Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Nové role veřejných knihoven – inspirace ze zahraničí
Oddělení mládeže a sportu
Česká spořitelna EU Program Region. Česká spořitelna – banka první volby Základní informace  zázemí silné mezinárodní skupiny Die Erste  více jak 5.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Milan Zukal Pracovní skupina Dostupnost a infrastruktura.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Celostátní síť pro venkov
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Kraj Vysočina Zásadní problémy v průběhu zpracování žádosti do SROP.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
Informační a komunikační technologie v kraji Vysočina
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Seminář informatiků samospráv kraje Vysočina 21. Listopadu 2002.
Kraj Vysočina Projekty odboru informatiky
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Vztah Komise pro informatiku AKČR a obce Ing. Rostislav Babarík
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Národní síť Zdravých měst ČR
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
ORP a NNO Petr Holý.
Úloha a postavení KI AKČR
NNO partner pro rozvoj kraje
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

Aktivity regionů v EU

Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS 2  ICT – SOP průmysl a lidské zdroje  Příprava na strukturální fondy  PRK – jak programovat  Systém grantů – jak grantovat  Předvstupní fondy EU  Phare MVČR – – MIVS

Fond Vysočiny  Grantový systém naplňující cíle PRKu  Celková dotace na rozvoj ICT v regionu Vysočina v roce 2003 – 8,5 mil Kč  Hlavní cíle ve vazbě na SF  Znalost problematiky grantování v regionu – úřad, žadatelé  Vznik sítě partnerů schopných projektovat a administrovat  Založení regionální databáze projektů a záměrů

ICT projekty EU - PRELUDE  Prelude  projekt realizovaný v rámci vědecko-výzkumného programu Evropské komise  Realizován konsorciem ELANET, a CEMR  9 evropských regionů  Vysočina jako subkontraktor sdružení BMI  Cíl projektu: vytvoření předpokladů pro naplnění 6. Rámcového programu vědecko-technické spolupráce

Aktivity kraje Vysočina v PRELUDE  Tvorba databáze best practise projektů - zájmové oblasti Vysočiny (Digital Areas)  Basic service delivery  Základní informace o území – nadstavby projektu ePUSA  Navigace agendami (viz. prezentace PVS)  Elektronické podatelny  Social and heath services  Projekty na podporu informovanosti tělesně postiženým (projekt Vysočina BezBariér) Hlavní výstup: vznik sítě partnerů z oblasti veřejné správy i soukromého sektoru, databáze ICT regionálních projektů

 Program EC – DG Education and Culture  Projekt LORIS – mezinárodní konference pořádaná při ISSS 2003  Celková dotace EC 1,5 mil Kč  Kofinancování regionu - 1,5 mil Kč (soukromý sektor) Program Town Twinning - LORIS

Kontakty Krajský úřad kraj Vysočina Odbor informatiky Žižkova Jihlava Ing. Petr Pavlinec