Projekt dětská skupina MOTÝL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Advertisements

Služby péče o dítě – diferenciace péče
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Služba péče o děti v dětské skupině
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Předškolka a hlídání dětí
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Pobytové středisko Zastávka
Návrh zákona o podpoře rodin s dětmi
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Firemní školky – praktický návod JAK NA TO
DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Výzvy a další cesta pro dětské služby v Maďarsku Rodičovská péče o děti a politika zaměstnanosti „Kolize nebo komplementarita?" Praha, 5. -
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Erika Jirgesová (asistentka)
Představení dodatku smlouvy s DSO
Pečovatelská služba.
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Ing. Stanislava Správková
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Novinky v předškolním vzdělávání
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Projekt dětská skupina MOTÝL Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.4.04/A4.00004 Poskytovatel dotace: Ministerstvo práce a sociálních věcí Název programu: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Číslo a název oblasti podpory: 4.3.4 Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a sladění pracovního a rodinného života

Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Příjemce dotace: Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Partner projektu: Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích Celková výše dotace: 1.237 tis. Kč (vybudování DS + 18 měsíců provoz)

Co je Dětská skupina ??? Nový typ zařízení pro 7, 12 nebo 24 dětí ve věku od 6 měsíců do začátku školní docházky. Jednodušší podmínky (věk, stravování, venkovní prostory, vzdělávací povinnost) ve srovnání se standardními zařízeními (jesle, MŠ). Podmínky a parametry jsou nastaveny podle návrhu Zákona o poskytování služeb péče o dítě v dětské skupině. Zákon nebyl zatím schválen. DS je možno zřídit ještě před přijetím zákona jen díky projektu OP Lidské zdroje a zaměstnanost. Poskytnutím dotace je zajištěn provoz zařízení nezávisle na přijetí zákona minimálně do konce projektu (30. 4. 2015).

Další údaje o projektu Doba trvání: 1. 7. 2013 – 30. 4. 2015 Přípravná fáze: od 1. 7. 2013 – 4 měsíce na vybudování zařízení 3 šestiměsíční fáze provozu: 1. 11. 2013 – 30. 4. 2015 Dotace na vybudování: 289 tis. Kč Dotace na provoz v jednotlivých MO: 421 tis. Kč/ 316 tis. Kč/210 tis. Kč

Důvody vzniku DS MOTÝL Udržení kontaktu kvalifikovaných zaměstnanců s vývojem v dané profesi Rychlejší návrat do pracovního procesu po narození dítěte Nedostatek jeslí a MŠ v ČB

Základní údaje o DS MOTÝL Kapacita: 12 míst (v současné době plně obsazeno) Biologické centrum: 8 míst Jihočeská univerzita: 4 místa Docházka: pravidelná celodenní nebo polodenní (celkem přihlášeno 19 dětí) Stáří dětí: od 7 měsíců do 3 let (12 chlapců a 7 děvčat)

A dále ………. Stravování: vlastní nebo donáškou z menzy JU Mezinárodní zařízení: 3 děti mají oba rodiče cizince, další 2 děti jednoho rodiče.

Vychovatelky Celkem 4 zkušené vychovatelky s praxí a vzděláním v požadovaném oboru Zaměstnankyně BC – 2 na celý úvazek, 2 na poloviční úvazek Při plném počtu 12 dětí vždy 3 vychovatelky Povinná znalost angličtiny

Oblast výchovně-vzdělávací Poznávání okolního prostředí Poznávání mezilidských vztahů s důrazem na morální hodnoty Rozvoj pohybových, výtvarných, hudebních dovedností ………

Organizační etapy dne Volná hra Řízená činnost Stravování Odpočinek a hygiena Pobyt venku

Orientační denní režim 7:30 – 8:30 příchod – volná hra 8:30 – 9:30 přivítání se, společné aktivity 9:30 – 10:00 svačina 10:00 – 11:30 pobyt venku (dle počasí) 11:30 – 12:00 oběd 12:00 – 14:00 spánek (dle potřeb) 14:00 – 14:30 svačina 14:30 – 16:30 volná hra nebo pobyt venku

Prostory pro DS MOTÝL Upravené prostory ubytovny BC Okolní parky V plánu je vybudovat dětské hřiště v bezprostřední blízkosti ubytovny – hledá se konkrétní místo a finanční prostředky

Financování DS Rekonstrukce DS: 655 tis. Kč včetně DPH – mimo dotaci MPSV Měsíční náklady na DS: 10.000,- Kč/ dítě (kvalifikovaný odhad) Příspěvek rodičů: 3000,- Kč měsíčně Dotace MPSV: vybavení DS + částečně provoz BC hledá další finanční zdroje: na rok 2014 přislíbena dotace z AV ČR ve výši 750 tis. Kč

Motto dětské skupiny MOTÝL Hlavou, rukama i srdcem Capite, manibus atque corde

Děkuji za pozornost. Michaela Krištůfková – projektová manažerka 30. 10. 2013