GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates
Anotace. Materiál poukazuje na možnosti založení Anotace Materiál poukazuje na možnosti založení nápojového stolu u rautu.Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova nápojový stůl, sklenice Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 17 - 19 let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování
NÁPOJOVÝ STŮL
NÁPOJOVÝ STŮL má podobné umístění, prostření a zdobení jako teplý stůl bývá široký do 120 cm a dlouhý podle sortimentu (prostorové možnosti, počet hostů).
NÁPOJOVÝ STŮL vybavení nápojového stolu má odpovídat nabízenému sortimentu (vína, míšené nápoje, pivo apod.) sklo můžeme rovnat do různých obrazců
NÁPOJOVÝ STŮL pro manipulaci s nápoji, pokládání plat apod. ponecháváme pouze nejnutnější část plochy stolu sortiment nabízených nápojů a led ukládáme zpravidla pod desku nápojového stolu
NÁPOJOVÝ STŮL
ODKLÁDACÍ A KUŘÁCKÉ STOLKY dále je nutné připravit odkládací stolky na použitý inventář a kuřácké stolky, které prostíráme jako jídelní stoly, rozmísťujeme je do prostorů pro hosty, nejlépe kolem stěn stoly a židle, popř. jen židle umístíme do zbývajících prostorů v rozích a kolem stěn místnosti.
POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.