Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_633_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_622_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_487 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
TŘENÉ LINECKÉ TĚSTO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_495 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_486 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_499 C 2. Cukrářská technologie
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_485 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
C UKRÁŘSKÉ TECHNOLOGIE – PEVNÁ TĚSTA A LINECKÉ TĚSTO TŘENÉ Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
VY_32_INOVACE_ Likérové špičky
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Šlehačkový dort s ovocem
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_ Výrobky Modelované brambory
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
Transkript prezentace:

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 9.5.2013 Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z nahřívaných šlehaných hmot – dorty, bábovka. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-9

Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot 1. Dorty, bábovka Autor: Alpha http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mango_Sponge_Cake_-_Bread_Top_(1159076220).jpg?uselang=cs

Banánový dort určen pro rychlou spotřebu Surovinové složení Suroviny Hmotnost v kg korpus K/28 0,300 meruňkový džem 0,200 oloupané banány 0,600 agarová poleva 0,400

Výrobní postup dva pláty dortového korpusu spojíme meruňkovým džemem obalíme pergamenovým papírem a vložíme do tvořítka povrch potřeme meruňkovým džemem a poklademe oloupanými banány zalijeme ochucenou, žlutě přibarvenou agarovou polevou po ztuhnutí dort vyjmeme z tvořítka krájíme na jednotlivé kusy o hmotnosti 120g

Kakaové dorty a řezy dorty a řezy jsou plněné máslovým kakaovým krémem a potahované CKP Surovinové složení Suroviny Hmotnost v kg řezy dorty korpus K/29 2,250 máslový krém kakaový 2,150 CKP 0,750

Výrobní postup korpus podélně rozkrojíme na tři pláty a spojíme máslovým kakaovým krémem řezy – po ztuhnutí rozkrojíme na jednotlivé pásy a potáhneme CKP dorty – po ztuhnutí potáhneme korpus CKP

Ananasové dorty a řezy dorty a řezy jsou plněné máslovým krémem s ananasem zdobeny hoblovanými mandlemi, CKP a ananasem

Surovinové složení Suroviny Hmotnost v kg řezy dorty korpus K/28 3,000 kompotovaný nálev ananasový 0,900 ananasový kompot 1,500 jahodový džem 0,600 máslový krém ananasový 3,850 3,600 mandle pražené hoblované 0,200 agarová poleva 0,050 ředěná CKP 0,100

Výrobní postup jednotlivé pláty potřeme jahodovým džemem a spojíme ananasovým máslovým krémem s kousky ananasu mírně provlhčíme ananasovou šťávou strany obalíme praženými hoblovanými mandlemi horní plochu ozdobíme krémem a ananasem potřeným agarovou polevou nakonec lehce přestříkáme CKP

Šlehaná bábovka neobsahuje pšeničnou mouku, místo ní se použije sójová mouka a kukuřičný škrob Surovinové složení na 0,5 kg Suroviny Hmotnost v kg krupicový cukr 0,137 vanilinový cukr 0,007 tekuté žloutky 0,050 tekutá vejce 0,175 sójová mouka 0,075 kukuřičný škrob jedlý olej 0,040 citropasta

Výrobní postup výrobní postup je stejný jako u výroby nahřívaných šlehaných hmot hmotu vlijeme do moukou vysypané bábovkové formy pečeme při 170 – 220 °C, 50 minut hotovou teplou bábovku vyklopíme z formy po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem

Bábovka Author: NordicHero http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sockerkaka.jpg

Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Zápis Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Dorty Banánový dort Kakaové dorty, řezy Ananasové dorty, řezy Šlehaná bábovka

Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mango_Spong e_Cake_-_Bread_Top_(1159076220).jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sockerkaka.jpg Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.