Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

13. dubna 1943 3. září 2008. JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "13. dubna 1943 3. září 2008. JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ."— Transkript prezentace:

1 13. dubna 1943 3. září 2008

2 JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ

3  Narozen 13. dubna 1948 v Annapolis v Marylandu  Po svatbě odešel do Newtonu v Massachusetts, kde se stal profesorem informatiky na Massachusetts Institute of Technology  Zemřel 3. září 2008  Je pohřben na Židovském hřbitově v Baker Street v Bostonu

4  Zajímal se o základní podnikové procesy:  jak firma vyvíjí a prodává své výrobky a služby  jak vyřizuje objednávky svých zákazníků  jaký servis poskytuje svým zákazníkům  jak organizuje své činnosti a motivuje zaměstnance  Založil Konsorcium Phoenix, které se stalo významným výzkumným centrem a nástrojem implementace zásadních organizačních změn ve spolupracujících podnicích.

5  byl vyhledávaným lektorem a řečníkem (jeho seminářů a konferencí se každoročně zúčastnili tisíce lidí), jako poradce spolupracoval s manažerskými týmy předních světových firem  během svého života napsal spoustu článků do časopisů, slávu mu však přinesly jeho knihy

6 REENGINEERING THE CORPORATION THE REENGINEERING REVOLUTION BEYOND REENGINEERING THE AGENDA

7  Kniha, která vše začala  Poprvé zaveden výraz „reengineering“ do angličtiny  Koncepty a techniky uvedené v této knize jsou platné dodnes  Popisuje, proč je nutná zásadní změna v řízení podniků  Ukazuje, jak nové návrhy procesů můžou přinést průlom ve výkonnosti  Identifikuje klíčové prvky potřebné pro úspěch reengineeringu

8 = znovuzavedení základních podnikových procesů k dosažení dramatického zlepšení v produktivitě a kvalitě  Při realizaci BPR začínají společnosti s nepopsanou stránkou papíru a definují znovu již existující procesy z důvodu vytvoření a nastavení nových hodnot pro zákazníka. Daná společnost vhodným způsobem přijme nový hodnotový systém, který zvýší důraz na potřeby zákazníka. Společnosti při tomto kroku snižují organizační úrovně a eliminují neproduktivní činnosti ve dvou klíčových oblastech.

9  1) nahradí tradiční funkcionalistickou organizační strukturu funkčními týmy pracujícími vzájemně skrze celou organizaci  2) využije nových metod pro šíření dat (informací) a rozhodovacích procesů.

10  BPR obsahuje pět hlavních součástí a vyžaduje: a) Znovu se zaměřit na hodnoty společnosti a potřeby zákazníka. b) Znovuvytvořit základní procesy řízení, které často využívají IT, pro dosažení zlepšení. c) Reorganizaci do vzájemně provázaných pracovních týmů se zodpovědností spojenou z fungováním jednotlivých procesů. d) Změnu základních organizačních a lidských přístupů k řešení problémů. e) Zlepšení výkonu podnikových procesů skrze celou organizaci.

11  Metoda BPR může při správné aplikaci přinést následující výsledky:  Redukovat náklady – BPR snižuje náklady odstraněním neproduktivních aktivit a lidí, kteří je vykonávali. Týmová organizace sníží potřebu velkého počtu úrovní řízení, akceleruje tok informací a eliminuje chyby a nutné opravy způsobené mnohonásobným předáváním informací.  Zlepšení kvality – metoda BPR zlepšuje kvalitu tím, že sníží roztříštení práce a stanoví jasnou zodpovědnost za vykonávané procesy. Pracovníci dostanou zodpovědnost za jejich pracovní výstup a může být lépe měřeno jakým způsobem vykonávají určené činnosti na základě bezprostřední zpětné vazby a dosažených výsledků.

12  jeho koncepce reengineeringu podnikových procesů a myšlenka procesní podnikové organizace od základů změnily celý dnešní podnikový svět  časopis Business Week označil Michaela Hammera za jednoho ze čtyř nejvýznamnějších myslitelů v oboru managementu devadesátých let a magazín the Time jej zařadil do svého seznamu dvacetipěti nejvlivnějších osobností Spojených států amerických

13 Ivana Adamová Radek Vokurka


Stáhnout ppt "13. dubna 1943 3. září 2008. JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google