Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Advertisements

Medvědi.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Ahoj! Já jsem medvěd hnědý.
BĚŽCI.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
ŠELMY - MEDVĚDOVITÍ Medvěd hnědý
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Medvědovité šelmy Mgr. Vlastimil Homolka Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace žáků ke vzdělávání v těchto oborech registrační.
MEDVĚDOVITÍ.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_494_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
ŠELMY.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Zjednodušený přehled třídění savců
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
BANDIKUTI A KUSKUSOVÉ.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Ledňáček říční.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Letouni.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
Řád šelmy - čeleď medvědovití
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Šelmy medvědovité Sabina Náhlíková IX.A.
Savci.
Tajga Jehličnatý les.
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY - NÁSOBENÍ MIMO OBOR NÁSOBILEK VYPÁTREJ PODLE INFORMACÍ A OBRÁZKU UKRYTÉ ZVÍŘE. VYBER SI LIBOVOLNÉ POLÍČKO. VYPOČÍTEJ PŘÍKLAD A.
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
ŠELMY LASICOVITÉ drobné (lasice kolčava), středně velké šelmy (jezevec, vydra)‏ nemají zatažitelné drápy proto kuny našlapují jen na prsty, aby jejich.
VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.07
KOALA.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Anotace: LASICOVITÍ (práce s interaktivní tabulí, pracovní list)
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_PŘÍRODOPIS
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
DLOUHOKŘÍDLÍ.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
PLACENTÁLOVÉ ŠELMY MEDVĚDOVITÉ.
Autor: Mgr. Pavla Kofroňová Název: Šelmy VY_32_INOVACE_Př.5
Živorodí savci Řád: Vačnatci.
Transkript prezentace:

šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová

Obecná charakteristika Krátké a silné končetiny Nezatahovací drápy (až 15 cm), krátký ocas Noční šelmy Podlouhlá hlava, zašpičatělý čenich a silný krk Při nebezpečí běží až 50 km/h

Obecná charakteristika Samotáři Přezimují v brlozích (hibernace) Mohutná kostra Žijí na všech kontinentech kromě Austrálie Samice má 1-6 mláďat, která jsou holá a slepá Nemá grymasy – nepozná se kdy zaůtočí

Živí se Masem Medem všežravci Rostlinnou stravou

Medvěd hnědý Největší evropská šelma Vzácný výskyt v horách ČR Hmotnost 100 – 800 kg Barva tmavě žlutá až tmavočerná Rozšíření: severní polokoule

Medvěd hnědý a člověk Považován za krvelačného zabijáka, který útočil na dobytek až velikosti krav - pronásledován a vybíjen Přístup k dobytku zjednodušen nepoužíváním pasteveckých psů Troufne si i do lidských sídel pro odpadky

Medvěd lední Mírně ohrožený druh Hmotnost 300 – 600 kg Rozšíření: Grónsko, severní pobřeží Ameriky a Asie Putuje až desítky km za potravou Obratný, silný, mrštný, umí plavat, vyšplhá i po téměř kolmé kře

Medvěd lední Jedovatá játra (nedostatek vitaminu A) Černá kůže-zadržuje teplo (mláďata růžová) Kožich-dokonalá izolace

Zástupci Medvěd ušatý – žije v Asii Grizzly – poddruh medvěda hnědého (mohutnější) Panda – žije v Číně – patří do medvídkovitých šelem Medvěd kodiak – největší

Obrázky grizzly medvěd ušatý Grizzly Medvěd malajský

Obrázky Medvěd panda Medvěd hnědý Medvěd lední

Obrázky Medvěd kodiak Medvěd ušatý