Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opakování Afrika.
Advertisements

Evropa-jeden ze světadílů
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Amerika.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
VY_32_INOVACE_09_Oceány (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Afrika – poloha, rozloha
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
C ČERNÝ PETR Ostré sykavky – C
POLÁRNÍ PUSTINY, TUNDRY, TAJGY
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Poloha, rozloha, členitost
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
KRAJINA KOLEM NÁS A JEJÍ VYUŽITÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa-Poloha a členitost Evropy Název sady: Zeměpis 7. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Ledovce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
PLANETA ZEMĚ SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
Ledovce Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Vývoj pevniny a litosférické desky
COLORS BARVY Mgr. Bc. Lucie Hušková ZŠ a MŠ Kamenná 404/4,
Oceány a moře HYDROSFÉRA
VY_32_INOVACE_Vac_II_01 Afrika –poloha, rozloha,členitost
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
KRAJINA KOLEM NÁS A JEJÍ VYUŽITÍ
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
zpracovaný v rámci projektu
Jméno: Poznáš hudební nástroje? Doplň názvy.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Ruský obrázkový slovník XL Kontinenty a oceány – Континенты и океаны
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785.   Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

KTERÝ SVĚTADÍL JE TADY OZNAČEN ZELENOU BARVOU? Asie

Asie Je největší světadíl. Žije v něm 2/3 obyvatel naší planety. Na západě sousedí s Evropou a Afrikou, na východě je obklopen Tichým oceánem. Na severu Severním ledovým oceánem, na jihu Indickým oceánem.

KTERÝ SVĚTADÍL JE OZNAČEN ZELENOU BARVOU? Amerika

Amerika Po Asii je to druhý největší světadíl. Žije v něm téměř 900 milionů obyvatel. Nachází se na západní polokouli a táhne se od Arktidy až téměř k Antarktidě. Dělí se na Severní Ameriku, Střední Ameriku a Jižní Ameriku.

KTERÝ SVĚTADÍL SE ZDE UKRÝVÁ? Afrika

Afrika Je třetím největším světadílem. Leží na jih od Evropy a na západ od Asie. Omývá ho Středozemní a Rudé moře, Indický a Atlantský oceán. Největší ostrov, který patří Africe, je Madagaskar. Územím prochází rovník, obratníky Raka a Kozoroha.

KTERÝ SVĚTADÍL BUDE TADY? Antarktida

Antarktida Leží na jih od jižního polárního kruhu. Břehy obklopují Atlantský, Tichý a Indický oceán. Světadíl je pokryt pustou krajinou s ledem a sněhem. Průměrná síla ledu je 2 200 m, nejnižší teplota dosáhla -89,2 °C.

KTERÝ SVĚTADÍL JE TADY OZNAČEN ČERVENOU BARVOU? Evropa

Evropa Je to druhý nejmenší světadíl. Ale druhý nejvíce zalidněný světadíl. Na severu jej omývá Severní ledový oceán, na západě Atlantský oceán, na jihu Středozemní a Černé moře. V Evropě leží Česká republika.

KTERÝ SVĚTADÍL ZBÝVÁ? A NAJDEME HO TADY…..? Austrálie

Austrálie Je od ostatních světadílů značně vzdálená. Je to nejmenší a řídce osídlený světadíl. Žije v něm asi 20 milionů obyvatel. Na světadílu se rozkládá jen jeden stát – Australský svaz. Jeho břehy omývá Indický a Tichý oceán. Součástí Austrálie je ostrov Tasmánie.

Dávali jste pozor? Nyní odpovídejte na otázky: Který světadíl je největší? Který světadíl je nejmenší? Který světadíl je pokrytý vrstvou ledu a sněhu? Ve kterém světadíle leží Česká republika?

Nyní si zkontrolujte své odpovědi: Největší světadíl je Asie. Nejmenší světadíl je Austrálie. Světadíl pokrytý vrstvou ledu a sněhu je Antarktida. Česká republika leží v Evropě.

Všechny uveřejněné odkazy : Obr. č. 1. Dado. [cit. 2012-03-31]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationAsia.png> Obr. č. 2. [cit. 2012-03-31]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationAmericas.png> Obr. č. 3. [cit. 2012-03-31]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationAfrica.png> Obr. č. 4. [cit. 2012-03-31]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationAntarctica.png> Obr. č. 5. [cit. 2012-03-31]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Location_of_Europe.svg> Obr. č. 6. Ssolbergj. [cit. 2012-04-11]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Australia_(orthographic_projection).svg>