Základní škola, Březinská 1702, Vlašim

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pilotních projekt SIPVZ, okruh D – Implementace výukového softwaru na speciálních školách Soubor výukových prezentací pro zvláštní školu Speciální školy,
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Požadavky k získání známky
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Práce s PC MŠ MŠ Ing. Martin Dosedla.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární rovnice 1 Ročník:1.,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Digitální učební materiál
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Speciální péče na naší škole
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ROLE POČÍTAČE VE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Logaritmické rovnice Ročník:2.
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Matematika – 8.ročník Počítání s mocninami – 1
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
Digitální učební materiál
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Elena Kolarovská Období:prosinec.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast: Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce Ročník:1.,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Školní vzdělávací program výuka informatiky
TVORBA VÝUKOVÝCH PROGRAMŮ PRO PROJEKTOVÉ VYUČOVÁNÍ
GENETICKÁ METODA ČTENÍ
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
MGR. Rostislav Harenčák Interaktivní tabule přinášejí do výuky díky své dostupnosti moderní didaktickou pomůcku, která může efektivněji zapojit.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_08_M7_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Zlomky Základní škola Libina, příspěvková organizace,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Procvičování porovnávání a sčítání zlomků
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
VY_32_INOVACE_101_Fyzika_baterie
Písemné násobení desetinných čísel
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_3.1.1
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
PaedDr. Milena Cempírková
HLEDEJ VÝROBKY K RŮZNÝM PROFESÍM.
Desetinná čísla HRA.
Strom, kdopak tu žije příroda.
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Základní škola, Březinská 1702, Vlašim Dne 1. 9. 2011 se škola zapojila do projektu EU -Peníze základním školám. Díky projektu došlo k modernizaci výuky. Byly vytvořeny a ve výuce ověřeny desítky digitálních učebních materiálù, byl podpořen individuální přístup ve výuce a zakoupeny moderní výukové prostředky – počítače, iPady a nové pomùcky především pro výuku čtení a matematiky.

Využití iPadů při výuce Dětem se speciálními vzdělávacími potřebami umožňuje práce s tabletem rozvíjet celou řadu dovedností a schopností; mezi nimi právě i takové, které děti z běžných škol mají již přirozeně zvládnuté. prostřednictvím připojení Wi-Fi se mohou žáci kdykoli připojit k internetu vzdělávání je pro žáky poutavější – aktivně se procesu účastní vzdělávací aplikace z obchodu App Store nabízejí neomezené možnosti

Využití iPadů při výuce

Využití PC a výukových programů při výuce Při výuce využíváme zejména výukové programy z edice Chytré dítě a produkty Terasoftu.

Využití interaktivní tabule a výukových programů při výuce - žáky lze vhodným využitím interaktivní tabule lépe motivovat k učení - učivo lze lépe vizualizovat, je možné využívat animace, přesouvat objekty, uplatňuje se zásada názornosti - lze déle udržet pozornost žáků - již vytvořené materiály lze využívat opakovaně (výhoda při paralelní výuce), případně je lze snadno upravit - žáky lze snadněji a aktivněji zapojit do výuky - žáci si při práci s tabulí rozvíjejí informační a počítačovou gramotnost, která je pro dnešní život nezbytná

MIUČ – interaktivní učebnice MIUČ obsahují: · interaktivní verzi tištěné učebnice · interaktivní cvičení · videa a animace · audionahrávky textu učebnice · mezipředmětové vztahy · zajímavosti · interaktivní pracovní sešit s řešením · webové odkazy

Logico Picolo Logico Piccolo je učební systém pro předškolní stupeň a 1. stupeň základní a speciální školy Skládá se z rámečku a různých souborů, v každém souboru je 16 karet

Logico Picolo Výhody: · Vlastní tempo výuky v souladu s individuálními schopnostmi a zájmy dítěte · Různé stupně obtížnosti v rámci každého souboru · Mimořádně vhodné pro dyslektiky, dyskalkuliky a děti se specifickými poruchami učení · Jednoduchá manipulace · Ideální kombinace učení a hry, kognitivních a manuálních procesů · Podporuje koncentraci, pozornost a trpělivost · Možnost individuální práce pro děti různých úrovní talentu a nadání · Ideální pro skupinové vyučování a podporu spolupráce dětí

Pomůcky k výuce čtení - Puzzle s písmeny - Hra „V kostce“ - Abeceda - Vějíře – didaktická pomůcka k syntéze slov - Vzdělávací hry – SLOVA, PÍSMENKO K PÍSMENKU

Pomůcky k výuce matematiky - Kartičky - Šikovný provázek – sčítání, odčítání, násobení, dělení

Moderní pracovní sešity a učebnice k výuce matematiky českého jazyka anglického jazyka

Koberce s čísly a s písmeny ve výuce

Zdroje: http://www.spec-skola.cz/ http://www.amosek.cz/amosek/5-INFORMACE/2-Co-je-Logico-Piccolo http://spomocnik.rvp.cz/clanek/17215/IPAD-JAKO-ISEN-SPECIALNIHO-PEDAGOGA.html http://www.interaktivni-tabule-pripravy.blogspot.cz/2011/05/vyhody-nevyhody-vyuzivani.html http://www.nns.cz/blog/multimedialni-interaktivni-ucebnice-prirodoveda/