Pavlína Znamenáčková Jan Košler. AMERICKÝ SPISOVATEL PÍŠÍCÍ O POSTUPECH PRO ŘÍZENÍ PODNIKU NAROZEN 7.11.1942 VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH (BALTIMORE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Advertisements

Lokalizace průmyslových (ekonomických aktivit)
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Faktory prosperity Tvrdé a měkké faktory.
Vize, Strategie, Cíle.
Vlivy vnějšího a vnitřního prostředí
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Význam informací v podnikání
Customer Relationship Management Řízení vztahů se zákazníky.
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Rudolf Čihák, CEO, IdeaMarkets Martin Pavlica, CEO, Intelligent Markets 2 ÚSPĚŠNÉ VYUŽITÍ KOLEKTIVNÍ INTELIGENCE V KORPORÁTNÍ PRAXI.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
TRH PRÁCE V ROCE 2015 Mgr. Jan Záruba Ing. Jiří Halbrštát KA Director
Thomas J. Peters. Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Robert H. Waterman Vypracovali: Tereza Hubalová, Kateřina Křížová, Kamila Ogurčáková, obor L (kruh 83)
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
122 - Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví Teorie řízení.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
13. dubna září JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.
James Champy *1942 Massachusetts, USA. Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Ing. Veronika Dostálková MBA
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Návrh podnikatelského plánu založení distribučního centra pro EU a svět pro výrobu tisknutelného světla na papír Jiří Plch.
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Pavlína Znamenáčková Jan Košler

AMERICKÝ SPISOVATEL PÍŠÍCÍ O POSTUPECH PRO ŘÍZENÍ PODNIKU NAROZEN VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH (BALTIMORE MARYLAND)

STŘEDNÍ ŠKOLA: SEVERN SCHOOL založena v roce 1914 jako přípravná škola pro zájemce o studium na Námořní akademii spojených států VYSOKÁ ŠKOLA: CORNELL UNIVERSITY založena v roce 1865 součástí je 7 pracovišť napříč všemi obory Tom Peters zde získal v roce 1965 bakalářský titul v oblasti stavebnictví v roce 1966 pak navázal titulem magisterským

STANDFORD BUSINESS SCHOOL absolvoval doktorské studium zakončené titulem Ph.D. v oblasti obecného řízení zde získal titul MBA STATE UNIVERSITY OF MANAGEMENT založena 1912 v Moskvě považována za jednu z nejlepších obchodních škol SNS (společenství nezávislých států) Tom Peters zde získal v roce 2004 čestný doktorát

sloužil v u námořnictva, v tomto období byl 2x nasazen do Vietnamu v rámci jednotky Seabee (stavební prapory), která měla většinou na starosti stavbu základen, vozovek, startovacích a přistávacích drah případně dalších potřebných stavebních projektů pracoval v Pentagonu (sídlo amerického ministerstva obrany) působil v Bílém domě jako poradce tehdejšího prezidenta Richarda Nixona pracoval Tom Peters jako konzultant v oblasti řízení ve společnosti McKinsey & Company McKinsey & Company byla založena v roce 1926, dnes je nadnárodní poradenskou firmou se 105 globálními úřady. Provádí kvalitativní a kvantitativní analýzu s cílem zhodnotit rozhodnutí týkající se řízení.

1981 odchází ze společnosti McKinsey & Company a začíná působit coby samostatný nezávislý konzultant 1982 vychází jeho nejslavnější kniha In Search of Excellence, kterou napsal společně s Robertem H. Watermanem 1990 byl ministerstvem obchodu a průmyslu prohlášen za jednoho ze světových guru v oblasti manažerství kvality 2001 byl Tom Peters cistován americkým magazínem Fast Company s přiznáním falšování podkladových dat pro svou bestselerovou knihu In Search of Excellence, tuto skutečnost však záhy popřel 2010 vydává svou zatím poslední knihu The Little Big Things SOUČASNOST žije v Spojených státech (West Tinmouth, Vermont) a pokračuje v šíření svých poznatků jako spisovatel i řečník. Ve Velké Británii sídlí firma nesoucí jeho jméno.

(Hledání dokonalosti) Publikována v roce 1982 Nejprodávanější kniha Kniha je poučením z amerických nejlépe řízených firem 80-tých let Kniha rozebírá osm témat, která dle Peterse zaručují úspěch společnosti: 1. zaujatost pro akce, aktivní rozhodování 2. blízkost zákazníkovi 3. podpora inovací 4. zaměření na zaměstnance 5. aktivní účast v praktických řešeních; využití strategických systémů, které umožňují multidisciplinární optimalizaci návrhů 6. držet se svého oboru 7. jednoduchý způsob, úzký tým 8. držet se cílů a hodnot, které si společnost stanovila, ale přistupovat k cestě k těmto cílům kreativně a s pomocí externích nápadů

(Vášeň pro dokonalost) Publikováno v roce 1985 Nejdůležitější kniha pro lidi, kteří se chtějí posunout vpřed Kniha analyzuje nejúspěšnější organizace Vybírá klíčové prvky úspěchu neustálé inovace, zůstat v kontaktu se zákazníky, podpora přínosu každého ve společnosti, zachování celistvosti

(Prosperující v chaosu) Publikována v roce 1987 Kniha je zaměřena na společenské „otřesy“ vyžadující revoluční změny v řízení firmy, pokud chce firma prosperovat musí dokázat předvídat změny ve společnosti a měla by pružně na změny reagovat

(Management osvobození) Publikováno v roce 1992 Tom Peters v knize kritizuje staré firemní struktury a radí je nahradit flexibilními Hledá dokonalost, cesty k úspěchu jsou dynamika, rychlost a nezávislost

(Bláznivá doba volá po bláznivých organizacích) Publikováno v roce 1994 Kniha přibližuje obsah dvoudenního semináře Toma Peterse na začátku roku 1994 Pod titulem „Jak na to“ se zabýval řízením firem, zlepšování kvality Napadá zastaralé firemní struktury, vyzdvihuje předvídavost a nabádá ke změně

(Snaha o WOW! ) Publikováno v roce 1994 Kniha je čtením pro každého podnikatele Peters uvádí problémy, otázky i protiargumenty pocházející od čtenářů a posluchačů

(Kruh inovace: Vaši cestu k velikosti nelze zkrátit) Publikováno v roce 1997 Kniha nás všechny vyzývá, abychom změnili naše organizace, naše kariéry a sami sebe Peters v knize uvádí mnohé citace, např. od Emila Zoly Autor se snaží lidem otevřít oči, ukázat nové způsoby jak řešit problémy dnešního světa Kniha je průvodcem, který nás učí, jak zvládnout rostoucí příliv produktů a služeb

Ze série tři knížek, každá z nich obsahuje 50 základních myšlenek pro vytvoření revoluce v našich pracovních životech (Tvoje značka 50 nebo 50 způsobů jak se ze zaměstnance stát značkou, která křičí: odlišnost, hrozba, vášeň) Publikováno v roce 1999

(Předělat) Publikováno v roce 2003 Představuje důvody proč COOL podnikání není volitelné Zkoumá radikální způsoby, jak překonat zastaralé a tradiční firemní hodnoty a zahrnuje agresivní strategii, která dává nadání a nové strategie, kde má každý svůj hlas

(Základy: vedení) Publikováno v roce 2005 První ze čtyř knížek v sérii Essentials Tyto čtyři kapesní knihy poskytují zásadní obchodní pravdy pro ty, kteří hledají inspiraci na vedení, inovace, design nebo ženy v podnikání Tato kniha ukrývá klíč k vedení – komunikace Mění pohled na věci, které se pokazily ve vaší organizaci, máme se zaměřit na věci, které byly správné a stavět na nich

(Základy: talent) Publikováno v roce 2005 Myšlenka knihy: udělej si svůj podnik na místo, kde pravidlem je talent Získejte to nejlepší z nejlepších v každé situaci Vnímáním a inspirací změňte způsob práce, objevte své podnikání a vaše organizace bude atraktivní

(Základy: Návrh) Kniha přináší poučení všem čtenářům, kteří hledají inspiraci v oblasti vedení, inovace, designu nebo pro ženy v podnikání Publikováno 2005

(Základy: Trendy) Spoluautorkou je Martha Barletta Kniha nabádá čtenáře k využívání potenciálu nových trendů Nabádá ke změně přístupů na základě rozvoje strategických plánů se zohledněním aktuálních trendů Publikováno 2005

(Malé velké věci: 163 způsobů, jak dbát o vynikající úroveň) Kniha je určena pro malé podnikatele, ale i pro vedoucí velkých korporací Poukazuje na paralelu mezi řízeními obou těchto společností Navrací se myšlenkově k základům svých teorií Publikováno 2010