1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

„NAŠE CESTA K VLASTNÍMU HODNOCENÍ“ Základní umělecká škola J.B.Foerstera JIČÍN.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Praktické poznámky Pro obchod a život. KAŽDÉ OBCHODNÍ JEDNÁNÍ JE CITOVÁ ZÁLEŽITOST Lidský mozek je tvořen „nižšími“ oblasty, které zpracovávaji přicházejicí.
Největší moudrost je v laskavosti Vůbec nezáleží na tom, Kolikrát jsi byl na dně….. Důležité je jen to, Kolikrát jsi se zvednul..
Zlepšování jakosti.
V e d e n í l i d í.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
Role supervize v bilanční diagnostice BDg z pohledu poradce pro dospívající z dětských domovů Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR.
Niterný leadership Peter Urs Bender Vydal Management Press, 2002.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Abraham Maslow (1908 – 1970). Abraham Maslow Americký psycholog, psychiatr a filozof Zakladatel humanistické psychologie.
Podnikatel Lermanův zákon o podnikání: Kterýkoli podnikatelský problém je možno vyřešit, je-li k dispozici dostatek času a peněz. Lermanův dodatek: Dostatek.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Emoce (city).
HUMANISTICKÁ PSYCHOLOGIE
VZESTUPY A PÁDY SILVIE QUISOVÁ. POROZUMĚT ZNAMENÁ POMOCI.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.
Rousínov, Uvidíme velké věci! Rousínov,
VYTVÁŘENÍ HOJNOSTI ( z knihy Sanaya Roman, Duane Packer TVOŘENÍ PENĚZ)
Člověk v obtížných životních situacích Úvodní přednáška o krizích a jejích souvislostech.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 13Číslo.
PALIATIVNÍ PŘÍSTUP V KC aneb „Pomoz mi nést můj úděl“ Semiramis o.s. / Laxus o. s. Richard Hanus, Eva Mifková.
Seznam.cz – závazek úspěchu? … najdu tam, co neznám ! Tomáš Búřil,
12. října  z řeckého filein – milovat / sofia – moudrost  touhu po vědění, které by obsáhlo celou skutečnost a vyjevilo člověku smysl jeho života,
Specifický typ osobnosti
Teorie motivace Adéla Furiková.
Emoční inteligence součást sociální inteligence, schopnost a dovednost vnímat, poznávat a diferencovat vlastní i cizí pocity, emoce, afekty a nálady a.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
„Řízení lidských zdrojů /HR/ je jedním z hlavních úkolů managera a nikdo to za něho nemůže udělat“ Roman Vacho© City Hotel Park Dolný Kubín.
Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování.
John Paul Kotter MIT HARVARD.
Vůle.
Jiří Dvořák  vědomé úsilí směřující k dosažení cíle  motivované chování, které umožňuje vědomou regulaci chování tzv. volní akt  znaky vůle.
Ekokodex.
Exekutivní funkce Literatura:  Moraine Paula. Helping Students Také Control of Everyday Executive Functions.  Učebnice psychologie.
1 Cvičení č. 3 1.Uplatnění „zdravého rozumu“ v OM.
Přístup k OM v pojetí posunu paradigmatu v managementu k principiálnímu vedení Osnova Připomenutí „co znamená posun paradigmatu v managementu k principiálnímu.
Význam hodnotové orientace v OM Osnova Hodnoty obecně a hodnoty týkající se nás samých 4 kardinální ctnosti a nově diskutované hodnoty Hodnoty jako zdroj.
1 Cvičení č. 4 1.Uplatnění „zdravého rozumu“ v OM 2.Změna naše příležitost k úspěchu.
Manager nebo leader? Management je pozice
Vůdcovství - leadership
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
Vůdcovství – leadership CVIČENÍ č.2
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
GLOBÁLNÍ ROZVOJOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZDROJE METODICKÉ PODPORY PaedDr. Markéta Pastorová
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Praktické cvičení Symptomy tlaku (stresu) (1) Prostudujte předložené symptomy tlaku Které z nich jste zaznamenali mezi zaměstnanci ve vaší společnosti?
Humanistický a existencionální přístup Mgr. Věra Pucová.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
Zpětná vazba Jitka Navrátilová
Úloha facilitace při budování partnerství
Osobní management – modul č.4
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
MOTIVACE Zora Syslová.
Proč potřebujeme systém managementu ?
Temperament, charakter, motivace
Sociální psychologie – CŽV 2012
Základní filozofické otázky
Sociální práce a spiritualita
Transkript prezentace:

1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení

2 Úvod Změna – naše příležitost k úspěchu. -Změny nás ovlivňují, žijeme v nich. -Celý život se skládá z postupných etap růstu a vývoje, jedna věc se však nemění – základ lidské existence (tzn. Usilovat o lepší život, touha po štěstí, hledat naplnění, mít pocit, že můj život má smysl). -Ekonomické a sociální vlivy stupňují potřebu zásadních změn v 21. století.

3 Srdce změny – změna chování lidí.

4 Změna chování – změna myšlení nebo přesvědčivé zkušenosti doprovázené hlubokým emocionálním prožitkem úspěchu?

5 Pocity a emoce změní chování tak, že dokáží překonat překážky k zásadní změně. - vidíme, pociťujeme, měníme

6 Osm kroků procesu změny Krok 1 – posilujte pocit naléhavosti změny Krok 2 – sestavte vůdčí tým Krok 3 – formulujte správné vize Krok 4 – šiřte vize změny a získávejte jejich stoupence

7 Osm kroků procesu změny Krok 5 – uvolňujte prostor pro jednání a podporujte stoupence změny Krok 6 – vytvářejte příležitosti k rychlým úspěchům Krok 7 – nepolevujte Krok 8 – upevněte dosažené změny

8 Co podporuje proces změny? - víra, důvěra, optimismus, zaujetí, nadšení, naděje

9 Co podrývá proces změny? - zloba, samolibost, pesimismus, arogance, vyčerpání, nejistota, strach

10 Závěr -Úloha vůdcovství = motor, který pohání celý proces změn. -A. Schweitzer : „Příklad není tím hlavním, čím ovlivňujeme druhé. Je právě tím jediným.“ -Jestliže chceme něco změnit, nejdříve musíme změnit sebe. -Leadership je vědomé rozhodování ve prospěch pozitivních změn.

11 Závěr -Vyrovnaně akceptujme věci, které nelze nijak změnit. Mějme odvahu změnit věci, které by se změnit měly. Máme moudrost abychom ty první věci odlišili od těch druhých.

12 Otázky k zamyšlení Zamyslete se nad svým přístupem, zda je pro Vás změna životní příležitost, nebo se změn bojíte, vyhýbáte se jim. Co Vám nejvíce pomáhá při změnách? Čeho se při změnách nejvíce obáváte?