IVETA HAVELKOVÁ ASEAN Association of Southeast Asian Nations (Sdružení států jihovýchodní Asie)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Advertisements

Mezinárodní integrace
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO) Vzniklo v roce 1951 jako první ze tří evropských společenství. Jeho cílem byla podpora rozvoje dvou tehdy klíčových.
Organizace spojených národů
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
Mezinárodní organizace
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
Významná světová integrační seskupení ve světovém hospodářství
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
1 Vybraná mezinárodní regionální seskupení VŠFS kombinované studium REK 4. přednáška ( )
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Organizace spojených národů
OSN (United Nations Organization)
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Evropská Unie.
Postavení Evropy ve světě
OSN Organizace spojených národů Hynková, Ptáček, Baše, Ondra, Zámečník.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Společná obchodní politika EU
VY_32_INOVACE_15 Asie - Jihovýchodní Asie - pracovní list
EKONOMICKÉ INTEGRACE.
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
1 Jednotlivé stupn ě regionální integrace v oblasti obchodu na p ř íkladu vývoje po 2. sv ě tové válce VŠFS – PS magisterské ZS 05/06 MEI P
Nástin hospodářských problémů Čínské lidové republiky a rozvojových zemí od druhé světové války do roku 1990.
Anežka Dvořáková, Barbora Suchomelová, Vítek Piskač, Matěj Keblovský
Mezinárodní obchodní instituce Vznik mnohostranného obchodního systému světová válka světová válka neexistuje mezinárodní plán poválečné.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Asie Jihovýchodní. Přírodní podmínky  Poloostrovy  Zadní Indie, Malajský X  Ostrovy  Sundy  Velké - Borneo, Sumatra, Jáva, Celebes,  Malé,  Filipíny.
ASIE.  Největší světadíl (8,6% povrchu Země, 29,9% souše)  Nejlidnatější – cca 4 mld. (60% populace)  ½ obyvatel – do 20 let  Hlavně S a V polokoule.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Státy Jihovýchodní Asie. Indonésie - Jakarta  Ostrovní stát   Jáva, Borneo (Kalimanthan), Sumatra, Celebes  4. nejlidnatější stát  230 mil.
Základní informace OSN je mezinárodní organizace, jejímiž členy jsou téměř všechny státy světa. V současné době má 193 členů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
Jana Sítařová Liga arabských států. Arabská liga Vznik: 22. března 1945 Sídlo: Káhira, Egypt Členové: 22 zemí Úřední jazyk: arabština Hlavní orgán: arabská.
Mezinárodní ekonomická integrace Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu.
VY_32_INOVACE_143_Státy JV Asie Šablona Identifikátor školy:
HLAVNÍ HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE VE SVĚTĚ. Za účelem prohloubení a usnadnění ekonomické spolupráce se vytváří HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE. Tyto organizace přispívají.
OSN.
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
EVROPSKÁ INTEGRACE Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola, Hradec Králové
JIHOVÝCHODNÍ ASIE AUTOR: Mgr. Aleš Skála
ASEAN Ročník: 2. Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh:
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (anglicky United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) je jedna ze 14 mezistátních.
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Ostrovní státy Jihovýchodní Asie
Mezinárodní ekonomická integrace
ASIE – JIHOVÝCHODNÍ ASIE
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Renata Pitrová Název materiálu:
Transkript prezentace:

IVETA HAVELKOVÁ ASEAN Association of Southeast Asian Nations (Sdružení států jihovýchodní Asie)

Vznik organizace 8. srpna 1967 v Bangkoku sídlo organizace Jakarta Snaha o ekonomickou a kulturní spolupráci Deset členských států, přibírány postupně zakládající státy:Indonésie (hl. m. Jakarta), Malajsie (Kuala Lumpur), Filipínská republika (Manila), Singapur (Singapur) a Thajsko (Bangkok)

Další členské státy 1984 - Brunej (Bandar Seri Begawan) 1995 -Vietnam (Hanoj). 1997- Státy Laos (Vientiane) a Barma (Yangon) posledním státem je Kambodža (Phnom Penh)

Cíle organizace Urychlit ekonomický růst, sociální pokrok a kulturní rozvoj Podporovat mír a stabilitu v oblasti Podporovat aktivní spolupráci v objektech společného zájmu v oblasti ekonomické, sociální, kulturní, technické, vědecké a administrativní Zajistit pomoc každému z členů při budování výzkumných a výukových institucí Intenzivněji spolupracovat na sjednocení zemědělství, průmyslu a obchodu a zajistit zvýšení životního standardu obyvatel Podporovat odborný zájem o jihovýchodní Asii Udržovat úzké a výhodné obchodní spolupráce s existujícími mezinárodními a regionálními organizacemi s podobnými cíly a podporovat i jejich vzájemnou spolupráci

Deklarace o shodě členů podepsána 24. února roku 1976 v Bali v Indonésii dva velmi důležité cíle: 1)eliminace chudoby, hladu, nemocí a negramotnosti 2)stabilita každého členského státu jako esenciální prvek mezinárodního míru a bezpečnosti

ASEAN Vision 2020 snaží se o maximální liberalizaci aspektů ekonomického charakteru.

Další deklarace II. deklarace o shodě členů ASEAN (z 7. října 2003 v Bali v Indonésii) Deklarace o zóně míru, svobody a neutrality (27. listopadu 1971 v Kuala Lumpur v Malajsii) Dohoda o vytvoření jihovýchodoasijské zóny bez jaderných zbraní (15. prosince 1995 v Bangkoku v Thajsku)

Organizační struktura Summit ASEAN Setkání ministrů Ústřední sekretariát Národní sekretariát Komise

Summit ASEAN Nejvyšší a nejdůležitější orgán Svoláván každoročně

Setkání ministrů Svoláván každoročně Střídající se vedení členských států

Ústřední sekretariát Sídlí v Jakartě V čele stojí Generální tajemník ASEAN Skládá se ze zástupců jednotlivých zemí

Důležité instituce ASC - ASEAN Security Community AEC – ASEAN Economic Community ASCC – ASEAN Socio-cultural Community ARF – ASEAN Regional Forum ALA – ASEAN Law Association

Vztahy ASEAN a mimoregionálních aktérů spolupráce prakticky se všemi důležitými státy světa Evropská unie Organizace spojených národů

Zdroj informací www.asean.cz wikipedia