Radka Havlíčková radka.havlickova@talnet.cz Umění prezentace Radka Havlíčková radka.havlickova@talnet.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Advertisements

1 Komunikace a prezentace/ P3 Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Jak vytvořit prezentaci
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 3. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Umění prezentace.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
Řečnický styl Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Komunikační dovednosti
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
PPíšeme vědecký článek. Jaký článek – domácí úkol o dvou brožurách o jaderné fyzice a zkušenostech z jejich použití (ověření použitelnosti, expertní posouzení)
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Prezentační dovednosti
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
(specifické prostředí ve škole)
Odborný styl PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Posloupnosti a jejich vlastnosti (4.část)
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
Obhajoba maturitní práce
ICV VUT v BRNĚ Synergie Modul „Informačně poradenské služby“ Životopis (CV) a Assessment centrum Magda Šustrová, Jiří Černý.
STATISTIKA přednáška 1 Martin Sebera, FSpS MU, Sázíte-li ve Sportce, je to hazard. Sázíte-li se, že vám v kartách přijdou tři postupky po sobě,
Prezentace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Sport Testing Center STRUKTURA MOTORICKÝCH SCHOPNOSTÍ V BRACE TESTU Ladislav Čepička Západočeská univerzita v Plzni.
PŘÍPRAVA PREZENTACE Ing. Česlava Lukaštíková SPŠ Karviná.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Důležité téma Autor Prezentace GPJPPraha. Osnova prezentace Úvod Úvod Úvod Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou.
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_3.1.4.
Komunikace a prezentace/ C4
Styl řečnický Marcela Jurková.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Počítačové tiskárny - úvod Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál.
Zdravotnický asistent, první ročník Komunikace Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Diplomový seminář 3. Company LOGO "Analýza problému" jako typ textu něco se tam venku děje nějaký pohyb(nebo ticho), trend, jev (fenomén)... my na to.
PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Neverbální komunikace
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
KOMUNIKACE.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Jak prezentovat Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Řečnický styl PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_BATKOVA_CEJJLI. 03 VÝTAH (Teorie). VÝKLAD.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Školské dokumenty. Osnovy Dříve dány centrálně. Jednotné pro všechny pro všechny školy daného typu. Od roku 2007 si osnovy vytváří každá škola na základě.
1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_3,4_77
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
VÝKLAD Mgr. Michal Oblouk.
Jak si připravit prezentaci
Komunikace Umění prezentace. Komunikace Umění prezentace.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
PSB_10 PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Transkript prezentace:

Radka Havlíčková radka.havlickova@talnet.cz Umění prezentace Radka Havlíčková radka.havlickova@talnet.cz

Obsah Příprava Struktura prezentace Přednes Práce s tělem Závěr

Úkoly řečníka „Básníkem se člověk rodí, řečníkem se stává“ (Cicero) Dokázat pravdivost tvrzení Získat sympatie posluchačů Přimět posluchače, aby jednali podle jeho přání

Pravidlo 3xTELL ŘEKNI CO ŘEKNEŠ, ŘEKNI TO, ŘEKNI CO JSI ŘEKL

Struktura práce Stanovení hlavních bodů – struktury (osnovy) prezentování - IMRAD - Introduction (úvod) - Materials and Methods (materiály a metody) - Results (výsledky) and - Discusion (diskuze) Naplnění této osnovy Grafické zpracování stanoveného obsahu Nácvik prezentace

Co nesmí chybět… Definice – vysvětlení pojmu, pomáhá upoutat pozornost Příklady – zasvětí do námi myšleného Objasnění problematiky – znalost předaná publiku Srovnání – s něčím, co je publiku známé Statistika – aktuální, srovnání, zaokrouhlení, vizuální

Přednes Manuskript – čtení napsaného projevu Memorizovaný přednes – naučený nazpaměť Improvizovaný přednes – bez příprav Připravený projev – kombinace předešlých

Práce s tělem Pohyb (k místu přednesu), postoj, pohled, nádech Přirozená gesta Obličej a oči – pohled na jednotlivé lidi Hlas – přirozeně, ale hlasitě

Závěr Důležité: Všeho s mírou! Co chceme publiku říci To strukturujeme Doplníme definicemi, vysvětlením, příklady, statistikou, srovnáním s podobnými jevy Vyzkoušíme si přednes Myslíme nejen na to, co říkáme, ale i na to, co děláme s tělem Všeho s mírou!

Zdroj Prosemináře M. Hochmanové a H. Janouškové Bělohávková V. 2004. 33 rad jak úspěšně prezentovat. 1. vyd. Brno : Computer Press, 110 s. Fujishin, R. 2005. The Natural Speaker, Pearson Education