Venkovská turistika podnikatelské minimum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Venkovská turistika a certifikace
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Kratochvil Nezbytné znalosti podnikatele ve venkovské turistice Ing. Marie Stříbrná Podnikatelské minimum a další aspekty Právní minimum Standard.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
K současným trendům v rozvoji venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
Pracovní skupina Lidské zdroje a vysoké školy Ing. Irena Ptáčková.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Marketingové prostředí obce
Úvod Rozvoj venkova. Struktura předmětu 8. března Venkovský prostor z architektonického a urbanistického hlediska 15. března Kulturní hodnoty, jejich.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_19.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti: Podnik Ročník / obor studia: II. – III. r./ Hotelnictví.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Proč a jak podporovat zaměstnanost v cestovním ruchu?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Venkovská turistika podnikatelské minimum kratochvil 14.4.2017 Venkovská turistika podnikatelské minimum Ing. Marie Stříbrná

Venkovská turistika a agroturistika (obsah přednášky) kratochvil 14.4.2017 Venkovská turistika a agroturistika (obsah přednášky) Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Nezbytné znalosti podnikatele ve venkovské turistice a agroturistice Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí

Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Český venkov po roce 1989 Likvidace přezaměstnanosti v odvětví zemědělství (pokles z 11% na dnešních cca 3,5%) Likvidace výrobních kapacit necitlivě umisťovaných do regionů minulou plánovací praxí především ve vazbě na volné zdroje pracovních sil Přirozená likvidace služeb ve vazbě na velikost příjmů místních obyvatel Výsledek = likvidace pracovních příležitostí zejména pro ženy

Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Co umožňuje cestovní ruch na venkově ? Podporuje kulturní a ekonomické změny a zejména novou výstavbu a investiční činnost Vytváří pracovní příležitosti a tak stabilizuje venkovské obyvatelstvo Umožňuje vznik pozitivních partnerských vztahů mezi veřejným a soukromým sektorem Přináší do obcí a malých měst potřebný rozvojový kapitál Podporuje rozvoj malého a středního podnikání

Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Typické projevy venkovské turistiky Ohleduplný vztah k přírodě a krajině Decentralizované ubytování s omezenou kapacitou Komorní, téměř rodinné zázemí Pochopení pro individuální aktivity návštěvníků a turistů Zázemí v horských a podhorských oblastech (symbióza se zemědělstvím = originální nabídka služeb cestovního ruchu)

Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Definice agroturistiky a ekoagroturistiky Agroturistika: specifická forma venkovské turistiky bezprostřední vztah k využívání přírody a krajiny venkova přímý vztah k zemědělským pracím nebo usedlostem (budovám) se zemědělskou funkcí je provozována podnikateli v zemědělské prvovýrobě (zákon č.105/1990 Sb. o soukromém podnikání občanů), kteří jsou zapsáni na obecním úřadě, jako vedlejší doplňková činnost sloužící k získání dodatečných finančních prostředků, s tím že zemědělská činnost je dominantní. Ekoagroturistika: specifická forma venkovské turistiky ekologické farmy - organické zemědělství (ostatní - stejné podmínky)

Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Venkovská turistika a její formy ve vazbě na udržitelný rozvoj cestovního ruchu Ekonomická stránka Sociální stránka Ekologická stránka

Význam venkovské turistiky pro rozvoj venkova, resp. regionu Vztahy ve venkovské turistice