○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

Josef Kajetán Tyl.
OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Karel Hynek Mácha.
Autor: Pokorná Martina
Jára Cimrman 1.
Za předpokladu použití učebnice Čítanka pro 5. ročník a psacích potřeb
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Narodil se roku 1890 v Malých Svatoňovicích. Jeho otec byl lékař a jeho matka sbírala lidový folk l or.Měl bratra Josefa a sestru Helenu. Vystudoval gymnázium.
Jiří Suchý,Jiří Šlitr.
JOSEF ŠKVORECKÝ * NÁCHOD.
Bratři Čapkové.
Karel Čapek.
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Hanzlíka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jan Werich Jiří Voskovec
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Identifikátor materiálu: EU –
Osobnosti národního obrození
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Tomáš Garrigue Masaryk
VY_32_INOVACE_ČJ.6.05_ F.Nepil, prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Autor: Bc. Eva Doležalová
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jan Drda Český jazyk 6. ročník ZŠ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Autorská pohádka výklad pojmu.
Prezidenti ČSR a ČR Hospodářský zeměpis
4.Února 1808, Kutná Hora 11.července 1856, Plzeň český dramatik, novinář a spisovatel.
Anotace Žák se seznámí s ukázkami tvorby Michala Viewegha a Ivana Vyskočila…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupJe schopen orientovat se.
Emil František Burian
Karel a Josef Čapkovi.
O SEL A STÍN Osvobozené divadlo. O SEL A STÍN Co všechno už o hře a jejích autorech víte? Jak se jmenovalo divadlo, ve kterém autoři vystupovali? Na.
Karel Čapek.
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
*6. února 1905 Praha †31.října 1980 Praha český filmový a divadelní herec, dra- matik, filmový scenárista, spisovatel.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA_5.TŘÍDA_20. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK TÉMA: TOMÁŠ GARRIGUE.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Nezapomenutelná dvojrole ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař. JAN WERICH.
Martin Kreutzer MISTR JAN HUS.  Narození- kolem 1370, Husinec  Umrtí- 6.července 1415, Kostnice  Rektor Karlovy Univerzity, Kněz, Spisovatel  Vystudoval.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/07 Název materiálu: Osvobozené divadlo Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
České divadlo po 2. světové válce Tematická oblastOsobnosti 70. a 80. let 20. století Datum vytvoření RočníkČtvrtý Stručný obsahVýznamné divadelní.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
& Osvobozené divadlo Semafor
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Autoři české a světové literatury 6.-9.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Marie Rottrová
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.

○ J.Werich vystudoval gymnázium v Praze, kde se seznámil s J.Voskovcem. ○ Po maturitě studoval práva na Karlově univerzitě. ○ A v roce 1926 vytvořil s J.Voskovcem dvojici, nejprve spolupracovali v redakci časopisu. ○ Později spolu pracovali jako divadelní dvojice. ○ Později spolu pracovali jako divadelní dvojice.

○ Jejich první hry byly velmi zábavné a velkým množstvím hudby. ○ Vystupovali jako bíle namalovaní klauni. ○ Později hráli hry,které poukazovali na nezaměstnanost a na sociální rozdíly. ○ Jejich hry jsou např. – Osel a stín - Caesar - Caesar - Kat a Blázen - Kat a Blázen

Autor: Adéla Marešová ○ Zdroje obrázků : _KUL_1.jpg _KUL_1.jpg _KUL_1.jpg _KUL_1.jpg werich/jan-werich.jpg werich/jan-werich.jpg