Živnostenské podnikání bk, bp 518 Průvodce studiem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Typologie vztahů podle nového občanského zákoníku Pavla Menšíková Jana Rychtaříková.
Advertisements

Podnikatelský záměr Volba, v čem budu podnikat Průzkum Plán realizace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
ÚVOD Management a marketing
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPrávní vztahy Datum vytvoření
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výdělečná činnost občanských sdružení
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
PRAMENY SOUKROMÉHO PRÁVA. Kodexy  = zákoníky  Občan zákoník, OZ č. 40/1964 Sb.  Zákoník práce, ZP č. 65/1966 Sb.  Obchodní zákoník č. 513/1991 Sb.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Potřebujeme certifikační agenturu? Transparentnost z pohledu ekologických organizací Bc. Linda Klvaňová, Zelený kruh.
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_98 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Marketing sportu Průvodce studiem. Úvod Tato prezentace má sloužit k lepší orientaci ve studijních materiálech Předmět je koncipován jako navazující na.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
Právní podmínky podnikání Obchodní firma Obchodní rejstřík.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
PRÁVO, PRÁVNÍ NAUKA- úvod Ing. Lenka Dobešová- Právo, Právní nauka.
Spolkové a nadační právo Téma: Úvod do studia spolkového a nadačního práva.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Neziskové organizace po LegislativaZměny v nabídce právnických osobSystematika právní úpravyNové právní institutyZměny v nadačním právuTransformace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada34 AnotaceNový.
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat Tisková konference MŠMT 9. dubna
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
VEŘEJNÁ EKONOMIE a VEŘEJNÝ SEKTOR Co je jeho náplní a jak velký má být?
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
PRÁVO Právní odvětví Ing. Lenka Dobešová- Právní nauka, Právo.
NO – související pojmy Legislativa: Občanský zákoník (40/1964 Sb.) Fyzická osoba (§ 7-16 O.z.) – znaky: Způsobilost k právům a povinnostem Způsobilost.
ÚVOD DO EKONOMIE, POŽADAVKY NA STUDENTY Cíle: Vysvětlit poslání ekonomie jako vědy. Anotace: Ekonomie je společenská věda, která studuje ekonomické chování.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 21 Název.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Druhy práva VY_32_INOVACE_03-60 Ročník: 8. Vzdělávací oblast:
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Podnikání a jeho právní formy
PODNIKÁNÍ Podnikatel Občanská nauka 1. M.
Transkript prezentace:

Živnostenské podnikání bk, bp 518 Průvodce studiem

úvod Tento text by Vám měl posloužit k lepší orientaci v učebních materiálech Tento text by Vám měl posloužit k lepší orientaci v učebních materiálech Najdete zde hlavní kostru předmětu Najdete zde hlavní kostru předmětu Dále veškeré texty s jejich pořadím ke studiu Dále veškeré texty s jejich pořadím ke studiu Požadavky ke zkouškce Požadavky ke zkouškce

Osnova předmětu v předmětu živnostenské podnikání si kladu za cíl seznámit studenty s následujícími oblastmi: v předmětu živnostenské podnikání si kladu za cíl seznámit studenty s následujícími oblastmi: Úvod do ekonomické oblasti (národní hospodářství a jeho sektory Úvod do ekonomické oblasti (národní hospodářství a jeho sektory Zákon o podpoře sportu Zákon o podpoře sportu Stěžejní částí je podnikání Stěžejní částí je podnikání Podnikatelské činnosti neziskových organizací (NO) Podnikatelské činnosti neziskových organizací (NO) Fungování občanských sdružení ve sportu Fungování občanských sdružení ve sportu Zákon o sdružování občanů Zákon o sdružování občanů Podnikání fyzických osob – živnostenský zákon Podnikání fyzických osob – živnostenský zákon Podnikání právnických osob – Obchodní zákoník (OBZ) s důrazem na s. r. o. (a. s.) Podnikání právnických osob – Obchodní zákoník (OBZ) s důrazem na s. r. o. (a. s.)

Průvodce studiem Úvod Úvod Prezentace ppt př.1 Prezentace ppt př.1 Strecková,Y., Malý, I. Veřejná ekonomie pro školu i praxi, s Strecková,Y., Malý, I. Veřejná ekonomie pro školu i praxi, s Img Img

Průvodce studiem Zákon o podpoře sportu Zákon o podpoře sportu Viz ppt ŽP_př_1 Viz ppt ŽP_př_1 Dále si přečtěte plnou verzi 115/2001 Sb. Ve znění zákona 219/2005 Sb. Dále si přečtěte plnou verzi 115/2001 Sb. Ve znění zákona 219/2005 Sb.

Průvodce studiem Podnikání Podnikání Definice Definice Podnikání v soukromém sektoru Podnikání v soukromém sektoru Podnikatelské činnosti neziskových organizací Podnikatelské činnosti neziskových organizací

Průvodce studiem Podnikatelské činnosti neziskových organizací Podnikatelské činnosti neziskových organizací Nejčastěji se vyskytující organizací jsou občanská sdružení Nejčastěji se vyskytující organizací jsou občanská sdružení Fungování OS ve sportu Fungování OS ve sportu Podnikání OS ve sportu Podnikání OS ve sportu ŽP_př_3 ŽP_př_3 IMG IMG Zákon 83/1990 Sb. Ve znění pozdějších předpisů (IMG ) Zákon 83/1990 Sb. Ve znění pozdějších předpisů (IMG )

Průvodce studiem Podnikání v soukromém sektoru Podnikání v soukromém sektoru Podnikání FO (fyzických osob) Podnikání FO (fyzických osob) Podnikání PO (právnických osob) Podnikání PO (právnických osob) Úvod najdete v ppt souboru ŽP_podnikání_FO_PO Úvod najdete v ppt souboru ŽP_podnikání_FO_PO

Průvodce studiem Podnikání FO Podnikání FO Živnostenský zákon Živnostenský zákon Postup ohlášení pro české FO Postup ohlášení pro české FO Náležitosti Náležitosti přílohy přílohy Paragrafy: 2, 4, 5, 8, 9, 10, 11(1), 17, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 45, 45a, 46, 47, 59 Paragrafy: 2, 4, 5, 8, 9, 10, 11(1), 17, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 45, 45a, 46, 47, 59 V přílohách projděte ty, které souvisí se sportem V přílohách projděte ty, které souvisí se sportem

Průvodce studiem Podnikání PO Podnikání PO Text najdete v: Text najdete v: obchodní společnosti.doc, obchodní společnosti.doc, dále použijte ŽP_př_společnosti.ppt dále použijte ŽP_př_společnosti.ppt

Ke zkoušce Studujte podle tohoto návodu Studujte podle tohoto návodu Texty je třeba procházet alespoň dvakrát Texty je třeba procházet alespoň dvakrát K podnikání v soukromém sektoru budu vyžadovat podrobnosti K podnikání v soukromém sektoru budu vyžadovat podrobnosti

Závěrem Přeji hodně štěstí u písemné zkoušky a trpělivost při učení Přeji hodně štěstí u písemné zkoušky a trpělivost při učení Zkouška bude obsahovat jak otevřené odpovědi, tak variantní (otevřené – sami píšete, co víte, variantní – vybíráte 1 – 4 možnosti správné) Zkouška bude obsahovat jak otevřené odpovědi, tak variantní (otevřené – sami píšete, co víte, variantní – vybíráte 1 – 4 možnosti správné)