Západočeská univerzita v Plzni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
NOVÝ POHYBOVÝ PROGRAM.  Inspirace  Učení  Výchova SNUGmodul představuje zcela nový pohybový program pro mateřské školy a děti na prvním stupni základních.
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Environmentální výchova pro základní školu
Požadavky k získání známky
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Modelování jako prostředek vytváření předmatematických představ
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
DIDAKTIKA ATLETIKY I.stupeň ZŠ
Úvod do managementu 1. seminář
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Mgr. Vendula Babou č ková. ORGANIZA Č NÍ FORMA „ vn ě jší uspo ř ádání organiza č ních a didaktických podmínek vyu č ování, v nich ž se realizuje výchovn.
Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje
Teorie a didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
Cíle studia didaktiky pedagogiky
259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky
Osnova přednášky: 1.Charakteristika tréninkové jednotky (TJ), typy TJ. 2.Struktura TJ – úvodní, hlavní a závěrečná část. Obsah a význam jednotlivých částí.
Katedra didaktiky ekonomických předmětů VŠE v Praze DIDAKTICKÁ SLOŽKA STANDARDU UČITELE ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ Miloslav Rotport Kostelec nad Černými lesy 27.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Zdravotní tělesná výchova
Didaktika učiva biologie člověka
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
Výuková praxe 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
TEORIE SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Didaktika učiva biologie člověka
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Reforma školství v ČR.
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Didaktika geografie.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE TĚLESNÁ VÝCHOVA Cvičení na stanovištích Gymnázium Česká Lípa Vyučující: PhDr. Radek Častulík Expert: Mgr. Šárka Maleňáková.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Posilovací cvičení - záda Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_77_posilovací cvičení – záda Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná Určeno pro 8. ročník, ZŠ speciální.
Markéta Stará  Cíle školní TV  Vzdělávací, výchovné, zdravotní, socializační  Cíle vzdělávací oblasti “Člověk a zdraví“  ZŠ, středoškolské.
Organizační formy práce v tělesné výchově
ORGANIZAČNÍ FORMY VYUČOVÁNÍ
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Didaktika učiva biologie člověka
Specifické didaktické formy ve vyučovací jednotce
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 6 didaktických pojmů + zodpovědět 2 otázky.
Reforma školství v ČR.
Edukátor Profese učitele
Didaktika TV; Martina Matúšková
Didaktické metody Androdidaktika.
SPORTOVNÍ HRY I - BASKETBAL
Didaktika učiva biologie člověka
Informace k PP2 a semináři
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha pro žáky na vozíku
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Transkript prezentace:

Západočeská univerzita v Plzni Pedagogická fakulta Katedra tělesné výchovy Studium učitelství pro MŠ jako dialog praxe s teorií CZ.1.07/2.2.00/18.0022 PROFESNÍ ZPŮSOBILOSTI v oblasti TV předškolního vzdělávání a způsoby jejich ověřování

Katedra tělesné výchovy Projekt ESF – Studium učitelství pro MŠ jako dialog praxe s teorií. Kombinovaná forma výuky Způsobilosti a způsoby jejich ověřování

KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY PŘEDMĚTY 1.ročník TVDM1 dovednostní minimum 1 (ZS) – Z – nelokomoční, lokomoční dovednosti, rušná a průpravná část TVDM2 Dovednostní minimum 2 (LS) – Z – manipulační dovednosti, pohybové a psychomotorické hry ZTTC (ZS) – Zk – základy teorie tělesných cvičení 2.ročník TDTC1 (ZS) – Z - didaktika TV TDTC2 (LS) – Zk – převod nejen didaktické teorie do praxe, pobyt v přírodě, organizace sportovních půldnů pro mateřské školy TDZTV (LS) – Z – zdravotní TV

Způsob ověření způsobilosti KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY - předměty TVDM1, dovednostní minimum, (1.roč. ZS) Způsobilosti  Způsob ověření způsobilosti Student aktivně používá gymnastické názvosloví - porozumí a popíše správné držení těla součástí cvičení je základní hodnocení držení těla, studenti se hodnotí navzájem test názvosloví tělesných cvičení   Student sestaví rušnou a průpravnou část cvičební jednotky dětí předškolního věku bez náčiní i s náčiním - seminární práce Student aplikuje teoretické znalosti a praktické dovednosti do cvičebních jednotek v mateřské škole - v rámci vlastní praxe v mateřských školách Student je schopen demonstrovat vybrané pohybové dovednosti - kontrolní cviky a demonstrace vybraných gymnastických dovedností a dopomoci Student dovede analyzovat podstatné momenty (uzlové body) dovednosti v rámci motorického učení dětí předškolního věku  

Způsob ověření způsobilosti KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY - předměty ZTTC, Základy teorie tělesných cvičení, (1.roč. ZS), Způsobilosti  Způsob ověření způsobilosti Student vymezí základní pojmy (tělesný pohyb, tělesná cvičení, pohybové schopnosti, dovednosti). Rozliší vývoj motoriky v periodizaci lidského věku - písemná zkouška   Student rozpozná základní svalové skupiny a jejich funkci – průběžné písemné testy.

KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY - předměty TVDM2 , Dovednostní minimum 2, (1 KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY - předměty TVDM2 , Dovednostní minimum 2, (1.roč. LS)   Způsobilosti  Způsob ověření způsobilosti Student dokáže vybrat, uvést, zrealizovat a zhodnotit pohybovou a psychomotorickou hru. Zároveň bude schopen realizovat pohybové hry a hravá a zábavná cvičení v procesu a prostředí předškolní výchovy . praktická realizace každého studenta v průběhu semestru, návrh pohybových her pro předškolní děti (soubor karet – semestrální práce). KFO – Videozáznam.   Student dokáže bezchybně provést ukázku manipulačních dovedností a zařadí vhodná průpravná cvičení na jejich zdokonalení . praktické předvedení na cvičení v průběhu semestru, praktické zápočtové požadavky. KFO – videozáznam.

KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY - předměty TDTC1, didaktika TV, 2.roč. ZS  Způsobilosti  Způsob ověření způsobilosti Student používá základní pojmy didaktiky tělesné výchovy využívá při zpracování semestrálních prací a v praxi při komunikaci s dětmi   Student vysvětlí nezbytnosti a variabilnosti organizačních forem a didakticko- organizačních forem práce tělovýchovného procesu, aplikuje základní didaktické zásady, vyučovací způsoby, postupy a metody do výuky tělesné výchovy u předškolních dětí v průběhu semestru při samostatné práci v semináři, při písemném zápočtovém testu, v semestrální práci – písemná příprava na cvičební jednotku předškolních dětí KFO - v semestrální práci – písemná příprava na cvičební jednotku předškolních dětí Student modifikuje jednotlivé prvky z vyučovacího procesu do tvorby pohybově rekreačních programů zařadí do semestrální práce a při pohybové praxi s dětmi – kinestetický učební styl, rekreační cvičení, tělovýchovné chvilky Student zpracuje na základě sestavených plánů různé typy cvičebních jednotek TV s poutavými pohybovými činnostmi zpracování cvičební jednotky (semestrální práce)

Způsob ověření způsobilosti KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY – předměty TDTC2, teorie a did. tělesných cvičení, 2. roč., LS Způsobilosti  Způsob ověření způsobilosti Student vnímá plánování, přípravu a realizaci kreativních pohybových činností jako praktickou pomoc pro systematiku práce učitele v mateřské škole. Kombinovaná zkouška. Student používá dovednosti v oblasti pobytu v přírodě ve výukové činnosti. - vlastní seznámení s činnostmi v přírodě - příprava a realizace pohybových činností pro odpolední pobyt venku v MŠ Student v týmu navrhne a zrealizuje pohybové dopoledne pro několik mateřských škol. - příprava celé organizace s obsahem sportovního dopoledne pro více jak 200 dětí předškolního věku a její realizace

KATEDRA TĚLESNÉ VÝCHOVY – předměty TDZTV, zdravotní TV, 2.roč. LS  Způsobilosti  Způsob ověření způsobilosti Student si osvojí hodnocení statické a dynamické složky posturální funkce provozují v rámci cvičení sami na sobě KFO – individuální hodnocení držení těla a svalových dysbalancí   Student si zapamatuje neurofyziologické zákonitosti řízení pohybu a aplikuje je při sestavování spontánní a řízené pohybové aktivity v prostředí mateřské školy - kontrolní cviky ve skupině Student aplikuje uvolňovací, protahovací a posilovací kompenzační cvičení pro všeobecné rozcvičení v optimální návaznosti sestavení průpravné části ve skupině KFO – semestrální práce v písemné podobě

Západočeská univerzita v Plzni Pedagogická fakulta Katedra tělesné výchovy Řešení v rámci projektu ESF „Studium učitelství pro MŠ jako dialog praxe s teorií“ CZ.1.07/2.2.00/18.0022