdo co předkládá (podle právní formy apod.). Jak to předkládá (neověřená prostá kopie apod.). U každého projektu musí být uvedeny všechny přílohy (i když uchazeč žádá o více projektů). Žádost uchazeče o dotaci podle rozpočtových pravidel (§ 14, odst. 3 zákona č. 218/2000 Sb.) Tři části – pro SPO + OOS / VVI + VVŠ / ostatní. Musí vyplnit každý uchazeč i každý spoluuchazeč. Každý vyplní tu část, který se ho týká.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (3/7) Dokladovatelnost Nedokládá se už nejvyšší dosažené vzdělání. Dokládá se pro každého uchazeče i každého spoluuchazeče Výpis z evidence Rejstříků trestů právnických osob (zákon o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim - §18 odst. 4 písm. c zákona č. 130/2002 Sb.), Výpis z evidence Rejstříků trestů fyzických osob – nedokládají členové statut. orgánů - SPO, OOS, VVI, VVŠ. Každý uchazeč i spoluuchazeč dokládá čestné prohlášení podle přílohy č. 3a (závazky) a č. 4 (VO).

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (4/7) Způsobilé náklady projektů NAKI-II osobní náklady nebo výdaje, včetně stipendií na VaVaI (podle zákona o vysokých školách), náklady nebo výdaje na pořízení hmotného a nehmotného majetku, další provozní náklady nebo výdaje, náklady nebo výdaje na služby – do 40 %, doplňkové (režijní) náklady nebo výdaje – do 8 % Mzdové aj. obdobné náklady (OON) – uvádí se vždy v osobních nákladech (nikoliv v režijních nákladech).

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (5/7) Způsobilé náklady - obecně Možnost (ne povinnost) hradit část nákladů z jiných výdajů, než z účelové podpory MK programu NAKI-II. Každý výdaj musí být v přihlášce návrhu projektu komentován = odůvodněn. Nezdůvodněné výdaje nebudou financovány z účelové podpory MK. Součty za jednotlivé druhy výdajů přihlášce návrhu projektu (P1) musí souhlasit s návrhem rozpočtu (P2). Jednotlivé výdaje lze seskupovat, ale jen tak, aby šla posoudit jejich potřebnost pro řešení projektu (např.: NE: PC technika; ANO: 3 x notebook, 1 x server atd. a komentář – proč jsou položky potřebné pro řešení).

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (6/7) Jedinečný a standardní majetek a služby Jedinečný majetek / služby (varianta a) = je nutné věcné zdůvodnění, proč je pořízení tohoto majetku od konkrétního dodavatele pro řešení projektu nezbytné (např. na základě unikátních parametrů nezbytných pro řešení projektu), dále jeho specifikace, způsob výběru a cena (popř. kurz). Standardní majetek / služby (varianta b) = je nutná poptávka (doložit min. 3 nabídky – písemně, nikoliv web odkazem), potom podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní změny u NAKI-II (7/7) Očekávané výsledky projektu Jsou závazné (jsou uvedeny ve Smlouvě) a nelze je měnit beze změny projektu a Smlouvy. Obecně platí definice výsledků a kritéria jejich ověřitelnosti dle IS VaVaI / RIV, 4 výjimky: Nmet, Nmap a Npam – postup podle příkazu ministra č. 25/2014 (stanovuje co, kdy a jak je nutné předložit). Nmet – při certifikaci jiným orgánem než MK nutno s přihláškou doložit jeho zájem dopise. E - výstava s kritickým katalogem (= kniha, druh B) – viz ZD (trvání min. 2 měsíce, min. 1 tis. návštěvníků atd.).

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Hlavní výsledky projektů NAKI-II Alespoň jeden hlavní výsledek aplik. výzkumu: F - užitný vzor, průmyslový vzor, G - prototyp, funkční vzorek, N - certifikovaná metodika, památkový postup, specializovaná mapa s obsahem (jen podle příkazu ministra kultury č. 25/2014), P – patent, R – software, Z - poloprovoz, ověřená technologie, H - výsledky promítnuté do právních předpisů, norem, směrnic, E – výstava s kritickým katalogem (uplatněným jako kniha). Celkově musí projekt dosáhnout min. 85 % hlavních výsledků (stejně jako program NAKI-II). Pokud certifikace metodiky nespadá do kompetence MK, je třeba s návrhem projektu doložit stanovisko certif. orgánu.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Vedlejší výsledky projektů NAKI-II Nenahrazují hlavní výsledky, ale přináší bonifikaci (viz str. 45 ZD): J – recenzovaný odborný článek, B – kniha, C – kapitola v knize, D - článek ve sborníku (z vědecké konference). a další vedlejší výsledky (s nižší bonifikací – str. 45 ZD) A - audiovizuální tvorba, elektronické dokumenty (pod tento druh výsledku lze zařadit i výsledky typu „specializované veřejné databáze“) M - uspořádání konference W - uspořádání workshopu

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Termíny VS 2016 programu NAKI-II 16. března 2015 – vyhlášení VS 2016 (web MK, IS VaVaI / VES, Obch. věstník), 7. dubna 2015 – seminář MK k VS 2016 NAKI-II (web MK), do 17. dubna 2015 15:00 hod. – uzávěrka pro podávání dotazů (pouze mailem, odpovědi budou zveřejněny na webu MK), 4. května 2015 14:00 hod. – uzávěrka podání návrhu projektu (osobně v podatelně MK nebo poštou – rozhoduje den doručení), do 21. prosince 2015 – zveřejnění výsledků VS 2016 NAKI-II (na webu MK, poté budou vyrozuměni písemně uchazeči), od 1. března 2016 – předpokládaný termín zahájení řešení projektů (doba řešení vždy do konce roku dle doby – 3, 4 a 5-leté projekty). Informace na webu MK - z nabídky (MK ČR - Ministerstvo – Výzkum a vývoj – Veřejná soutěž)

Děkuji za pozornost a těšíme se na Vaše dotazy. Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Děkuji za pozornost a těšíme se na Vaše dotazy.