Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Akreditační standardy SAK ČR pro nemocnice - I
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Darja Hrabánková Navrátilová
Česká asociace sester skupina PRO KVALITU PÉČE
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
PROJEKT 2008 Lenka Šnajdrová Luhačovice, –
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
Role nelékařů v českém zdravotnictví
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Akreditace klinických laboratoří Ing. Martina Bednářová Seminář NASKL, let akreditace.
Česká asociace adiktologů
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Pád pacienta – národní indikátor kvality ošetřovatelské péče
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Domácí péče Home care.
Koncepce ošetřovatelství
Legislativa.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Zpráva o činnosti prezidia ČAS 2008 Dana Jurásková Luhačovice.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Systém zdravotní péče v ČR v datech OECD a dalších
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Project HOPE – Česká republika, o.p.s. Řízení změn: Posílení role managerů ve zdravotnictví Začlenění zdravotnických asistentů do ošetřovatelského týmu.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Identifikace pacientů v MOÚ J. Kocourková, H. Vorlíčková, Masarykův onkologický ústav, Brno.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Šetření dekubitů na národní úrovni 20. září 2011 Kajetána Ternbachová.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Mezinárodní den sester květen 2009
APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Snížení administrativní zátěže
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Sociální práce TEĎ a TADY II
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Ing. Stanislava Správková
Národní ošetřovatelské standardy
Obor zdravotních služeb MZ
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Budoucnost domácí péče
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu Mgr. Dita Svobodová

Pracovní skupinu pro kvalitu Vznikla na návrh ČAS Sekce a regiony navrhly členy – změna V současné době – 12 členů První setkání 2. srpna 2007 Druhé setkání 13. prosince 2007 Třetí setkání 4. září 2008

Cíl pracovní skupiny Systematicky pracovat na kvalitě péče v oblasti ČAS Především koordinovat, zpracovávat a popisovat jednotlivé problematické (kritické) oblasti týkající se nelékařských zdravotnických pracovníků a zdravotní péče. Spravovat řízenou dokumentaci v rámci ČAS, prostřednictvím které se zformalizuje dokumentace. Standardizovat dokumentaci ČAS (přehlednost, jednotnost stylu a obsahu)

Zhodnocení práce Vydané normy v roce 2007 (zveřejněno na www.cnna.cz): Řízená dokumentace ČAS ČAS/RD/2007/0001 Dokumentační řád Pracovní postupy ČAS/PP/2007/0001 Pracovní skupina pro kvalitu – revidováno ČAS/PP/2007/0002 Pracovní skupina pro legislativu ČAS/PP/2007/0003 Prevence pádu zranění pacienta/klienta a jeho řešení ČAS/PP/2007/0004 Výživa hospitalizovaných pacientů Směrnice: ČAS/SM/2007/0001 Dohoda o provedení práce a jejím zdanění ČAS/SM/2007/0002 Náhrady cestovného ČAS/SM/2007/0003 Činnost kreditní komise – revidováno

Zhodnocení práce Vydané normy v roce 2008 (zveřejněno na www.cnna.cz): Pracovní postupy: ČAS/PP/2008/0001 Preanalytická fáze laboratorního vyšetření ČAS/PP/2008/0002 Péče o neklidného pacienta ČAS/PP/2008/0003 Proces sociální práce ve zdravotnických zařízeních ČAS/PP/2008/0004 Pracovní skupina pro poskytovatele ošetřovatelské péče ČAS/PP/2008/0005 Pracovní skupina pro projekty v EU Směrnice: ČAS/SM/2008/0001 Metodický pokyn pro zpracování přehledu o činnosti a vyúčtování sekcí a regionů České asociace sester za rok 2007 ČAS/SM/2008/0002 Směrnice ČAS o vedení účetnictví sekcí a regionů

Národní indikátor kvality Pády pacientů Od 1. 1. 2008 je Česká asociace sester (Pracovní skupina pro kvalitu) koordinátorem národního indikátoru „Sledování pádu pacientů při hospitalizaci“. Do projektu je zapojeno 29 nemocnic z ČR.  

Rok 2009 Domácí péče její koncepce, popis, dokumentace Audit – obecný proces auditu a poskytování odborných auditů Českou asociací sester Překlad pacienta PEG Inkontinence pacientů – spolupráce s Českou společností podpory zdraví

Kontakt Pracovní skupina pro kvalitu péče ČAS Seznam členů pracovní skupiny je uveden na: www.cnna.cz Vedoucí skupiny: Mgr. Dita Svobodová tel: 261 083 484 email: dita.svobodova@ftn.cz