Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Advertisements

Jak vytvořit dobrou prezentaci
Jak funguje věda - jak vědci přemýšlejí, - jak přicházejí na své objevy, - co můžeme od vědy očekávat - a co naopak ne Mgr. Jan Kolář, Ph.D. Ústav experimentální.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Tvorba snímků v PowerPointu
Prezentační dovednosti Jiřincová M.. Dobrá prezentace závisí na:  Kvalitním obsahu  Dobrém přednesu  Dobře sestavené prezentaci (v Power Pointu, v.
Jak správně prezentovat
Umění prezentace.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Obhajoba maturitní práce
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Jaroslava Geletičová, Celostátní seminář SOČ, Brno
Využití ICT ve výuce přírodovědy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
Jak úspěšně prezentovat. Skladba publika Jaká bude skladba publika? Do jaké míry se účastníci orientují v dané problematice.
1 „Správná argumentace“  S čím musíme bojovat?  Co chtějí slyšet?  kroky úspěšné prezentace  Těžce na cvičišti, lehce na bojišti.
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Zásady správné prezentace
2. seminární úkol - projekt PSY117. Týmový projekt  Záměrem tohoto úkolu je vyzkoušet si realizaci jednoduchého výběrového šetření.  Pětičlenné týmy.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
5. Prezentace výsledků experimentální práce
PŘÍPRAVA PREZENTACE Ing. Česlava Lukaštíková SPŠ Karviná.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Absolventská práce.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Nigel Warburton The Basics of Essay Writings. O co jde? ● číst o tom, jak psát, nestačí ● psaní esejů je základem studia ● psaní je způsobem myšlení ●
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Jak psát grantovou žádost Vědecká komunikace - PSY475 Mgr. Michaela Širůčková.
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Název maturitní práce Jméno autora práce, ročník Jméno vedoucího a oponenta Logo školy.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Didaktika přírodopisu 2 Pracovní list a jeho tvorba
Vzor individuální prezentace
Dotazník. Dotazník Může být v písemné nebo elektronické podobě Může být předán osobně Může být součástí balení výrobku, v obchodě, příloha novin, časopisů.
Vedení poznámek.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
VÝKLAD Mgr. Michal Oblouk.
Vzor individuální prezentace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Jak si připravit prezentaci
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Koherence textu   - koherence textu: soudržnost textu, provázanost.
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
Transkript prezentace:

Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá? *3* - Sestavení *5* - Chyby při tvorbě *6* - Tipy & triky *7* - Jak prezentovat *8* - Chyby při prezentování

Co je poster? Poster je jeden z nejdůležitějších prostředků pro prezentaci na konferencích. Poster poskytuje neuvěřitelnou možnost se setkat s odborníky. Příliš mnoho posterů nebudí dobrý dojem. Poster by měl shrnout celkovou práci na projektu. Nutná je přesnost, jasnost, a schopnost přiblížit problém i lidem nezainteresovaným v daném problému.

Jak vypadá poster Poster je velmi odlišný od papírů a mluvení a musíme se na ni i zvláštně připravit. Obvykle je poster 4 stopy (120 cm) široký a 6 stop (180cm) vysoký. Poster by měl ukazovat na vědcův záměr a také jeho myšlenky srozumitelně reprodukovat. Poster obvykle bývá upevněn špendlíky, zřídka i suchými zipy. Při přípravě posteru je duležitá jednoduchost. Typický čtenář stráví čtením pouze pár minut!!!

Sestavení posteru Hlavička Stať posteru Závěr Téma Autoři organizace stručný úvod, vlastní vědecké pojednání, grafická dokumentace Závěr shrnutí výsledků seznam citované literatury

Chyby při tvorbě příliš mnoho textu (2000 a více slov) nejasná struktura textu příliš malá písmenka optická nezajímavost gramatické chyby v textu zahlcenost všeobecnými informacemi

Tipy a triky Občas bývá poster na několika listech, ne však více než 15 listů A4! Obecně čím větší, tím lepší! Velmi důležitá je též barva! Správná volba=úspěch Důležité je též umístění na nástěnce pro poster určené! POZOR na transport-nejvíce u velkých formátů-používají se papírové trubice, které jsou k dostání v papírnictví.

Jak prezentovat Představení Vysvětlení své práce dotazy Připomínky Důležité Zvolit jazyk, ve kterém bude poster prezentován Připravit si odpovědi na předem tušené otázky Spontánost projevu

Chyby při prezentování uhýbání z tématu příliš rychlá řeč nepříjemný tón opakování zmatené odpovědi absence autora (presentující osoby)

Děkujeme za pozornost Jan Vidomus & Václav Zycháček