Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./ 29. 1. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Kariérové poradenství
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Úřad práce ve Frýdku-Místku Semináře o možnostech dalšího vzdělávání pro dospělé občany Ing. Renáta Tylečková Úřad práce ve Frýdku-Místku Praha
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
S handicapem zpět do zaměstnání
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Účast zaměstnavatelů při přípravě absolventů  Zapojení zaměstnavatelů do přípravy budoucí potenciální pracovní síly na TP  Zvýšení prestiže technických profesí  Motivační a pobídkové systémy k studiu daného oboru

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Prezentace zaměstnavatelů na výstavách „Učeň, středoškolák, vysokoškolák a pedagogika“ (Ostrava, 7. – ) ITP ÚP a ITP HK oslovilo společně cca 160 firem „Trh studijních a učebních oborů“ („burza škol“) - Frýdek-Místek ( ) - Třinec ( ) Výběr a oslovení zaměstnavatelů pro spolupráci při výstavách „Volba povolání „ (Karviná, )

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Prezentace zaměstnavatelů na výstavách

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Olympiáda technických profesí Olympiáda technických profesí Olympiáda technických profesí Sportovní hala VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Sportovní hala VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice 10. a 11. říjen a 11. říjen 2007 Účast žáků 9. tříd, učitelů Účast žáků 9. tříd, učitelů a výchovných poradců ze 37 základních škol regionu

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Organizátoři akce ITP ÚP Nový Jičín ITP HK Nový Jičín Střední škola, Šenov u Nového Jičína, příspěvková organizace Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kopřivnice, příspěvková organizace

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. V čem je Olympiáda ojedinělá? Názorná prezentace různých technických profesí v reálu za použití strojů, nástrojů, výpočetní techniky Koncentrace prezentací různých stavebních a strojírenských profesí na jednom místě Účast zástupců zaměstnavatelů, s konkrétní nabídkou možnosti uplatnění se v dané profesi v jejich společnosti

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. ……názorné ukázky Názorné ukázky výrobních technologických přípravků … … aktivní zapojení účastníků do ukázek …

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Publicita Tisková konference za přítomnosti zástupců celostátního i regionálního tisku, ČT1, Kabelové televize Kopřivnice Zveřejnění informace v denících Právo, Mf Dnes, Moravskoslezském deníku, Kopřivnických novinách Zveřejnění informace ve většině městských a obecních měsíčníků, na obecních vývěskách, webových stránkách a prostřednictvím obecních a městských rozhlasů Publicita aktivity na setkání výchovných poradců základních škol, letáky pro každého žáka 9. tříd těchto škol

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Cíle a efekty Olympiády Efekt pro orgány služeb zaměstnanosti a jejich pracovníky Efekty pro školské instituce Efekty pro zaměstnavatele Efekt společensko - sociální

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Efekt pro orgány služeb zaměstnanosti a jejich pracovníky Nižší počet absolventů škol v evidenci ÚP, snížení zátěže poradců pro zprostředkování (zkvalitnění péče o evidované uchazeče, větší míra individuálního přístupu ke klientům a zvýšení standardu poskytovaných služeb) Zvýšení kvality služeb IPS ÚP, cílenou prací se školami, žáky, rodiči a výchovnými poradci se pracovníkům IPS připraví terén pro snazší směřování žáků k technickým oborům Snížení zátěže pro ostatní specialisty ÚP (agenda aktivní politiky zaměstnanosti, agenda pasivní politiky zaměstnanosti)

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Efekt pro školské instituce Větší vyváženost v přijímání žáků na odborné školy v celém širokém spektru společenské poptávky Možnost kontaktů výchovných poradců a firem Příležitost cíleněji oslovovat žáky a jejich rodiče

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Efekt pro zaměstnavatele Uspokojení požadavků zaměstnavatelů na technicky vzdělanou pracovní sílu Možnost oslovit přímo výchovné poradce a dohodnout s nimi exkurzi žáků školy do firmy

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Efekt společensko - sociální Prevence sociálně patologických jevů způsobených dlouhodobou nezaměstnaností a chybějícími pracovními návyky absolventů škol Větší vyváženost nabídky a poptávky po lidských zdrojích na trhu práce

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Hodnocení Olympiády školami Dotazníkové šetření mezi řediteli a výchovnými poradci 37 základních škol Návratnost dotazníků z 35 základních škol

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Co školy dotazníkem hodnotily ? Spokojenost se svozem žáků Spokojenost s počtem míst v autobusu Hodnocení organizace Spokojenost s druhy předvedených profesí Spokojenost se způsobem předvedených profesí

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Celkové hodnocení Olympiády Účast školy na případném dalším ročníku ano (33) neví (1) nevyjádřili se (1) Prospěšná, užitečná při volbě povolání (31) Zajímavá, ale bez vlivu na volbu povolání (3) Nehodnoceno (1)

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Roman Kusyn vedoucí krajského pracoviště ITP (ved. oddělení) projekt Institut trhu práce (ITP) Úřad práce v Ostravě, pobočka Vítkovice Mírová 32, , Ostrava - Vítkovice Tel.: