GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz Free Powerpoint Templates
Anotace. Materiál seznámí žáky s charakteristikou Anotace Materiál seznámí žáky s charakteristikou rautu, jeho typickými znaky. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova raut Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina 17 - 19 let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování
RAUT - CHARAKTERISTIKA
RAUT - CHARAKTERISTIKA akce většího společenského rozsahu v rámci rautu je zpravidla organizován společenský program rauty se často organizují v rámci dlouhodobých konferencí, festivalů, školení apod.
RAUT - CHARAKTERISTIKA při rautech se neplánují žádné oficiální projevy rauty jsou volnější formou pohoštění lze je rozdělit na REKLAMNÍ, OBCHODNÍ, KLASICKÉ
RAUT - CHARAKTERISTIKA pro všechny hosty nemusí být místo k sezení není nutný zasedací pořádek, pouze seznam hostů nepřipravuje se jednotné menu, ale seznam pokrmů a nápojů
RAUT - CHARAKTERISTIKA pokrmy se připravují na nabídkové stoly – STUDENÉ, TEPLÉ, NÁPOJOVÉ hosté si vybírají a překládají sami, obsluhující podávají informace o vybraných pokrmech, pomáhají, provádí debaras, udržují čistotu snižuje se potřeba kvalifikovaného personálu
RAUT - CHARAKTERISTIKA K pohoštění vstoje má převládat sortiment, který není nutné krájet příborem.
POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001. ISBN 80-7168-752-9. SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1994. ISBN 80-04-26-586-3. ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., 1997. ISBN neuvedeno.