Výrobky z kynutých těst Vánočky a cukrářské mazance výrobky mají světle hnědou barvu a lesklý povrch s kousky mandlí. Vánočky na řezu je výrobek polovláčný, jemně pórovitý, s rozinkami a kousky mandlí. Chuť a vůně je jemná, charakteristická pro kynuté těsto, doplněná chutí mandlí a rozinek. Hmotnost 0,500kg a 1kg. Výrobní postup viz. str. 61
Cukrářské štoly mají válcovitý tvar, povrch potřený rozpuštěným tukem a posypaný moučkovým cukrem. Stejné těsto jako na vánočky (jen se promísí všechny mandle do těsta). Cukrářské koláče pravidelný kruhový tvar, uprostřed je maková, tvarohová, povidlová, ořechová náplň. Na řezu je výrobek jemně pórovitý, typická chuť kynutého těsta a použité náplně. Výrobní postup str. 38
Pražské koláče mají pravidelný kulatý tvar, vrchní plocha je posypána střídavě světlou a světle hnědou drobenkou (se skořicí). Na řezu jsou dvě vrstvy vláčného, pórovitého korpusu a tukového krému. Typická chuť a vůně po použitých surovinách. Výrobní postup str. 39
Cukrářské koblihy mají kulovitý tvar a světle hnědou barvu. Na obvodě je patrný světlý proužek, povrch je posypán moučkovým cukrem. Na řezu je výrobek vláčný, pórovitý, s náplní meruňkového džemu. Charakteristický proužek vzniká: při dostatečném vykynutí výrobku při smažení musí být v nádobě dostatečné množství tuku. Klasický výrobní postup, str. 42